Meg kell kezdeni a Magyar Honvédség átstrukturálását
Benkő Tibor miniszter szokásos, éves meghallgatásán az aktuális kiemelt feladatok között elsőként a honvédelmi és haderőfejlesztési program folytatását említette. Az érkező új eszközök más eljárást, logisztikai, biztosítási rendszereket igényelnek. Mindehhez hozzá kell igazítani a kiképzést, a tiszt- és altisztképzést is - fejtette ki.
2021. október 14. 12:33

Benkő Tibor honvédelmi miniszter (k) a meghallgatásán, az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának ülésén az Országházban 2021. október 14-én. Mellette Vidoven Árpád, a Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkára (b) és Béres János, a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat (KNBSZ) főigazgatója (j). MTI/Soós Lajos

Meg kell kezdeni a Magyar Honvédség átstrukturálását - jelentette ki a honvédelmi miniszter az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának csütörtöki ülésén.

Benkő Tibor szokásos, éves meghallgatásán az aktuális kiemelt feladatok között elsőként a honvédelmi és haderőfejlesztési program folytatását említette. Az érkező új eszközök más eljárást, logisztikai, biztosítási rendszereket igényelnek. Mindehhez hozzá kell igazítani a kiképzést, a tiszt- és altisztképzést is - fejtette ki.
   
A miniszter részletesen beszámolt az önkéntes tartalékos rendszer fejlesztéséről és a honvéd kadét programról is, és kiemelte: egyre több fiatal vállalja a katonai szolgálatot.
   
Benkő Tibor kitért arra is, hogy a magyar katonák a koronavírus-járvány idején esküjükhöz híven, maradéktalanul teljesítették feladataikat. Alapfeladataik mellett ott voltak a kórházakban, az oltópontokon, továbbá a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ és a budapesti NATO Katonai-Egészségügyi Kiválósági Központ kutatásokkal segítette a járvány elleni védekezést - mondta a miniszter.

MTI
  • Százezrek személyes adatai a baloldal adatbázisában
    A baloldali előválasztás célja a mozgósítás mellett az adatgyűjtés volt, az egész folyamat egy nagy adatgyűjtési kampánynak minősül, amivel több százezer ellenzéki szavazó személyes adatait gyűjtötte össze a hat baloldali párt – nyilatkozta Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője.
  • Orbánozós órákat is fel lehet venni az ELTE politológián
    Tanulnak a diákok a „plebiszciter vezérdemokráciáról” és annak alkalmazhatóságáról az Orbán-kormányra, szóba kerülnek a szakpolitikák, a „klientizmus”, illetve hogy „áldemokráciáról” van-e szó. Végül a szeminárium a plebiszciter vezérdemokrácia elmélete más országokra való alkalmazhatóságának vizsgálatáról szól.
  • Orbán: minden magyarra számítunk
    Minden magyarra számítunk, akinek számít Magyarország jövője - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Budapesten, az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján tartott ünnepi beszédében; a kormányfő a 2006. október 23-i eseményekről is megemlékezett, hangsúlyozva, hogy tizenöt évvel ezelőtt az egyik oldalon a könnygázgránát, a másik oldalon "a becsapott és megalázott nemzet" állt.
MTI Hírfelhasználó