Király István lett az Európai Kick-box Szövetség elnöke
Az Európai Kick-box Szövetség, a WAKO Europe budapesti közgyűlésén a szervezet elnökévé választották Király Istvánt.
2021. szeptember 18. 17:29

Király István, az európai kick-boksz szövetség, a WAKO Europe újonnan megválasztott elnöke, a Magyar Kick-box Szövetség alelnöke a 26. magyar kick-box világkupán a fővárosi BOK Csarnokban 2021. szeptember 18-án. MTI/Kovács Tamás

Az Európai Kick-box Szövetség, a WAKO Europe budapesti közgyűlésén a szervezet elnökévé választották Király Istvánt.

A magyar sportvezető, aki eddig a kontinentális szövetség megbízott elnöke volt, sportdiplomáciai sikerként értékelte megválasztását, és reményét fejezte ki, hogy tovább nőhet a magyar kick-box érdekérvényesítő képessége is.

 

 

Schmitt Pál, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) magyar tagja, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) tiszteletbeli elnöke, korábbi köztársasági elnök, a nemzet sportolója beszédet mond a 26. magyar kick-box világkupa nyitóünnepségén a fővárosi BOK Csarnokban 2021. szeptember 18-án. MTI/Kovács Tamás

"Számomra nagy megtiszteltetés, a hazai kick-boxnak pedig sportdiplomáciai siker, hogy egy magyar vezetheti a kontinentális szövetséget, amely a hárommillió fős világszervezet létszámának a hetven-nyolcvan százalékát képviseli. Azzal, hogy immár hivatalosan is megválasztott elnök lettem, minden bizonnyal könnyebben tudom majd megvalósítani az európai kick-box fejlesztésére vonatkozó elképzeléseimet. A magyar kick-box érdekérvényesítő képessége pedig eddig sem volt rossz, és mostantól még jobb lehet" - idézte őt a Nemzeti Versenysport Szövetség közleménye.

Kiss Attila (j) az ukrán Mikita Krutakov ellen küzd a férfi kick-boxosok pointfighting küzdelmében a 26. magyar kick-box világkupán a fővárosi BOK Csarnokban.
   
Király István 2019-ben lett a WAKO Europe megbízott elnöke, azt követően, hogy a világszervezet első embere, a szerb Borislav Pelevic halála után az addigi európai vezető, az ír Roy Baker lépett elő a WAKO élére, és az ő helyét vette át első alelnökként. Most, a magyarországi világkupa idején megtartott közgyűlésen egyhangúlag választották meg elnöknek a következő négy évre.
   
A magyar sportvezető egyébként a hazai sportági szövetségnek és a világszövetségnek is az alelnöke.

MTI
Címkék:
  • A forradalom indítására emlékeztek Szegeden
    1956. október 16-án a szegedi bölcsészkar Auditórium Maximumában összehívott diákgyűlésén a hallgatók közfelkiáltással létrehozták a MEFESZ-t, majd döntöttek arról, hogy az érdekvédelmi témák mellett politikai kérdésekkel is foglalkoznak. Egy óra alatt az orosz nyelv fakultatív oktatásától eljutottak a szovjet csapatok kivonásának követeléséig - közölte Kiss Tamás. Szavai szerint "kimondták az akkor kimondhatatlant". Innen indult az 1956-os magyar forradalom.
  • Erdélyikopó-világtalálkozó Bőszénfán
    Erdélyikopó-világtalálkozót rendeznek Somogy megyében, a péntektől vasárnapig tartó eseményen Magyarországról, Erdélyből és Csehországból tucatnyi tenyésztő több mint száz kutyával képviselteti magát.
  • Beleavatkoztak a csehországi választásokba
    Néhány nappal a cseh választások előtt a Babišra vonatkozó adatok kiszivárogtatása egy tudatosan időzített, célzott külső támadás volt.
MTI Hírfelhasználó