Kocsmapolitika: Egymásnak esett Gyurcsány és Márky-Zaj
„Péter, ne hazudj korán reggel!" – ezt írta a hazugságpolitikus Gyurcsány Ferenc az amatőr politikusnak, Márky-Zaj Péternek.
2021. október 13. 10:57

A hazugságpolitikus – MTI/Mónus Márton

A gyurcsányi politikát vivő DK elnöke Facebook-posztban reagált Márki-Zay Péter 444-nek adott interjújára, amelyben az amatőr politikus azt állította, hogy Gyurcsány miatt nem vehetett részt a hatpárti egyeztetésen.

Gyurcsány Ferenc hivatalos Facebook-oldalán közzétett posztját egy Márki-Zay Péter idézettel kezdte. Hódmezővásárhely polgármestere a 444-nek adott interjút, melyben többek között arról beszélt:

„Hiába voltam kezdeményezője 2020-ban az összefogásról szóló tárgyalásoknak, részese ezeknek már nem lehettem. Méghozzá Gyurcsány Ferenc miatt, ő vétózta meg, hogy a civilek képviseletében ott lehessek a hatpárti egyeztetéseken.”

Gyurcsány bejegyzésében hazugsággal vádolja Márki-Zayt.

És azt állítja, hogy a jegyzőkönyv szerint senki, még az előterjesztő sem akarta az MMM-et bevonni a pártközi együttműködésbe, mert ahogyan azt a posztjában kiemeli: „az ugye nem párt”.

A DK elnöke szerint Fekete-Győr András előterjesztésére a közös döntés az volt, hogy a megbízottak rendszeresen találkoznak Márki-Zayjal és egyeztetnek, és ez így is történt.

„Az ezt követő, még októberben lezajlott első találkozótok jegyzőkönyve is itt van. Aszerint te fel se vetetted, hogy csatlakozni kívántok a hatpárti egyeztetéshez. Az ellenzék közös programjának lehetséges elemeiről tárgyaltatok. Mondd, neked nem gyanús, hogy mindenhol engem látsz? Na mindegy. Legalább megvan a mai hazugság. Ezután talán könnyebb napunk lesz” – zárta bejegyzését Gyurcsány.

mandiner.hu
Címkék:
  • Százezrek személyes adatai a baloldal adatbázisában
    A baloldali előválasztás célja a mozgósítás mellett az adatgyűjtés volt, az egész folyamat egy nagy adatgyűjtési kampánynak minősül, amivel több százezer ellenzéki szavazó személyes adatait gyűjtötte össze a hat baloldali párt – nyilatkozta Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője.
  • Orbánozós órákat is fel lehet venni az ELTE politológián
    Tanulnak a diákok a „plebiszciter vezérdemokráciáról” és annak alkalmazhatóságáról az Orbán-kormányra, szóba kerülnek a szakpolitikák, a „klientizmus”, illetve hogy „áldemokráciáról” van-e szó. Végül a szeminárium a plebiszciter vezérdemokrácia elmélete más országokra való alkalmazhatóságának vizsgálatáról szól.
  • Orbán: minden magyarra számítunk
    Minden magyarra számítunk, akinek számít Magyarország jövője - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Budapesten, az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján tartott ünnepi beszédében; a kormányfő a 2006. október 23-i eseményekről is megemlékezett, hangsúlyozva, hogy tizenöt évvel ezelőtt az egyik oldalon a könnygázgránát, a másik oldalon "a becsapott és megalázott nemzet" állt.
MTI Hírfelhasználó