Olga ezért lett Olgus
2021. szeptember 10. 22:55

Miért lettem politikus, és mit gondolok arról, hogy milyennek kell lennie a közéletnek, a politikának - erről beszélt Kálmán Olga a DK Kongresszusán.

Régebben azt gondolta, hogy kérdésekkel is meglehet változtatni a világot, az embereket. Ha valaki elég jól teszi fel a kérdést, akkor az interjúalany kénytelen egyenes választ adni. Ezzel pedig egy jobb világ felé haladhatunk. Azokban az országokban ez így is van, ahol az ország vezetőinek szava hihető. Nálunk azonban ez nem így van.

Én arra tettem fel az életemet, hogy a politika ne a sumákolás, a hazudozás, az ígérgetés terepe legyen, hanem az egyenes beszédé. Ez az oka annak, hogy most itt állok, és nem egy televíziós stúdióban teszem fel a kérdéseket - mondta Kálmán Olga.

A DK politikusa emlékeztetett, hogy amikor Orbánék egy tollvonással milliárdokat vontak el a II. és III. kerületi egészségügyi intézményektől, egy szóval sem indokolták, hogy ennek mi az oka. Esetleg kell a pénz luxushójachtra, magángépre, csarnokra...

2022-ben minél többen el kell, hogy menjünk szavazni és el kell zavarnunk Orbánékat.

Kálmán Olga elárulta, hogy miért lett politikus

ezalenyeg.hu
Címkék:
  • Nyomorban élők helyzetével élt vissza a Jobbik ózdi jelöltje?
    A hat ellenzéki párt arra szövetkezett, hogy nem csak egy egyszerű kormányváltást hajtanak végre, hanem egyben korszakváltást is, amely „felszámolja a Fidesz végtelenül aljas és primitív mentalitását és eszközeit”. Sajnos több jel mutat arra, hogy a Jobbik ózdi jelöltjének, Farkas Péter Barnabásnak nem sikerült ezt a mértéket megugrania.
  • Visszalép a zuglói előválasztástól az MSZP-s Tóth Csaba
    Visszalép az előválasztási indulástól az MSZP-s Tóth Csaba – jelentette be ő maga a „Mi történt?” címmel meghirdetett sajtótájékoztatóján. Tóth felolvasott egy nyilatkozatot, amelyben arról beszélt, hogy olyan támadások érték, amelyek ellen nem volt módja védekezni és támogatói is kihátráltak mögüle.
  • Közeleg a 10. Szemrevaló
    Október 7-17. között a Művész moziban, majd Debrecenben, Pécsett és Szegeden rendezik meg az immár 10. SZEMREVALÓ│SEHENSWERT FILMFESZTIVÁL-t. A Svájci Nagykövetség, az Osztrák Kulturális Fórum és a Goethe Intézet közös filmhete a német nyelvterület legfrissebb filmjeiből ad ízelítőt, ezúttal is eredeti nyelven, magyar felirattal. Idén 12, túlnyomó részt díjnyertes alkotást vetítenek, köztük két Ezüst Medvével méltatott filmet, az Én vagyok a te embered című romantikus sci-fi vígjátékot és Christian Petzold filmjét, a Hableányt, de láthatjuk majd többek között Svájc idei Oscar-nevezettjét, a Húgocskámat, az Arthur & Claire-t Josef Haderrel, és A saját lifttel a pokolba című filmet Daniel Brühl rendezésében és főszereplésével. Október 18-26. között országosan a Művész Távmoziban (online: film.artmozi.hu) lesznek elérhetőek a legjobb németnyelvű alkotások. A jegyek elővételben már szeptember 30-ától elérhetőek.
MTI Hírfelhasználó