Vadai szerint kifordult
2021. október 12. 23:53

Mint ismeretes, Márki-Zay Péter hétfőn az ATV Híradójának beszélt azokról a politikusokról, akik korábban Karácsony Gergely támogatói voltak, ám az ő visszalépésével Dobrev Klára mögé álltak be. Róluk szólva Márki-Zay úgy fogalmazott: „nemcsak Karácsony Gergelyt árulják el ezzel, hanem a hazánkat is”. A mondat több helyen (így DK-s politikusoknál is) úgy jelent meg, mintha a Mindenki Magyarországa Mozgalom jelöltje a Dobrevet támogatókat hazaárulózta volna le. Márki-Zay egyébként később bocsánatot kért a rossz fogalmazásért.

Az eset azonban itt nem állt meg: kedden további üzengetés volt a két politikus között oda és vissza. Estére pedig Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció frakcióvezető-helyettese írt egy nyílt levelet Márki-Zay Péternek. Ebben úgy fogalmaz:

Eddig csöndben voltam, mert azt hittem, hogy csak egy rossz 24 órád volt. Most azonban világos, hogy nem ez a helyzet.

Ezután tételesen is felsorolja, miért tartja aggályosnak Márki-Zay szavait:

 • „Ma Dunakeszin azzal szólított meg egy házaspár, hogy jöttünk mi, hazaárulók szavazni. Érted? A mi szavazóink, az ellenzék, és az általad is támogatott jelöltek szavazói.
 • Arról nyilatkozol, hogy Dobrev Klára gyűlöletkampányt folytat ellened. Mit, Péter? Gyűlöletkampányt? Átgondolod te egyáltalán, amit mondasz?
 • Azt állítja egyik társad, persze nagy nyilvánosság előtt, hogy van DK-s alapszervezet, amelyik melletted áll. Péter! Nincs ilyen szervezet!
 • Az állítod, hogy a családod támadja a DK. Ki Péter? Megmondom én: közülünk senki!
 • Azt állítod, hogy a Fidesz Klára mellett mozgósít. Péter! Klára mellett? A lelked mélyén te is tudod, hogy egészen más a helyzet.
 • Azt állítod, hogy csak te jelented a reményt. Nem Péter! A reményt az ellenzéki összefogásra szavazó sok magyar jelenti.
 • Feszül szét az együttműködés a szavaid miatt. És nem az eltérő programok miatt, hanem mert ütsz-vágsz mindenkit, aki nem téged támogat ebben az amúgy nagyon szépnek és nemesnek indult előválasztási versenyben”.

A politikus azt állítja, 12 év után először van remény leváltani a Fideszt, és arra kéri Márki-Zayt, hogy „ne vegye el a reményt” a változást akaró magyaroktól.

Még nincs késő, hogy visszatérj arra az útra, amely elvezet közös sikerünkhöz. Ha folytatod, lehet, hogy nyersz egy pillanatot, de elveszíted közös győzelmünk lehetőségét. És lehet, hogy a sors ezt megbocsátja neked, de mi, ellenzéki szavazók nem fogjuk – üzeni Vadai Ágnes Márki-Zay Péternek.
 
Vadai Ágnes Márki-Zay Péternek: „Kifordultál magadból. És nem tudom, hogy miért.”
szmo.hu
Címkék:
 • Ha nincs gyermek, nincs jövő
  "Mi a saját gyermekeinkre szeretnénk hagyni az országot, nem pedig idegenekre, ezért ha van gyermek, akkor van jövő, ha nincs gyermek, nincs jövő se a családnak, se az országnak" - jelentette ki a közrádióban Orbán Viktor, hozzátéve, ez az első mondata a kormányprogramnak 2010 óta, de már így volt 1998-ban is.
 • Az ország ellen dolgozó ügynökök
  Az elmúlt 15 évben egyebek mellett a genderideológia terjesztésével, a migráció ideológiai megalapozásával, majd a tömeges illegális bevándorlási hullám elindításával próbáltak bomlasztani Európát az ellenérdekelt nagyhatalmak.
 • Egy kinevezés biztonsági kockázatai
  Elborzasztó módon a kinevezések feltétele a gyenge politikai képességből fakadó másodlagos értékrend követése. Ha valaki lelkesen támogatja az illegális migrációt, és a gender- valamint az LMBTQ-őrültséget, máris számíthat jelentős beosztásra.
MTI Hírfelhasználó