Fekete-Győr Andrásnak továbbra sem erőssége a kommunikáció
Kínos és kellemetlen esetek sora van már Fekete-Győr András mögött, sőt legutóbbi botrányai miatt a szimpatizánsai is megszólták.
2021. augusztus 18. 09:58

Kínos és kellemetlen esetek sora van már Fekete-Győr András mögött, aki szerint minden miniszterelnök-aspiráns múltjából előkerülhetnek korábban nem ismert ügyek, így az övéből is. A Momentum elnökének eddigi politikai pályafutását már így is botrányok sokasága jellemzi, ha eddig nem ismert esetek napvilágot látnak, akkor a politikus hiú ábrándokat kerget, amikor kijelenti, hogy van esélye az előválasztás második fordulójába kerülni.

Ismét hallatott magáról Fekete-Győr András, miután sikerült megtalálnia az utat ahhoz, hogy Orbán Viktort és a magyar kormányt gyalázza. Ám az elmúlt napokban nem ez volt az egyetlen olyan megnyilvánulása a közösségi médiában a baloldali politikusnak: általános megrökönyödéshez vezetett, amikor a múlt hét végi EFOTT-fesztiválról jelentkezett a közösségi ­oldalain. Érdekes, hogy a Momentum elnöke egy múlt heti interjúban arról beszélt: reá­lis esélye van az előválasztás második fordulójába kerülni, annak ellenére, hogy a kutatások rendre hátrébb sorolják a baloldali miniszterelnök-jelöltek versenyé­ben. Fekete-Győr népszerűtlenségének az egyik indoka éppen a kommunikációs hibák halmozása lehet. Ilyeneket szép számmal találni a politikus múltjában.

 

Milyen táska?!

Az elmúlt napokban az egész világot, így a magyar politika szereplőit is az Afganisztánban történtek tartották lázban. Fekete-Győr András hétfőn este a Facebook-oldalán tette közzé gondolatait a témában, amihez egy szerkesztett képet is mellékelt, aminek a lényege, hogy a Momentum elnöke szerint az Orbán-kormány tagjai örülnek a tálibok afganisztáni győzelmének.

 A baloldali politikus bejegyzésében úgy fogalmazott: „Vannak, akik ilyenkor is képesek örülni. Akik az emberi gonoszság ilyen szintjére voltak képesek eljutni. Ők alkotják a mai Fidesz-kormány gerincét.”

Fekete-Győr számára hamar nyilvánvalóvá vált, hogy bakot lőtt a bejegyzéssel, mivel mind a kép, mind pedig a poszt fent idézett sora is eltűnt, amit aztán a kommentelők szóvá is tettek. Többen úgy vélték, hogy a Momentum kormányfőjelöltje túl messzire ment, amit nem csupán kormánypárti, hanem baloldali kommentelők, sőt párthívei is megjegyeztek. Az, hogy a közösségimédia-oldalakon történő kommunikáció problémákat okoz Fekete-Győrnek, az is bizonyítja, hogy a hétvégén rendezett EFOTT-fesztiválon különös Facebook-sztorit osztott meg a politikus, amiben azt közölte: „B…szatáskát jól megpakoltuk tegnap, ezért kis csúszással jönnek a sztorik”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Álomgyilkosságok

A baloldali előválasztásra készülő Fekete-Győr múlt héten a bulizás mellett hivatalosan is pártja miniszterelnök-jelöltje lett, az esélyeit pedig kedvezőnek tartja, még annak ellenére is, hogy a kutatások rendre alacsonyan mérik a támogatottságát. A Momentum elnöke az Azonnalinak nyilatkozva elmondta: a kampányban minden miniszterelnök-aspiráns múltjából előkerülhetnek korábban nem ismert ügyek – az övéből is, csak a többieknek „nagyobb a múltja”.

Amit eddig tudni lehet Fekete-Győr András múltjáról, azok aligha javítják az esélyeit, amennyiben újabb kínos esetek látnak napvilágot, akkor végképp búcsút inthet a miniszterelnöki ambícióinak. 

Emlékezetes, hogy Fekete-Győr András és a Momentum a Nolimpia kampánnyal robbant be a köztudatba, amivel megtorpedózták a 2024-es budapesti ötkarikás játékok tervét. A napokban Orbán Viktor miniszterelnök úgy nyilatkozott: nem elképzelhetetlen, hogy Magyarországon egyszer olimpiát rendezzenek. A kormányfő megszólalására reagált Fekete-Győr is, aki szerint ez megtörténhet, ha a Momentum kerül hatalomra, ami visszásnak tűnik a korábbi, olimpiaellenes kampány fényében.

Ellenszélben

Amióta a Momentum feltűnt a színen, a párt elnöke többször is bizonyította, hogy nem számít neki a magyar emberek véleménye. Miután a kormány népszavazást kezdeményezett a gyermekvédelem kérdésében, a Momentum bejelentette, hogy kormányra kerülve eltörölnék a megfogalmazásuk szerint „homofóbtörvényt”. Míg Fekete-Győr korábban kijelentette: a Momentum a legfőbb garanciája annak, hogy az LMBTQ-közösségek egyenlő jogokkal rendelkezzenek Magyarországon.

A migráció ügyében is a magyar emberek véleményével szemben foglalt állást Fekete-Győr, amikor egy ­2019-es interjúban hazánk megbüntetését szorgalmazta, amiért Magyarország nemet mondott az illegális bevándorlásra.

A balliberális pártvezető akkor elmondta: extra pénzt fizettetne Magyarországgal, amennyiben nem fogad be migránsokat. 

A bevándorlókkal ellentétben Fekete-Győr számára a határon túli magyarok nem fontosak, amit az is bizonyít, amikor 2019 novemberében a román elnökválasztás kampányában a liberális pártszövetség jelöltjét biztosította támogatásáról az RMDSZ-es Kelemen Hunorral szemben.

Figyelemre méltó volt, hogy a koronavírus-járvány hazai megjelenésekor Fekete-Győr András tanúbizonyságot tett arról is, hogy a bajba jutott magyar emberek helyett a bankok érdekei az elsődlegesek számára. A pártelnök akkor egy interjúban a hitelmoratórium bevezetésére reflektálva a bankok bevételkiesése miatt aggódott.

Magyarország történelmének egy sötét korszakát idézte fel a Momentum vezetője, amikor arról beszélt, hogy egy "felcsúti per" során szeretné elszámoltatni a Fidesz-KDNP tagjait, illetve minden, a kormánypárttal összefüggésbe hozható vagy azzal szimpatizáló személyt, amivel a baloldali politikusnak a célja egy „új rendszerváltás”.

magyarnemzet.hu
  • Tusványos örvényei
    Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
MTI Hírfelhasználó