A láthatóan félelemben lévő Orbán
Megszólalt a láthatóan őskommunista Bánó
2021. október 17. 00:00

Tudom, nem a legszebb magyar szó a bebetonoz, de arra, ami napok óta folyik itthon, nincs jobb. Nem volt elég, hogy hatalmas összegeket kapnak az egyházak, óriási támogatás jut az alapítványokba kiszervezett egyetemeknek, amelyekben csupán lasszóval lehet találni nem fideszes kuratóriumi tagokat. Mindez nem volt elég.

„A láthatóan félelemben lévő miniszterelnök felkutatja az összes lehetőséget, mi módon tudná még inkább ellehetetleníteni működésében a következő, esetleg mégis ellenzéki kormányt. Varga Juditnak – minő véletlen – pont most jutott eszébe, hogy benyújtsa indítványát arról, hogy Polt Pétert csak kétharmaddal lehessen leváltani. Ugyan Gulyás Gergely kancelláriaminiszter mindenkit igyekezett megnyugtatni, hogy nincs itt semmi látnivaló, hiszen a dolgok rendben mennek, akit kétharmaddal választanak meg, azt csak kétharmaddal lehessen leváltani. Hogy ez eddig miért nem jutott eszébe, mikor a legfőbb ügyész már régóta regnál, azt bizony nem indokolta. 

Karas Mónika, a médiahatóság vezetője is éppen most gondolt arra, hogy új kihívások elé néz. Ő lesz majd – várhatóan szintén évekre – bebetonozva az Állami Számvevőszék újonnan kinevezendő második alelnöke. És csodák csodája, egy hithű alkalmazott, Koltay András veszi át a helyét, aki inkább feladja mostani rektori állását a Közszolgálati Egyetemen, csak azért, hogy ő lehessen újabb kilenc évre Karas utódja.”

Bánó András: Orbán bebetonoz

mandiner - hirklikk
Címkék:
  • Orbán Viktor: Mi, magyarok, kultúrnemzet vagyunk
    – A Magyar Zene Házához hasonló intézményeket máshol a járványra hivatkozva inkább bezárják vagy leépítik, ám Magyarországon kulturális expanzió figyelhető meg – közölte Orbán Viktor miniszterelnök a Liget projekt részeként megépült létesítmény ünnepélyes megnyitóján. A kormányfő arról is beszélt, hogy Magyarországon jelentős a kultúra támogatása, majd emlékeztetett, hogy a baloldal folyamatosan támadta a beruházást, ám a magyar kultúra napja helyett inkább április 3-án kell rajtuk revansot venni.
  • Minden egyes hungarikum híd az emberek között
    A Hungarikum kiállítóházban a magyar géniuszok és az általuk alkotott csúcsteljesítmények előtti tiszteletadás hozzájárulhat a hagyományait számon tartó, egységes nemzeti tudattal rendelkező generációk neveléséhez, ugyanis minden egyes hungarikum híd az emberek között - fogalmazott az agrárminiszter szombaton a Lakitelek Népfőiskolán.
  • A magyar kultúra napja – 199 éve fejezte be Kölcsey Ferenc a Himnuszt
    1989 óta január 22-én ünnepeljük a magyar kultúra napját annak emlékére, hogy a kézirat tanúsága szerint Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon fejezte be a Himnuszt. E naphoz kapcsolódva adják át a magyar kultúrával kapcsolatos szakmai elismeréseket is – írja a Híradó.hu.
MTI Hírfelhasználó