Olimpia: Magyarország sportszerető nemzet
Fontos, hogy Magyarország sportszerető nemzet legyen, mert a közösségi életünkben nincs kellő mértékben jelen a sportra jellemző "fair play" - közölte a tokiói olimpia megnyitója alkalmából a KDNP országgyűlési frakciójának vezetője, Simicskó István pénteken az MTI-vel.
2021. július 23. 09:37

A japán légvédelem Kék impulzus nevű köteléke a tokiói Olimpiai Stadion felett a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia megnyitóünnepsége előtt 2021. július 23-án. MTI/Czeglédi Zsolt

Fontos, hogy Magyarország sportszerető nemzet legyen, mert a közösségi életünkben nincs kellő mértékben jelen a sportra jellemző "fair play" - közölte a tokiói olimpia megnyitója alkalmából a KDNP országgyűlési frakciójának vezetője pénteken az MTI-vel.

 

Helyiek fényképezkednek a tokiói Olimpiai Stadion előtt, az olimpiai ötkarikánál a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia megnyitóünnepsége előtt 2021. július 23-án. MTI/Czeglédi Zsolt

Simicskó István rámutatott, a sport önismeretre, a szabályok betartására, együttélésre tanít, és ezáltal pozitív értékeket közvetít.
   
Felidézte, hogy a tokiói olimpiára 169 sportolónk szerzett kvótát.

Balogh Mátyás íjász a férfiak rangsoroló versenyén a tokiói nyári olimpián a Jumenosima Íjász Parkban 2021. július 23-án. MTI/Illyés Tibor
   
Emlékeztet arra, hogy Magyarország lakosságarányosan az egyik legsikeresebb nemzet az ötkarikás játékok történetében, hiszen az újkori nyári olimpián eddig 177 aranyérmet szereztek sportolóink. Az elért eredményeket pedig mindannyian kicsit magunkénak érezzük és büszkék vagyunk, amikor honfitársainkért szól a himnusz - írta.

Pétervári-Molnár Bendegúz a tokiói nyári olimpia egypárevezős versenyszámának előfutamában a tokiói Sea Forest Evezős Pályán 2021. július 23-án. MTI/Kovács Tamás
   
Ugyan az idei tokiói játékok megrendezését a járvány átrendezte, de a résztvevők elszántságát, kemény felkészülését ez sem befolyásolta. Több sportágban is jó esélyekkel indulnak honfitársaink a küzdelemben, "mi pedig távolról szurkolunk nekik, hogy sikerüljön tehetségük legjavát nyújtaniuk" - fogalmazott Simicskó István, aki közleményét azzal zárta: Hajrá, Magyarország! Hajrá, magyarok!

A teljes közlemény:

A mai nappal veszi kezdetét a nyári olimpia Tokióban, ahova 169 sportolónk szerzett kvótát. Az olimpia a legfontosabb verseny a sportolók életében, már a részvétel is komoly teljesítmény. Magyarország lakosság arányosan az egyik legsikeresebb nemzet az ötkarikás játékok történetében, az újkori nyári olimpián eddig 177 aranyérmet szereztek sportolóink. Az elért eredményeket mindannyian kicsit magunkénak érezzük és büszkék vagyunk, amikor honfitársainkért szól a himnusz.

Simicskó István

Arisztotelész azt mondta, hogy az olimpiai játékokon nem a görög városok legerősebb emberei kapják meg a babérkoszorút, hanem azok, akik egyáltalán beneveztek, és ezzel nekirugaszkodtak, hogy győzzenek. Társadalmunk egyik alapvető problémája, hogy közösségi életünkben nincs kellő mértékben jelen a fair play. Ezért is nagyon fontos, hogy Magyarország sportszerető nemzet legyen, hiszen a sport önismeretre, a szabályok betartására, együttélésre tanít, és ezáltal pozitív értékeket közvetít. Az idei tokiói játékok megrendezését a járvány átrendezte, de a résztvevők elszántságát, kemény felkészülését ez sem befolyásolta. Több sportágban is jó esélyekkel indulnak honfitársaink a küzdelemben, mi pedig távolról szurkolunk nekik, hogy a sikerüljön tehetségük legjavát nyújtaniuk.

Hajrá Magyarország! Hajrá magyarok!

Dr. Simicskó István
a KDNP frakcióvezetője, Újbuda országgyűlési képviselője

MTI
  • Az őszödi beszéd után megverték az embereket
    Orbán Viktor miniszterelnök a közrádióban az őszödi beszédet „dermesztő pillanatnak" nevezve a magyar politikában azt mondta: ijesztő dolog, hogy aki ezt az egész helyzetet előidézte, a beszédet elmondta, becsapta az embereket, hazugsággal került kormányra, elvette az emberek pénzét, majd csődbe vitte az országot még ma is a baloldal vezetője.
  • Gyurcsányi beismerés: Hazudtak reggel, éjjel meg este
    Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök és garnitúrája hazudtak „reggel, éjjel meg este", kormányzás helyett félrevezettek mindenkit, a csőd szélére vezették Magyarországot.
  • Magyar nyelvemlék a VIII. századból
    Nincs nép a világon, amelyet ne töltene el jogos büszkeség, és ne igyekeznék ezt az oktatásban is tudatosítani, ha nyelvének múltja hirtelen meghosszabbodik négyszáz évvel.
MTI Hírfelhasználó