Az LMBTQ-mozgalom nem a kisebbséget védi, hanem a többséget támadja
Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője elmondta, hogy Magyarország épp jókor húzott akadályt a homoszexuális propaganda elé.
2021. július 31. 17:21

A gyermekvédelem területén van tennivaló bőven, a pedofilok kapcsán még nincs döntés a kémiai semlegesítésről – mondja a Fidesz frakcióvezetője a Mandinernek adott nyilatkozatában. A politikus beszélt arról is, hogy Magyarország a gyermekvédelem kérdésében nem enged a brüsszeli nyomásnak, az erről szóló törvényt pedig hazugság „homofóbnak” nevezni.

Kocsis Máté a Mandinernek adott interjút, amiben a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője a múlt szombaton megrendezett Budapest Pride melegfelvonulásról szólva kiemelte: „a rendezvény nem a szexuális szabadság melletti kiállásról vagy esetleg a devianciák elfogadtatásáról szól, hanem durva provokáció”.

A politikus szerint a kereszténygyalázás, a magyar nemzeti identitás kigúnyolása, gyűlöletkeltés, kormánypárti politikusok iparszerű sértegetése és szélsőséges liberális propaganda valamiféle vélt szabadságjog mögé bújva, ezek az esemény fő jellegzetességei.

A gyermekvédelmi törvényről Kocsis Máté a beszélgetés során elmondta: az eredeti cél, hogy távol tartsuk a gyerekektől az életkoruknak nem megfelelő tartalmakat és az LMBTQ-propagandát, ami már régóta célba vette őket világszerte, mivel Nyugaton már mindennapos, hogy a kisgyermekeket is megkörnyékezik, amit az érintettek érzékenyítésnek hívnak, miközben inkább győzködésről van szó, hiszen már nemcsak az elfogadást várják el a gyerekektől, hanem az aktív kiállást is.

„Magyarországon is az utolsó utáni pillanatban járunk, talán még épp jókor húztunk akadályt eléjük”. – rögzítette a frakcióvezető, aki szerint „abban konszenzusnak kellene lennie, hogy ha például egy hatéves kislánnyal elmondatják, hogy leszbikusnak lenni jó dolog, az önmagában pedofília, semmi keresnivalója ugyanis ebben a korban a szexualitásnak, semmilyen kontextusban. Ezért mondjuk azt, hogy el a kezekkel a gyerekeinktől”.

Kocsis Máté a gyermekvédelmi törvény fontosságáról beszélt az interjúban Fotó: Havran Zoltán/Magyar Nemzet

A brüsszeli támadásokért a liberális mainstreamet okolta a kormánypárti politikus, aki elmondta, hogy az Európai Unió hiába veti be a nyomásgyakorlás számtalan eszközét, a törvény már csak azért is marad, mert „annak elfogadása nemzeti hatáskör, külső nyomásgyakorlást ebben az ügyben még kevésbé fogadunk el”. A frakcióvezető szerint ha Brüsszel a hatalmával visszaélve ebbe is beleszólna, akkor Magyarország újabb lopakodó hatáskörelvonásnak lenne az áldozata.
 
A gyermekvédelmi népszavazásról szólva Kocsis Máté felhívta a figyelmet, hogy a referendum fellépés a Európai Unióból érkező támadások ellen, de a vita olyan sorskérdéseket is érint, amelyekről a legjobb inkább megkérdezni az állampolgárokat.
 
„Reméljük, a brüsszeli elit, ha már demokratának állítja be magát, nem ellenzi az emberek véleményének kikérését. Ha a nyugatiak visszaélnek a hatalmukkal, ez a fegyvernem szükséges” – emelte ki.
 

A kormánypárti képviselő maga is elismerte, hogy a gyermekvédelem területén van még tennivaló bőven, illetve a pedofilok kapcsán sincs még lezárva a vita a kémiai semlegesítés kérdésében. A törvényt érintve pedig elmondta, hogy a jogszabály kapcsán nyáron készülnek el a végrehajtási rendeletek, ezek pontosítják majd a legapróbb részleteket. – Ezért beszélnek ostobaságokat azok, akik már most azt állítják például, hogy nem lehet majd Shakespeare-t vagy Szapphót tanítani az iskolákban – tette hozzá.

Továbbá arról is szó esett, hogy hazugság homofóbnak nevezni a törvénycsomagot, mivel az megerősíti a szülők előjogait a gyermekük nevelését illetően, felnőttekről pedig nem szól.

„Magyarországon mindenki úgy éli a magánéletét, ahogy óhajtja, ezért minden más értelmezés hamis”. – tette hozzá a frakcióvezető.

Ismert, hogy Karácsony Gergely is népszavazást kíván kezdeményezni a Fudan Egyetem, valamint az autópálya-koncessziók kérdésében, amiről Kocsis Máté elmondta: „az, hogy milyen jövőt szánunk a gyermekeinknek, hogyan védjük és neveljük őket a következő évtizedekben, miként óvjuk meg őket az erőszakos szexuális propagandától, más súlyú kérdés, mint hogy milyen konstrukcióban építsen az ország autópályákat. Az előbbi sorskérdés, utóbbi nem az.”

MNO - mandiner.hu
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • Az újvidéki Európa Kollégium bástya
  Az újvidéki Európa Kollégium szerves része, bástyája a vajdasági magyarságnak, és általa lehetővé vált, hogy a diákok magyar környezetben éljék a mindennapjaikat - hangsúlyozta Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára csütörtökön Újvidéken, ahol az Európa Kollégium elsőéves hallgatóinak a fogadásán vett részt.
 • A haderőfejlesztés tovább folytatódik
  A haderőfejlesztés folytatódik az Oroszországgal szembeni szankciók hatására kialakult globális gazdasági válság ellenére, a honvédelmi alapnak köszönhetően a folyamat fennmarad, és nem abbahagyják, hanem inkább felgyorsítják - hangsúlyozta a honvédelmi miniszter csütörtökön Hajmáskéren.
 • A kormány fontosnak tartja az emberek véleményét
  A kormány kiemelten fontosnak tartja, hogy az emberek véleményét meghallgassa a szankciókról, hiszen ők szembesülnek azok következményeivel - mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján, amelyen elhangzott az is: energiatakarékossági okokból - az őszi szünet terhére - hosszabb lesz a téli szünet az iskolákban és ezzel egyidejűleg kormányzati igazgatási szünetet is elrendelnek.
MTI Hírfelhasználó