Zarándokvonatok érkeztek Erdélyből
Két vonattal mintegy 800 zarándok érkezett szombaton Erdélyből a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra, köztük száz gyermek Déváról, az erdélyi ferencesek által fenntartott gyermekvédelmi intézményekből.
2021. szeptember 11. 17:40

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra érkező erdélyi zarándokok fogadása a Keleti pályaudvaron 2021. szeptember 11-én. Két vonattal mintegy 800 zarándok érkezett Erdélyből a kongresszusra, köztük száz gyermek Déváról, az erdélyi ferencesek által fenntartott gyermekvédelmi intézményekből. MTI/Kovács Attila

Két vonattal mintegy 800 zarándok érkezett szombaton Erdélyből a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra, köztük száz gyermek Déváról, az erdélyi ferencesek által fenntartott gyermekvédelmi intézményekből.

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a Corona IC vonattal érkezőket köszöntve azt kívánta, szálljon áldás a nemzetekre, a keresztényekre.
   
Kiemelte, fontos, hogy az két nap, amelyre a zarándokok érkeztek, üzenetje az egész világnak, hogy a kereszténység békességet, szeretet és örömöt sugároz.

Az államtitkára a zarándokok érkezésekor hangsúlyozta azt is, hogy az egész eucharisztikus kongresszus az összefogásról, a kereszténység üzenetéről, a szeretetről szól.

Újságíróknak elmondta, a Székelyföld, Moldva, Partium területéről, illetve vasárnap Felvidékről, Kárpátaljáról jövő zarándokok érkezése azt mutatja, megérte a nemzetpolitikában a 10-12 év küzdelem, hogy összefogják a nemzetet. Megérte a katolikus egyháznak is a 4-5 éves küzdelem, amellyel megszervezték ezt a csodálatos ünnepet, amelynek Ferenc pápa érkezése lesz a csúcspontja - tette hozzá.

Az erdélyi zarándokok utazását a MÁV ingyen biztosította. Homolya Róbert, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója a zarándokokat köszöntve elmondta, különleges vonat hozta őket Budapestre, mivel az az eucharisztikus kongresszus tiszteletére felmatricázott mozdony húzta a szerelvényt, amelyet 2019-ben Erdő Péter bíboros felszentelt.

Böjte Csaba ferences szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója (j) és Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra érkező erdélyi zarándokok fogadásán a Keleti pályaudvaron 2021. szeptember 11-én. Két vonattal mintegy 800 zarándok érkezett Erdélyből a kongresszusra, köztük száz gyermek Déváról, az erdélyi ferencesek által fenntartott gyermekvédelmi intézményekből. MTI/Kovács Attila

A vezérigazgató azt kívánta a zarándokoknak, hogy a találják meg azt a lelki tartalmat, amely miatt idejöttek.

A vonattal érkező Böjte Csaba ferences szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója elmondta, nagy várakozással, örömmel jöttek a rendezvényre, és megköszönte mindenkinek, hogy itt lehetnek.

Böjte Csaba közös ima keretében megáldotta a zarándok úton résztvevőket.    

MTI