A láthatóan félelemben lévő Orbán
Megszólalt a láthatóan őskommunista Bánó
2021. október 17. 00:00

Tudom, nem a legszebb magyar szó a bebetonoz, de arra, ami napok óta folyik itthon, nincs jobb. Nem volt elég, hogy hatalmas összegeket kapnak az egyházak, óriási támogatás jut az alapítványokba kiszervezett egyetemeknek, amelyekben csupán lasszóval lehet találni nem fideszes kuratóriumi tagokat. Mindez nem volt elég.

„A láthatóan félelemben lévő miniszterelnök felkutatja az összes lehetőséget, mi módon tudná még inkább ellehetetleníteni működésében a következő, esetleg mégis ellenzéki kormányt. Varga Juditnak – minő véletlen – pont most jutott eszébe, hogy benyújtsa indítványát arról, hogy Polt Pétert csak kétharmaddal lehessen leváltani. Ugyan Gulyás Gergely kancelláriaminiszter mindenkit igyekezett megnyugtatni, hogy nincs itt semmi látnivaló, hiszen a dolgok rendben mennek, akit kétharmaddal választanak meg, azt csak kétharmaddal lehessen leváltani. Hogy ez eddig miért nem jutott eszébe, mikor a legfőbb ügyész már régóta regnál, azt bizony nem indokolta. 

Karas Mónika, a médiahatóság vezetője is éppen most gondolt arra, hogy új kihívások elé néz. Ő lesz majd – várhatóan szintén évekre – bebetonozva az Állami Számvevőszék újonnan kinevezendő második alelnöke. És csodák csodája, egy hithű alkalmazott, Koltay András veszi át a helyét, aki inkább feladja mostani rektori állását a Közszolgálati Egyetemen, csak azért, hogy ő lehessen újabb kilenc évre Karas utódja.”

Bánó András: Orbán bebetonoz

mandiner - hirklikk
Címkék:
  • Februárban érkezik a 13. havi nyugdíj
    Novemberben már minden nyugdíjas megkapta a 80 ezer forintos nyugdíjprémiumot, de itt nem szeretnénk megállni, jövőre 5 százalékkal emeljük a nyugdíjakat, és visszavezetjük a baloldal által elvett 13. havi nyugdíjat is, amelyet februárban kap kézhez minden nyugdíjas honfitársunk” – jelentett ki a kormányfő.
  • Az egyházak jelenléte a járvány idején is eleven
    Az egyházak társadalmi jelenléte a koronavírus-járvány idején is élő, eleven maradt - mondta a köztársasági elnök a magyarországi történelmi egyházak vezetőinek tiszteletére rendezett adventi ebéden kedden a Sándor-palotában.
  • Politikai nyilatkozatot nyújtott be a parlamentnek a KDNP
    Politikai nyilatkozatot nyújtott be az Országgyűlésnek a KDNP, hogy utasítsák el a migrációt és a genderszemléletet is pozitív színben feltüntető megállapodást.
MTI Hírfelhasználó