Soros-demokráciát építene a Budapestet vezető baloldal
Angol nyelvű nemzetközi konferenciát rendezett Budapest Főváros Önkormányzata, hogy a fővárost "visszahozzák a régió progresszív szellemi térképére”.
2021. augusztus 18. 11:44

A Budapest Fórum a Fenntartható demokráciák építéséről címmel rendezett kétnapos, angol nyelvű nemzetközi konferenciát Budapest Főváros Önkormányzata, a baloldalhoz ezer szállal kötődő Political Capital és a CEU Demokrácia Intézete.

A Soros György nevével fémjelezett nyílt társadalom eszméjét képviselő előadók által tartott fórum célja az volt, hogy „Budapestet visszahozzuk a régió progresszív szellemi térképére”. 

A Budapest Fórum idei rendezvénye a városokra, a helyi kezdeményezésekre és a fenntartható demokráciák építésére összpontosított. A meghívottak között szerepelt Anne Applebaum újságíró, történész, aki a háromszor is kétharmaddal megválasztott Orbán-kormányt hosszú évek óta puccsista egypárti diktatúraként festi le a hazai és nemzetközi balliberális médiában.

Szintén meghívták a Magyarországot jogállamisági ügyekben támadó Vera Jourovát, az Európai Bizottság értékekért és átláthatóságért felelős alelnökét.

 Az előadók között szerepelt Timothy Garton Ash Oxfordból, aki szerint nem a kilépésük, hanem a magyarok bent maradása jelent fenyegetést az EU-ra, és Charles Gati, Hillary Clinton egykori USA külügyminiszter bizalmasa is, aki már 2012-ban ötpontos tervvel házalt a baloldalnál, hogy buktatná meg Orbán Viktor kormányát. 

A meghívó szerint baloldali polgármesterek és alpolgármesterek is részt vettek személyesen vagy virtuálisan a konferencián, így többek között Amszterdam, Pozsony, Varsó, Prága, Ankara, Milánó, Barcelona, Párizs, London, Bécs és Los Angeles képviseletében.

A Közép-európai Egyetem budapesti épületében tartott nemzetközi konferencia nyitó előadását a saját bevallása szerint hiperpaszív angolnyelv-tudású Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere tartotta.  

A rendezvény támogatói között előkelő helyen szerepelt a Soros Györgyhöz köthető Nyílt Társadalom Alapítványok is.

magyarnemzet.hu
  • Cél: hazai tulajdoni fölény az élelmiszerláncban
    A pandémia következtében mára meghaladottá vált a régi dogma az ellátási és beszállítói láncok nemzetközivé tételéről, és a világ országai elkezdtek az önellátás képességére törekedni.
  • Szükség van a migrációt kezelő fegyveres szervezetre
    Bakondi György azt mondta: a jelenleginél szélesebb körben - intézményesített formában - tervezik bevonni a védekezésbe a polgárőrséget is. Ennek tart az előkészítése - közölte.
  • Magyarország nem fordulhat vissza
    Orbán Viktor kifejtette: a Magyarország előre megy, nem hátra mondatban benne van az a küzdelem, amelyet Magyarország az elmúlt 12 évben folytatott, hiszen 2010-ben egy csődbe jutott ország volt, az országot "kivéreztették és tönkretették". De "nagyon kemény munkával 12 év alatt a korábbi baloldali kormányzás hibáit és bűneit Magyarország kijavította" - mutatott rá.
MTI Hírfelhasználó