Két tudósé a Magyar Szent István Rend kitüntetés
Lovász László és Vizi E. Szilveszter kapta a Magyar Szent István Rend kitüntetést.
2021. augusztus 20. 12:33

Lovász László Abel-díjas, Széchenyi-nagydíjas és állami díjas matematikus, a Magyar Corvin-lánc birtokosa, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja és korábbi elnöke, az Eötvös Loránd Tudományegyetem professzor emeritusa átveszi a legmagasabb állami kitüntetést, a Magyar Szent István Rendet Áder János köztársasági elnöktől a Sándor-palotában 2021. augusztus 20-án, a nemzeti ünnepen. Mellettük Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Kövér László, az Országgyűlés elnöke (takarásban). MTI/Máthé Zoltán

A Magyar Szent István Rend kitüntetést az idén Vizi E. Szilveszter és Lovász László Abel-díjas, Széchenyi-nagydíjas és állami díjas matematikus, a Magyar Corvin-lánc birtokosa, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja és korábbi elnöke, az Eötvös Loránd Tudományegyetem professzor emeritusa kapta.

 

Áder János köztársasági elnök, felesége, Herczegh Anita, Orbán Viktor miniszterelnök, felesége Lévai Anikó és Kövér László, az Országgyűlés elnöke (b-j) a Magyar Szent István Rend átadóünnepségén a Sándor-palota Tükörtermében 2021. augusztus 20-án, a nemzeti ünnepen.

 

Áder János köztársasági elnök beszédet mond a legmagasabb állami kitüntetés, a Magyar Szent István Rend átadásán a Sándor-palotában 2021. augusztus 20-án.

 

Vizi E. Szilveszter Széchenyi-nagydíjas és Széchenyi-díjas orvos, farmakológus, a Magyar Corvin-lánc birtokosa, a Magyarország Barátai Alapítvány elnöke, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja és korábbi elnöke, a Kísérleti Orvostudományi Kutatóintézet professor emeritusa fogadja Orbán Viktor miniszterelnök gratulációját, miután átvette a legmagasabb állami kitüntetést, a Magyar Szent István Rendet Áder János köztársasági elnöktől (j) a Sándor-palotában 2021. augusztus 20-án, a nemzeti ünnepen. Mellettük Kövér László, az Országgyűlés elnöke.

 

Áder János köztársasági elnök (j) és Vizi E. Szilveszter Széchenyi-nagydíjas és Széchenyi-díjas orvos, farmakológus, a Magyar Corvin-lánc birtokosa, a Magyarország Barátai Alapítvány elnöke, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja és korábbi elnöke, a Kísérleti Orvostudományi Kutatóintézet professor emeritusa kezet fog a legmagasabb állami kitüntetés, a Magyar Szent István Rend átadásán a Sándor-palotában 2021. augusztus 20-án. MTI/Máthé Zoltán

 

Vizi E. Szilveszter Széchenyi-nagydíjas és Széchenyi-díjas orvos, farmakológus, a Magyar Corvin-lánc birtokosa, a Magyarország Barátai Alapítvány elnöke, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja és korábbi elnöke, a Kísérleti Orvostudományi Kutatóintézet professor emeritusa felesége, Ádám Veronika társaságában érkezik a legmagasabb állami kitüntetés, a Magyar Szent István Rend átadására a Sándor-palotában 2021. augusztus 20-án.

 

Lovász László Abel-díjas, Széchenyi-nagydíjas és állami díjas matematikus, a Magyar Corvin-lánc birtokosa, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja és korábbi elnöke, az Eötvös Loránd Tudományegyetem professzor emeritusa (b2) és Vizi E. Szilveszter Széchenyi-nagydíjas és Széchenyi-díjas orvos, farmakológus, a Magyar Corvin-lánc birtokosa, a Magyarország Barátai Alapítvány elnöke, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja és korábbi elnöke, a Kísérleti Orvostudományi Kutatóintézet professor emeritusa (j2) a legmagasabb állami kitüntetés, a Magyar Szent István Rend idei kitüntetettjei Orbán Viktor miniszterelnök (b), Áder János köztársasági elnök (k) és Kövér László, az Országgyűlés elnöke társaságában a Sándor-palotában 2021. augusztus 20-án, a nemzeti ünnepen. MTI/Máthé Zoltán

 

A Magyar Szent István Rend a kiüntetés átadóünnepségén a Sándor-palota Tükörtermében 2021. augusztus 20-án, a nemzeti ünnepen.

MTI
MTI Hírfelhasználó