Orbán Viktor: A világ legjobb munkásai Magyarországon kell hogy legyenek
„Egy nagy szakmunkás világ van Magyarországon, ez nem látszik, mert nem olyan szenzációs, mint egy Nobel-díj, meg mint egy felfedezés, de létezik ez a világ” – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a közösségi oldalára feltöltött videójában.
2021. október 11. 13:40

A miniszterelnök elmondta, hogy a Magyarországon létező szakmunkás világ egy sűrű, erős világ, ami egymás után adja ki magából az egyre jobb szakmunkásokat.

Majd felidézte, hogy egyszer Magyarország is rendezett egy ilyen versenyt, ahol jól szerepeltünk. Világviszonylatban most valahol az ötödik-hatodik helyen végeztünk, és olyen klasszikus szakmákban bizonyulnak a magyarok a legjobbaknak, mint a bútorasztalos, kertépítő, weboldalszerkesztő, fodrász és így tovább – sorolta Orbán Viktor.

Ebben a versenyben majdnem húsz magyar fiatal nyert vagy különdíjat, vagy pedig valamilyen érmet.

Magyarország jövője nem csak a Nobel-díjasokon múlik. Magyarország jövője azon múlik, hogy lesznek-e világszínvonalú szakmunkásaink – mondta, majd kiemelte, hogy

a világ legjobb munkásai Magyarországon kell hogy legyenek, mert másképp nem tudunk a világ legjobb gazdaságai közé tartozni. A miniszterelnök a múlt heti, pénteki rádióinterjúban hívta fel a figyelmet, hogy mekkora béremelések jöhetnek 2022-ben. A kormányfő közölte, hogy egymillió fiatalt érint majd, hogy nem kell szja-t fizetniük. Ha sikerül a minimálbért 200 ezer forintra emelni, akkor egy szép évet zárhatunk – tette hozzá.

hirado.hu
  • A forradalom indítására emlékeztek Szegeden
    1956. október 16-án a szegedi bölcsészkar Auditórium Maximumában összehívott diákgyűlésén a hallgatók közfelkiáltással létrehozták a MEFESZ-t, majd döntöttek arról, hogy az érdekvédelmi témák mellett politikai kérdésekkel is foglalkoznak. Egy óra alatt az orosz nyelv fakultatív oktatásától eljutottak a szovjet csapatok kivonásának követeléséig - közölte Kiss Tamás. Szavai szerint "kimondták az akkor kimondhatatlant". Innen indult az 1956-os magyar forradalom.
  • A templomépítés a jövőbe vetett hit bizonyítéka
    A templomépítés a jövőbe vetett hit bizonyítéka - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter szombaton a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rakamazon.
  • Erdélyikopó-világtalálkozó Bőszénfán
    Erdélyikopó-világtalálkozót rendeznek Somogy megyében, a péntektől vasárnapig tartó eseményen Magyarországról, Erdélyből és Csehországból tucatnyi tenyésztő több mint száz kutyával képviselteti magát.
MTI Hírfelhasználó