Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Budapesten
Bizánci rítusú szent liturgia és idegen nyelvű szentmisék is szerepelnek a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) szerdai programjában.
2021. szeptember 8. 13:13

Gadeczi poznani (k) érsek, miután reggeli imát tartott az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszuson (NEK) a budapesti Hungexpón 2021. szeptember 8-án. MTI/Bruzák Noémi

A Szent István-bazilikában délután négy órakor kezdődő bizánci liturgiát Jusszef Abszi melkita görögkatolikus pátriárka vezeti.

 

Szerda délután a plébániai közösségek látják vendégül a kongresszusra a világ számos pontjáról érkező zarándokokat, több templomban tartanak idegen nyelvű szentmisét.

 

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára (k) az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszuson (NEK) a budapesti Hungexpón 2021. szeptember 8-án. MTI/Bruzák Noémi
   
A gazdagréti Szent Angyalok-templomban Robert Sarah bíboros misézik olaszul, a Rózsák terén lévő Árpád-házi Szent Erzsébet Plébániatemplomban Jérome Beau érsek mutat be francia nyelvű misét. A Szervita téri templomban szlovén, a városmajori templomban spanyol, a zuglói Páduai Szent Antal-templomban lengyel, a Budapest-Angyalföldi Szent László-templomban portugál, a Villányi úti Szent Imre-templomban német, a vízivárosi Szent Anna-templomban román, a Belvárosi templomban és a lágymányosi Magyar Szentek templomában angol, a józsefvárosi templomban szlovák nyelvű szentmisén vehetnek részt a hívek.

Délután a Széll Kálmán téren és az Örs vezér terén felállított missziós színpadon koncertek, tanúságtételek várják az érdeklődőket.
   
Egész nap vásár a Szent István-bazilika előtti téren, illetve a NEK párhuzamos programjaként a téren tartják a Szent István-könyvhetet, a keresztény könyvkiadók seregszemléjét.

MTI