Hazánkba érkezett I. Bartolomaiosz pátriárka
I. Bartolomaiosz konstantinápolyi ökumenikus pátriárka háromnapos látogatásra Magyarországra érkezett. A pátriárka találkozott Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettessel.
Utoljára frissítve: 2021. szeptember 10. 16:21
2021. szeptember 10. 11:18

A Miniszterelnökség által közreadott képen a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra érkező I. Bartolomaiosz konstantinápolyi ökumenikus pátriárka (k) nyilatkozik a sajtó munkatársainak, miután fogadta őt Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes (b) a Liszt Ferenc-repülőtéren 2021. szeptember 10-én. MTI/Miniszterelnökség/Botár Gergely

I. Bartolomaiosz konstantinápolyi ökumenikus pátriárka háromnapos látogatásra Magyarországra érkezett.

A Konstantinápolyi Egyetemes Patriarchátus Magyarországi Ortodox Exarchátusának tájékoztatása szerint a pátriárka délben találkozott Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettessel.

 

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes fogadja a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra érkező I. Bartolomaiosz konstantinápolyi ökumenikus pátriárkát (középen, j-b) a Liszt Ferenc-repülőtéren 2021. szeptember 10-én. Balra Azbej Tristan, a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkára.  

I. Bartolomaioszt szombat reggel a Sándor-palotában fogadja Áder János köztársasági elnök. Ezt követően a pátriárka ünnepélyes keretek között elhelyezi a három szent főpapról - Nagy Szent Vazulról, Teológus Szent Gergelyről és Aranyszájú Szent Jánosról - elnevezett templom alapkövét az egyetemes patriarchátus magyarországi exarchátusának Múzeum utcai épületében.

 

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes (j) a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra érkezett I. Bartholomaioszt, Konstantinápoly ökumenikus pátriárkájával Budapesten 2021. szeptember 10-én. MTI/Miniszterelnökség/Botár Gergely

MTI
  • Az őszödi beszéd után megverték az embereket
    Orbán Viktor miniszterelnök a közrádióban az őszödi beszédet „dermesztő pillanatnak" nevezve a magyar politikában azt mondta: ijesztő dolog, hogy aki ezt az egész helyzetet előidézte, a beszédet elmondta, becsapta az embereket, hazugsággal került kormányra, elvette az emberek pénzét, majd csődbe vitte az országot még ma is a baloldal vezetője.
  • Gyurcsányi beismerés: Hazudtak reggel, éjjel meg este
    Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök és garnitúrája hazudtak „reggel, éjjel meg este", kormányzás helyett félrevezettek mindenkit, a csőd szélére vezették Magyarországot.
  • Magyar nyelvemlék a VIII. századból
    Nincs nép a világon, amelyet ne töltene el jogos büszkeség, és ne igyekeznék ezt az oktatásban is tudatosítani, ha nyelvének múltja hirtelen meghosszabbodik négyszáz évvel.
MTI Hírfelhasználó