Soros leépít és újabb támadást indít
Soros György átalakítja a Nyílt Társadalom Alapítványokat, mert elmondása szerint az erősödő tekintélyelvűség elleni küzdelemre kíván összpontosítani. A sokszínűséget propagáló milliárdos döntése feszültséget váltott ki a szervezeten belül.
2021. szeptember 13. 16:00

Ennek egyik oka, hogy Soros legújabb tervéről nem kérdezték meg a hierarchiában alacsonyabb szinten dolgozó szakembereket, továbbá a változások miatt nagyságrendileg 150 embert el kell bocsátani a Soros-hálózattól – írta meg a New York Times. Az önmagát filantrópként láttató milliárdos sokáig úgy ítélte meg, hogy a világ a nyitott, sokszínű társadalom felé halad, ám már látja, hogy a folyamat elakadt, ezért gondolja úgy, hogy lépni kell, és addig kíván cselekedni, amíg még bele tud szólni a dolgokba, hiszen már elmúlt 91 éves.

Az alapítvány új vezetője, a brit Mark Malloch-Brown úgy vélte, hogy a nyílt társadalom ellen világszerte felerősödtek a támadások, és stratégiai döntés kell a visszaverésükhöz. Az átmenet idején bizonyos támogatásokat leállítanak, de csak ideiglenesen. Így a szünet ellenére az idén többet költenek közegészségügyre és a migrációra, mint tavaly.

Az új rendben nagyobb döntési jogkörhöz jutnak a regionális irodák, és több pénzt is kapnak a jó egymilliárd dolláros költségvetésből – olvasható a tengerentúli lapban. Mint ismert, Soros György több hazai, a migrációt és az LMBTQ-érzékenyítést propagáló szervezetet is támogat.

Magyar Nemzet
  • Nyomorban élők helyzetével élt vissza a Jobbik ózdi jelöltje?
    A hat ellenzéki párt arra szövetkezett, hogy nem csak egy egyszerű kormányváltást hajtanak végre, hanem egyben korszakváltást is, amely „felszámolja a Fidesz végtelenül aljas és primitív mentalitását és eszközeit”. Sajnos több jel mutat arra, hogy a Jobbik ózdi jelöltjének, Farkas Péter Barnabásnak nem sikerült ezt a mértéket megugrania.
  • Visszalép a zuglói előválasztástól az MSZP-s Tóth Csaba
    Visszalép az előválasztási indulástól az MSZP-s Tóth Csaba – jelentette be ő maga a „Mi történt?” címmel meghirdetett sajtótájékoztatóján. Tóth felolvasott egy nyilatkozatot, amelyben arról beszélt, hogy olyan támadások érték, amelyek ellen nem volt módja védekezni és támogatói is kihátráltak mögüle.
  • Közeleg a 10. Szemrevaló
    Október 7-17. között a Művész moziban, majd Debrecenben, Pécsett és Szegeden rendezik meg az immár 10. SZEMREVALÓ│SEHENSWERT FILMFESZTIVÁL-t. A Svájci Nagykövetség, az Osztrák Kulturális Fórum és a Goethe Intézet közös filmhete a német nyelvterület legfrissebb filmjeiből ad ízelítőt, ezúttal is eredeti nyelven, magyar felirattal. Idén 12, túlnyomó részt díjnyertes alkotást vetítenek, köztük két Ezüst Medvével méltatott filmet, az Én vagyok a te embered című romantikus sci-fi vígjátékot és Christian Petzold filmjét, a Hableányt, de láthatjuk majd többek között Svájc idei Oscar-nevezettjét, a Húgocskámat, az Arthur & Claire-t Josef Haderrel, és A saját lifttel a pokolba című filmet Daniel Brühl rendezésében és főszereplésével. Október 18-26. között országosan a Művész Távmoziban (online: film.artmozi.hu) lesznek elérhetőek a legjobb németnyelvű alkotások. A jegyek elővételben már szeptember 30-ától elérhetőek.
MTI Hírfelhasználó