A Momentum újra Magyarország ellen folytat kampányt
A baloldali párt a kormány gyermekvédelmi népszavazása ellen szólalt fel, egyúttal hitet téve az LMBTQ-ideológia mellett.
2021. július 24. 10:12

Tanúbizonyságát tette annak a Momentum, hogy a gyermekek védelme helyett az LMBTQ-propaganda a fontos a számukra, miután Fekete-Győr András és Donáth Anna bejelentette: a témában egy ötpontos programot adnak közre. Emlékezetes, hogy nem először vannak a magyar érdekek ellen a párt politikusai, mivel korábban a külhoni magyarok ellen is kampányoltak már, de az illegális migráció kérdésében is a magyar állásponttal szemben foglaltak állást, és a párt európai parlamenti képviselői Brüsszelben többször is Magyarország ellen szervezkedtek.

A kormány gyermekvédelmi népszavazására válaszul a Momentum ötpontos LMBTQ-programot tett közzé. A dokumentum tanúsága szerint engedélyeznék az azonos nemű párok házasságát és örökbefogadási jogát, támogatják a nemátalakítást, ráadásul a szexuális propagandát is beengednék az iskolákba. Véleményük szerint mindez nem lehet tabu, ezért a szexuális orientációról és nemi identitásról ítélkezés nélküli, nyílt párbeszéd folytatása szükséges.

Erről azonban másként gondolkodnak a magyar emberek, mivela Századvég kutatása szerint az állampolgárok 73 százaléka elutasítja a homoszexuális propagandát – számolt be róla lapunk.

A nemváltoztatás mellett

Eltörölné továbbá a „homofóbtörvényt”a Momentum legújabb elképzelése, valamint kitérnek a sokakat felháborító nemátalakítás kérdésére is, hangsúlyozva, hogy ennek a jogát biztosítani kell. Bár a leírásból nem derül ki, hogy a gyermekeket ez mennyire érintené, annyi bizonyos, hogy a 33-as paragrafusként ismert törvénymódosítást el akarják törölni, és vissza akarják állítani a korábban működő nemváltoztatás jogát.

Ezenkívül engedélyeznék az azonos nemű párok örökbefogadását és házasságát, az új alkotmányban pedig kiterjesztenék a család fogalmát a két azonos nemű szülővel rendelkező családokra is – hirdeti a Momentum programja, amit Fekete-Győr András, pártelnök és Donáth Anna, momentumos EP-képviselő mutatott be a Facebookon.

A pártelnök kijelentette: a Momentum a legfőbb garanciája annak, hogy az LMBTQ-közösségek egyenlő jogokkal rendelkezzenek Magyarországon, ezért ők ezeket a lépéseket fogják tenni a „2022-es kormány- és rendszerváltáskor”.

A Soros György-féle Nyílt Társadalom alapítvány által támogatott Háttér Társaság összefoglaló jelentése alapján készült program természetesen a gyermekvédelem ügyében kezdeményezett népszavazás kérdéseire is reflektál, viszont éppen az ellenkezőjét szorgalmazza.

Fekete-Győr Andrásnak fontosabbak a szexuális kisebbségek, mint a többségi társadalom. Forrás: Facebook/Fekete-Győr András

A magyar érdekek ellen
Rövid történetük során többször is bizonyították a párt politikusai, hogy nem számít nekik a magyar emberek véleménye. A Momentum országosan 2017 januárjában a Nolimpia nevű akcióval vált ismertté, amikor a 2024. évi nyári olimpiai játékok budapesti megrendezése ellen kampányoltak, ami végül az olimpiai pályázat visszavonásához vezetett.

Ám Brüsszelben is folytattak már kampányt a párt politikusai Magyarország ellen. Emlékezetes volt, amikor tavaly a párt belső köreiből kiszivárgott videó fedte fel, hogy Donáth Anna rendszeresen egyeztet jogállamisági ügyekben azzal a Vera Jourovával, aki betegnek nevezte a magyar demokráciát.

Az is nagy port vert fel, hogy a migráció kérdésében hazánk megbüntetését szorgalmazta a párt, amikor Fekete-Győr András úgy nyilatkozott 2019-ben: extra pénzt fizettetne Magyarországgal, amennyiben nem fogad be migránsokat. A 2018-as országgyűlési választás előtt pedig azzal kampányolt a Momentum, hogy a tagállamoknak meg kell állapodniuk a migránsok ellátásának anyagi támogatásáról.

A határon túli magyarok ellen is kampányolt már a Momentum, amikor 2019 novemberében Fekete-Győr András a román elnökválasztás kampányában, a liberális pártszövetség jelöltjét biztosította támogatásáról az RMDSZ-es Kelemen Hunorral szemben. Ugyanígy tett Donáth Anna is, amikor a Progresszív Szlovákia nevű párt komáromi programismertető rendezvényén beszélt arról, hogy „lehetünk úgy felvidéki magyarok, hogy közben büszke szlovákok vagyunk”, majd a magyar listával szemben a szlovák párt támogatására szólított fel.

A koronavírus-járvány hazai megjelenésekor Fekete-Győr András tanúbizonyságot tett arról is, hogy a bajba jutott magyar emberek helyett a bankok érdekei az elsődlegesek a számára. A pártelnök akkor egy interjúban a bajba került emberek megsegítésére szolgáló hitelmoratórium bevezetésére reflektálva a bankok bevételkiesése miatt aggódott.

-------------------------------------------

Mark Rutte pártalapítványa pénzelte a Momentumot

A Momentum Indítsuk be Magyarországot Alapítványának 2019-es beszámolójából kiderül, hogy ebben az évben 2,5 millió forinttal finanszírozta működését a De HAYA van Somerenstichting holland civil szervezet is. Ez a civil szervezet Haya van Somerenről, a holland VVD (Néppárt a Szabadságért és Demokráciáért), tehát a jelenlegi holland kormánypárt fiatalon elhunyt elnöknőjéről elnevezett alapítvány. A párt jelenlegi elnöke, Magyarország „nagy barátja”, a magyarokat nemrég térdelésre kényszeríteni szándékozó holland miniszterelnök, Mark Rutte – írta meg a Kontra.hu. Hozzátették: A holland kormánypárthoz köthető alapítvány kimondott célja, hogy a demokratikus átmenet alatti országok liberális pártjaival törekszik a kapcsolatait fejleszteni.

magyarnemzet.hu
  • Tusványos örvényei
    Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
MTI Hírfelhasználó