Vadai szerint kifordult
2021. október 12. 23:53

Mint ismeretes, Márki-Zay Péter hétfőn az ATV Híradójának beszélt azokról a politikusokról, akik korábban Karácsony Gergely támogatói voltak, ám az ő visszalépésével Dobrev Klára mögé álltak be. Róluk szólva Márki-Zay úgy fogalmazott: „nemcsak Karácsony Gergelyt árulják el ezzel, hanem a hazánkat is”. A mondat több helyen (így DK-s politikusoknál is) úgy jelent meg, mintha a Mindenki Magyarországa Mozgalom jelöltje a Dobrevet támogatókat hazaárulózta volna le. Márki-Zay egyébként később bocsánatot kért a rossz fogalmazásért.

Az eset azonban itt nem állt meg: kedden további üzengetés volt a két politikus között oda és vissza. Estére pedig Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció frakcióvezető-helyettese írt egy nyílt levelet Márki-Zay Péternek. Ebben úgy fogalmaz:

Eddig csöndben voltam, mert azt hittem, hogy csak egy rossz 24 órád volt. Most azonban világos, hogy nem ez a helyzet.

Ezután tételesen is felsorolja, miért tartja aggályosnak Márki-Zay szavait:

 • „Ma Dunakeszin azzal szólított meg egy házaspár, hogy jöttünk mi, hazaárulók szavazni. Érted? A mi szavazóink, az ellenzék, és az általad is támogatott jelöltek szavazói.
 • Arról nyilatkozol, hogy Dobrev Klára gyűlöletkampányt folytat ellened. Mit, Péter? Gyűlöletkampányt? Átgondolod te egyáltalán, amit mondasz?
 • Azt állítja egyik társad, persze nagy nyilvánosság előtt, hogy van DK-s alapszervezet, amelyik melletted áll. Péter! Nincs ilyen szervezet!
 • Az állítod, hogy a családod támadja a DK. Ki Péter? Megmondom én: közülünk senki!
 • Azt állítod, hogy a Fidesz Klára mellett mozgósít. Péter! Klára mellett? A lelked mélyén te is tudod, hogy egészen más a helyzet.
 • Azt állítod, hogy csak te jelented a reményt. Nem Péter! A reményt az ellenzéki összefogásra szavazó sok magyar jelenti.
 • Feszül szét az együttműködés a szavaid miatt. És nem az eltérő programok miatt, hanem mert ütsz-vágsz mindenkit, aki nem téged támogat ebben az amúgy nagyon szépnek és nemesnek indult előválasztási versenyben”.

A politikus azt állítja, 12 év után először van remény leváltani a Fideszt, és arra kéri Márki-Zayt, hogy „ne vegye el a reményt” a változást akaró magyaroktól.

Még nincs késő, hogy visszatérj arra az útra, amely elvezet közös sikerünkhöz. Ha folytatod, lehet, hogy nyersz egy pillanatot, de elveszíted közös győzelmünk lehetőségét. És lehet, hogy a sors ezt megbocsátja neked, de mi, ellenzéki szavazók nem fogjuk – üzeni Vadai Ágnes Márki-Zay Péternek.
 
Vadai Ágnes Márki-Zay Péternek: „Kifordultál magadból. És nem tudom, hogy miért.”
szmo.hu
Címkék:
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
MTI Hírfelhasználó