Boróka zuhantában
2021. október 22. 23:52

Nem mondtam el időben, hogy érdemtelen vagyok erre a díjra.

„Vannak hibák, amelyeket nem lehet visszafordítani. Sokszor követek el ilyent, sajnos. Az egyik legutóbbival nem tudok mit kezdeni, de most hogy az ÉS hírt adott róla, kénytelen vagyok nyíltan beszélni. A Bibó Társaság nekem ítélte a Bibó István-demokrácia díjat. Megtisztelő, kedves bizalom ez – ezért nem tudtam rá a megfelelő módon válaszolni. Nem mondtam el időben, hogy érdemtelen vagyok erre a díjra. A torzult rendszer, amelyben élünk erre a bizonyíték. A rendszer, amelynek krónikása, kritikusa lennék - elvileg. Ha valóban jól végezném a dolgom, kevesebb lenne a torzulás.

Ha valóban jól végezném a dolgom, kevesebb kár érte volna eszme- és elvtársaimat, kollégáimat. De hát mindenki szügyig gázol a károkban, a veszteségekben. A rendszer meg olyan, amilyen, elviselhetetlen. S az elviselhetetlenségben benne van az én részem is. Mélyen sajnálom, hogy nem mondtam ki ezt időben. A díj kapcsán nem tehetek mást, mint újra és újra bocsánatot kérni az elégtelenség, az érdemtelenség miatt, a kudarcokért, a tévedésekért, a határozatlanságért, a hibákkal teli útkeresésért. Köszönöm, hogy mindezek ellenére ennyi türelmes támogatást, figyelmet és szeretetet kapok a Bibó Társaságnak, Vásárhelyi Máriának és azoknak, akik zuhantamban megtartanak. Öröm, szégyen, öröm, szégyen.”

Prohászka Boróka: A Bibó Társaság nekem ítélte a Bibó István Demokrácia Díjat

mandiner.hu - facebook
Címkék:
  • Orbán Viktor Varsóban
    A miniszterelnök a lengyel fővárosban tartandó eseményről azt mondta, tizenkét olyan pártvezető találkozik, aki hangot akar adni annak a sok tízmillió embernek, akik ma európai polgárok, de úgy érzik, hogy nem képviselik őket.
  • A titkosszolgálatok támadása idegen érdek: ki a tégla?
    Földi László: Felettébb zavaró és végtelenül elszomorító, hogy a magyar polgári titkosszolgálat bármelyikében áruló tisztek létezhetnek. Ők ugyanis nem lehetnek pártkatonák, mint volt ilyen időszak a rendszerváltás előtt, hanem szakmájukat végző kiválasztottak, az országot az első vonalban védeni köteles szervezet tagjai.
  • A cselekvés lehetőségeit mutatja a Planet 2021
    A Planet 2021 Budapest nem riogatni akar, hanem megmutatni, hogy a környezet védelmében mindenki tehet valamit - mondta Áder János pénteken, miután megtekintette a rendezvény fenntarthatósági közönségprogramját.
MTI Hírfelhasználó