Madártávlatból a Dunakanyar szépsége
Fejedelmi, majd királyi központ, jelképesen "a Magyar Sion" elnevezéssel is illették, sőt illetik ma is; török kézen is volt, majd újra helyet adott a magyar kereszténység központjának.
2021. július 30. 17:47

A légifotón az Esztergomi bazilika látképe 2021. július 30-án.

Esztergomot hazánk első fővárosaként is említjük, hiszen Géza fejedelem itt alakította ki fiának, Vajknak azokat a körülményeket, amelyek között a fiatalember az első magyar király lehetett, s bajor földről kapott feleséget. II. Szilveszter pápa ide küldte Asztrikkal a Koronát. A fényes történelem helyszínét, és a közeli vidékeket napsütésben fényképezte le – madártávlatból – Varga György, az MTI fotóriportere.

 

A Dunakanyar látképe Kisoroszi közelében 2021. július 30-án.

 

Szentendre és a Szentendrei-Dunaág látképe.

 

A Lupa-tó Budakalász közelében.

 

Budakalász közelében. 

 

Fürdőzőkre vára.

 

A légifotón épülő lakópark Káposztásmegyeren 2021. július 30-án. MTI/Varga György

MTI
Címkék:
  • Demokráciaexport után iszlámexport várható világszerte
    Dinamikus Egyesült Államokra lenne szükség. Ehhez képest a jelenlegi elnök csupán egy videóüzenetben emlékezett meg a húsz évvel ezelőtti tragédiáról. Mert így nem veszítette el a beszéd fonalát. Nem tévesztette össze az országokat. Vagy ne adj Isten, nem aludt el.
  • Átadták az újjáépült Lovardát a budai Várban
    Ünnepélyes keretek között átadták az újjáépült Lovardát a Budavári Palotanegyedben pénteken, a kulturális örökség napjai rendezvénysorozat országos megnyitóján, amelyen bejelentették a szellemi kulturális örökség nemzeti jegyzékének új elemeit is.
  • Tehetséggel, akarattal és hittel sikeres lesz az újrakezdés
    Ésszel, tehetséggel, akarattal és hittel "nemcsak a járványt győzzük le, de az újrakezdés sikere sem marad el" - hangoztatta a köztársasági elnök pénteken Budapesten, amikor a Sándor-palotában fogadta a Magyarország Barátai Alapítvány tagjait.
MTI Hírfelhasználó