Átadták az Emericus sportcsarnokot Újbudán
Új sportcsarnokot avattak Újbudán; az Emericus Sportegyesület ezer négyzetméteres, könnyűszerkezetes tornacsarnoka 260 millió forint kormányzati támogatásból épült meg.
2021. augusztus 31. 19:44

Hományi Tamás Márton, a Dél-budai Tankerületi Központ igazgatója, Simicskó István, a Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezetője, XI. kerületi országgyűlési képviselő és Bognár Sándor, az Újbudai Ádám Jenő Általános Iskola igazgatója (b-j) az Emericus Sportegyesület ezer négyzetméteres, könnyűszerkezetes tornacsarnokának avatásán 2021. augusztus 31-én. MTI/Soós Lajos

Új sportcsarnokot avattak Újbudán; az Emericus Sportegyesület ezer négyzetméteres, könnyűszerkezetes tornacsarnoka 260 millió forint kormányzati támogatásból épült meg.

Az Újbudai Ádám Jenő Általános Iskola udvarán felépült csarnok avatóján Simicskó István, a Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezetője, a kerület országgyűlési képviselője azt mondta, a létesítmény méltó körülményeket teremt az iskolai, a szabadidős és az egyesületi sportoláshoz.
   
Kiemelte: a kormány a mindennapi iskolai testnevelés bevezetésével lehetővé tette a rendszeres testmozgást, amihez igyekszik méltó körülményeket teremteni. Aki sportol, többet tud az életről, és az élet nehézségei a sport által is könnyebben legyőzhetők, a sport az életre is nevel - fogalmazott.
   
Az Emericus Sportegyesület sportcsarnokát közösen használják az Ádám Jenő Általános Iskola és a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium diákjai - utóbbiak addig, amíg el nem készül a gimnázium új tornacsarnoka -, valamint az egyesület tagjai.
   
Bognár Sándor, az Ádám Jenő Általános Iskola igazgatója azt mondta, a beruházást az a nemes cél ösztönözte, hogy minél több gyerek, minél több sportágban kipróbálhassa magát, és megfelelő körülményeket teremtsenek a mindennapi mozgáshoz. A tornacsarnok tervét sokan támogatták és "hihetetlen összefogással" valósult meg - hangoztatta.

 

Simicskó István, a Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezetője, XI. kerületi országgyűlési képviselő beszédet mond az Emericus Sportegyesület ezer négyzetméteres, könnyűszerkezetes tornacsarnokának avatásán 2021. augusztus 31-én. MTI/Soós Lajos

   
Hományi Tamás Márton, a Dél-budai Tankerületi Központ igazgatója arról beszélt, hogy a sportcsarnok elkészültével másfél éves közös munka érett be és a beruházás egyszerre támogatja a köznevelés egyik egyházi és állami oktatási intézményét is.
   
Barlay Bence, a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium igazgatója azt mondta, a két oktatási intézmény 1429 tanulója fogja használni a tornacsarnokot, amelynek felépültében az vezérelt mindenkit, hogy "olyan jót alkossanak, amelyben a gyerekek boldog csapatként" együtt sportolhatnak.
   
Schulek Dávid, az Emericus Sportegyesület elnöke köszönetet mondott a sportcsarnok megépítéséért.

 

Az Újbudai Ádám Jenő Általános Iskola udvarán épült Emericus Sportcsarnok az átadás napján, 2021. augusztus 31-én. MTI/Soós Lajos
   

Az ezer négyzetméteres, könnyűszerkezetes sportcsarnokot - amely három részre osztható, így három osztály vagy csoport sportolhat benne egyszerre - Szkaliczki Csaba Örs, a Budai Szent Imre Plébánia plébánosa áldotta meg.

MTI
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • A kormány a helyén van
  Vannak mondatok a történelemben, amelyek az időből kiszakadva és felemelkedve örök életet élnek. Az ókori Rómától az angol és a francia történelmen át egészen a mai históriáig tudunk ezekről. Nekünk is van ilyen.
 • Hatvanöt éve végezték ki Tóth Ilonkát, az 1956-os forradalom mártírját
  Az 1956-os forradalom és szabadságharcot követő kádári megtorlás koncepciós perei közül az egyik legbotrányosabb eljárásban ítélték halálra a 24 éves Tóth Ilonát. A beismerő vallomások ellenére hosszú évek kutatómunkája alapján ki lehet mondani, hogy Tóth Ilona és társai nem követhették el azt a gyilkosságot, amivel vádolták őket.
 • Karácsony Gergely elszólta magát
  Magyarázkodni akart Karácsony Gergely az ATV Egyenes beszéd című műsorában, miután kiderült, hogy Brüsszel utasítására lejjebb veszik a világítást, nyáron a klímát, télen a fűtést a közintézményekben.
 • Lengyel–ukrán föderációról álmodnak
  Lengyelországban az utóbbi időben egyre több szó esik a nyilvánosságban egy esetleges lengyel–ukrán föderatív állam létrehozásának esélyeiről. Ez egyelőre nem több fikciónál, nagyrészt a sajtóban vitatkoznak róla, de már politikusok is megszólaltak pró és kontra az ügyben.
MTI Hírfelhasználó