A láthatóan félelemben lévő Orbán
Megszólalt a láthatóan őskommunista Bánó
2021. október 17. 00:00

Tudom, nem a legszebb magyar szó a bebetonoz, de arra, ami napok óta folyik itthon, nincs jobb. Nem volt elég, hogy hatalmas összegeket kapnak az egyházak, óriási támogatás jut az alapítványokba kiszervezett egyetemeknek, amelyekben csupán lasszóval lehet találni nem fideszes kuratóriumi tagokat. Mindez nem volt elég.

„A láthatóan félelemben lévő miniszterelnök felkutatja az összes lehetőséget, mi módon tudná még inkább ellehetetleníteni működésében a következő, esetleg mégis ellenzéki kormányt. Varga Juditnak – minő véletlen – pont most jutott eszébe, hogy benyújtsa indítványát arról, hogy Polt Pétert csak kétharmaddal lehessen leváltani. Ugyan Gulyás Gergely kancelláriaminiszter mindenkit igyekezett megnyugtatni, hogy nincs itt semmi látnivaló, hiszen a dolgok rendben mennek, akit kétharmaddal választanak meg, azt csak kétharmaddal lehessen leváltani. Hogy ez eddig miért nem jutott eszébe, mikor a legfőbb ügyész már régóta regnál, azt bizony nem indokolta. 

Karas Mónika, a médiahatóság vezetője is éppen most gondolt arra, hogy új kihívások elé néz. Ő lesz majd – várhatóan szintén évekre – bebetonozva az Állami Számvevőszék újonnan kinevezendő második alelnöke. És csodák csodája, egy hithű alkalmazott, Koltay András veszi át a helyét, aki inkább feladja mostani rektori állását a Közszolgálati Egyetemen, csak azért, hogy ő lehessen újabb kilenc évre Karas utódja.”

Bánó András: Orbán bebetonoz

mandiner - hirklikk
Címkék:
  • Szükség van a migrációt kezelő fegyveres szervezetre
    Bakondi György azt mondta: a jelenleginél szélesebb körben - intézményesített formában - tervezik bevonni a védekezésbe a polgárőrséget is. Ennek tart az előkészítése - közölte.
  • Magyarország nem fordulhat vissza
    Orbán Viktor kifejtette: a Magyarország előre megy, nem hátra mondatban benne van az a küzdelem, amelyet Magyarország az elmúlt 12 évben folytatott, hiszen 2010-ben egy csődbe jutott ország volt, az országot "kivéreztették és tönkretették". De "nagyon kemény munkával 12 év alatt a korábbi baloldali kormányzás hibáit és bűneit Magyarország kijavította" - mutatott rá.
  • Az orosz medve nem játék
    2021-ben Belaruszban egy olyan destabilizációs akció történt, amely meglehetősen hasonlított a 2014-es, kijevi forradalomnak nevezett puccsra. Az orosz vezetés most hamarabb ébredt, és gyorsan rea­gált. Fehéroroszország esetleges elvesztését konkrét nemzetbiztonsági fenyegetésként kezelték.
MTI Hírfelhasználó