Franciaországban verhetik a rendőröket a migránsok
A Franciaországot vezető hatalom normálisnak tartja, ha egy rendőr megsebesül vagy meghal szolgálatteljesítés közben, ezt a szakmával járó kockázatnak tekintik. Szellemi terror is félelemben tartja az egykoron szabad társadalmat.
2021. július 13. 16:44

Párizsi migránsátbor kiürítésén dolgozó rendőrök – infomigrantas / REUTERS / Noemie Olive

A francia kormány nem tesz semmit a rendőrökkel szembeni erőszak ellen. A már Franciaországban élő, de oda illegálisan bevándorolt és integrálódni képtelen migránsok rendszeresen támadnak rendőrökre, bármiféle következmény nélkül.

Michel Thooris, a France Police francia rendőrszakszervezet elnöke exkluzív interjút adott a V4NA nemzetközi hírügynökségnek a rendőrök elleni egyre durvább erőszak kapcsán.

Úgy fogalmazott, hogy a vezető hatalom normálisnak tartja, ha egy rendőr megsebesül vagy meghal szolgálatteljesítés közben, ezt a szakmával járó kockázatnak tekintik.

Colombes városának zöldpárti polgármesterét július 6-án nagy összegű, 3000 eurós pénzbírság megfizetésére kötelezték, mert a rendőrséget a Vichy-kormány alatt működő, a nácik parancsát teljesítő rendőrséggel hasonlította össze. Erről Thooris azt mondta, hogy az ilyen kijelentések egy a francia politikát és médiát uraló oligarcharéteg által támogatott, állandó „bashing” [zsarnok, elnyomó] politika velejárói.

Azzal kapcsolatban, hogy a közösségi hálózatokon a baloldali politikusok rengeteget kritizálják a rendőröket, a rendőrszakszervezet elnöke azt mondta, nemcsak hogy kritizálják, de el is hallgattatják a rendfenntartó erőkkel szimpatizáló francia lakosokat.

Hozzátette, a média a baloldali iszlamistákról szól, akik rákényszerítik az emberekre ideológiai diktatúrájukat.

Thooris azt is elmondta, hogy a francia média nemcsak a cenzúrát alkalmazza előszeretettel.

Fel is jelentik azokat, akik másképp mernek gondolkodni.

888.hu
  • A Merkel-korszak vége
    Nyugatnémet szülők lánya, de keleti politikusként lett kancellár, majd halványult a keleti öröksége. Fiatal miniszterként Helmut Kohl köpönyegéből bújt elő, de hátat fordított a konzervatív értékeknek. Az ellentmondások mindent túlélő asszonya, Angela Merkel.
  • Újratemették Slachta Margitot
    Újratemették az amerikai emigrációban 1974-ben elhunyt Slachta Margit szerzetes nővért, a magyar Országgyűlés első női képviselőjét kedden Budapesten, a Fiumei úti sírkertben.
  • Februárban érkezik a 13. havi nyugdíj
    Novemberben már minden nyugdíjas megkapta a 80 ezer forintos nyugdíjprémiumot, de itt nem szeretnénk megállni, jövőre 5 százalékkal emeljük a nyugdíjakat, és visszavezetjük a baloldal által elvett 13. havi nyugdíjat is, amelyet februárban kap kézhez minden nyugdíjas honfitársunk” – jelentett ki a kormányfő.
MTI Hírfelhasználó