Nyomorban élők helyzetével élt vissza a Jobbik ózdi jelöltje?
A hat ellenzéki párt arra szövetkezett, hogy nem csak egy egyszerű kormányváltást hajtanak végre, hanem egyben korszakváltást is, amely „felszámolja a Fidesz végtelenül aljas és primitív mentalitását és eszközeit”. Sajnos több jel mutat arra, hogy a Jobbik ózdi jelöltjének, Farkas Péter Barnabásnak nem sikerült ezt a mértéket megugrania.
2021. szeptember 27. 15:31

Videók bizonyítják, hogy valaki Borsod-Abaúj-Zemplén megye 3-as számú választókerületében sorra vásárolja meg az előválasztás során a szavazatokat, a legmélyebb szegénységben élőktől - számol be a PestiBulvár. „Muszáj volt mennem, még kenyér sem volt a házban!” – mondja a kérdezőnek egy asszony.

„Háromezret adtak megmondom őszintén, nekem jól jött testvérem, nem volt még kenyér sem itthon a gyerekeknek, muszáj voltam elmenni.” A videóból kiderül, hogy egy szakállas ember volt gyűjteni a szavazatokat, míg a másik asszony mondja is, a Farkas gyerek volt az, feltételezhetően Farkas Péter Barnabásra gondolva.

Mindez teljes ellentétben van azzal az etikai kódexszel, melyet minden jelölt és jelölő szervezet elfogadott. Visszaélni a legnagyobb nyomorban élők helyzetével vállalhatatlan, mindazon túl, hogy az így szerzett szavazatokat érvénytelennek kell tekinteni! Farkastól mindenképpen magyarázatot vár a közvélemény, vajon őt emlegették-e a videókban. Ha ez így van, akkor most az lenne a legbölcsebb megoldás tőle, hogyha önként visszalépne a jelöltségtől, mivel nem ez lenne első botránya az előválasztás alatt.

Először azzal bukott le, hogy pénzt adott azért, hogy valaki egy lejárató szöveget olvasson fel az MSZP jelöltjéről, majd egy félreérthetetlen kézmozdulat miatt került a címlapokra, melyről egy Katowicében, a Szilézia történetét bemutató múzeumban készült fénykép tanúskodik.

MH
  • Százezrek személyes adatai a baloldal adatbázisában
    A baloldali előválasztás célja a mozgósítás mellett az adatgyűjtés volt, az egész folyamat egy nagy adatgyűjtési kampánynak minősül, amivel több százezer ellenzéki szavazó személyes adatait gyűjtötte össze a hat baloldali párt – nyilatkozta Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője.
  • Orbánozós órákat is fel lehet venni az ELTE politológián
    Tanulnak a diákok a „plebiszciter vezérdemokráciáról” és annak alkalmazhatóságáról az Orbán-kormányra, szóba kerülnek a szakpolitikák, a „klientizmus”, illetve hogy „áldemokráciáról” van-e szó. Végül a szeminárium a plebiszciter vezérdemokrácia elmélete más országokra való alkalmazhatóságának vizsgálatáról szól.
  • Orbán: minden magyarra számítunk
    Minden magyarra számítunk, akinek számít Magyarország jövője - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Budapesten, az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján tartott ünnepi beszédében; a kormányfő a 2006. október 23-i eseményekről is megemlékezett, hangsúlyozva, hogy tizenöt évvel ezelőtt az egyik oldalon a könnygázgránát, a másik oldalon "a becsapott és megalázott nemzet" állt.
MTI Hírfelhasználó