Osztogatja egymást a baloldal
2021. október 10. 00:08

Közösségi oldalán kritizálja Oszkó Péter, a Bajnai-kormány pénzügyminisztere a Márki-Zay Péter egy interjújában elhangzottakat, szerinte a figura csak zavart kelt a baloldalon. A balos média ugyanakkor Karácsonyt elfelejtve máris sztárolja a miniszterelnök-jelöltségért hajtó szereplőt.

Felháborodásának adott hangot saját közösségi oldalán Oszkó Péter, a Bajnai-kormány pénzügyminisztere. A volt baloldali politikus egyszerűen futóbolondnak nevezte Márki-Zay Pétert, aki egy Juhász Péternek adott videóinterjúban szerinte vállalhatatlan kijelentéseket tett.

A leginkább az háborította fel az egykori minisztert, hogy Márki-Zay az interjúban kijelenti, a 2010 előtti kormányzás vállalhatatlan volt, és véleménye szerint csak a közös lopások miatt nem történt eddig elszámoltatás. 

Oszkó Péter így fogalmaz: „Személy szerint ráadásul azok után, hogy 2009-ben én magam csaptam agyon mindenkit, aki sanda szándékkal közelített a közpénzek felé, majd 2010-től évekig hallgathattam Budai Gyula rágalmait és az ügyészség vegzálásait, akik minden egyes általam aláírt papírt egyenként nyálaztak végig, amíg belátták, hogy nincs mivel támadniuk, felháborítónak tartom, hogy ennek a futóbolondnak az elmaradt elszámoltatásról szóló alantas rágalmai folyamatosan megjelenhetnek és annak még bárki nyilvánosságot ad. Az ellenzéki oldal politikai minőségére nézve kínos, hogy ez az ember nem hogy ilyen interjúkat adhat, de még versenghet is a miniszterelnök-jelöltségért.

Az interjú pikantériáját amellett, hogy abban Márki-Zay sok témáról, így a melegségről, a rasszizmusról, Dobrev Kláráról is élesen fogalmaz, az adja, hogy a kérdező az a Juhász Péter, aki pályafutás során maga is számos botrányba keveredett már, egészen politikai ellehetetlenüléséig.

A baloldali média azonban nem vesz tudomást a Karácsony helyére lépő Márki-Zay hibáiról, és rögtön sztárolni kezdte az új jelöltet. 

A 444.hu máris részletesen adja közre azokat a részleteket, amelyek miatt Oszkó futóbolondnak nevezte.

Oszkó Péter: Márki-Zay futóbolond

MNO
Címkék:
  • Százezrek személyes adatai a baloldal adatbázisában
    A baloldali előválasztás célja a mozgósítás mellett az adatgyűjtés volt, az egész folyamat egy nagy adatgyűjtési kampánynak minősül, amivel több százezer ellenzéki szavazó személyes adatait gyűjtötte össze a hat baloldali párt – nyilatkozta Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője.
  • Orbánozós órákat is fel lehet venni az ELTE politológián
    Tanulnak a diákok a „plebiszciter vezérdemokráciáról” és annak alkalmazhatóságáról az Orbán-kormányra, szóba kerülnek a szakpolitikák, a „klientizmus”, illetve hogy „áldemokráciáról” van-e szó. Végül a szeminárium a plebiszciter vezérdemokrácia elmélete más országokra való alkalmazhatóságának vizsgálatáról szól.
  • Orbán: minden magyarra számítunk
    Minden magyarra számítunk, akinek számít Magyarország jövője - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Budapesten, az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján tartott ünnepi beszédében; a kormányfő a 2006. október 23-i eseményekről is megemlékezett, hangsúlyozva, hogy tizenöt évvel ezelőtt az egyik oldalon a könnygázgránát, a másik oldalon "a becsapott és megalázott nemzet" állt.
MTI Hírfelhasználó