Nem tudtak mit kezdeni ezzel a sikerrel
2021. október 24. 23:01

Sikeres volt az előválasztás? Pestiesen szólva: ahá.

„Ma már a Fidesz sem kérdőjelezi meg, persze becsmérli, pocskondiázza, de folyamatos hivatkozási alap számára.

Ja, jut is eszembe: látták a párt legújabb plakát-akcióját? A Stop Gyurcsány, Stop Karácsonyhoz hasonló dizájnnal helyezték ki, csak Karácsonyt lecserélték Márki-Zayra. Az általuk irányított állami tévé, vagy távirati iroda ugyan folyamatosan negligálta az eseményt, de a lejáratásokban, a negatív megjelenítésekben rendszeresen használták a szereplőket, vagy éppen a történéseket.

De felejtsük is el – ha hagyják – a Fidesz szánalmas kísérleteit, ultis nyelven szólva, van az úgy, hogy nem mén a lap… Orbánék egyszerűen nem tudtak mit kezdeni ezzel a sikerrel, megpróbálták – amennyire lehetett – lebecsülni, a résztvevők számát is bagatellizálni, de csak komolytalanná tették önmagukat. És teszik most is. Az előválasztás komoly tényezővé vált a hazai politikai életben, az emberek beszéltek és beszélnek róla, kérdezgették egymást, no te kire, szóval általános társalgási témává lett. A kormánypárt is tippelt, kutatóit munkába állította: ki fogja megnyerni, ahhoz igazította támadásait. Dobrev, vagy Karácsony? – tették fel önmaguknak a kérdést, és előbb Dobrevre, utóbb Karácsonyra tették tétjeiket, mit sem törődve a logikai bukfencekkel, például azzal, hogy miért akarná Gyurcsány inkább Karácsonyt, mint saját jelöltjét, párttársát, és nem mellesleg feleségét. (Amúgy, kezdetben, Dobrev Klára lehetett a kijelölt célpont; Kálomista filmjében, mint mondják, ő a főgonosz, szenvtelen gyilkos; a filmben Karácsony – ahogy a Telex írja – csak egy balfasz…)”

Németh Péter: Ne cseréljük a sikert bukásra

mandiner - hirklikk
Címkék:
  • Az EU Gondolatrendőrsége vadabb a volt Szovjetunióénál
    Bogár László: Van a feminizmus, amely destruktív indulattal harcol azért, hogy a nő ugyan biológiailag nagyon is nő maradjon, de szuperférfiként tarolhasson le mindent és mindenkit, főként a hímeket. Aztán van a transzgender, ami még nagyobb indulattal harcol azért, hogy egyáltalán ne is létezhessen lételméletileg sem az, hogy nő és/vagy férfi.
  • Aranyrögök az irodalmi bőségszaruban
    Soltész Márton: Péter számára nem létezett önmagáért való irodalmiság; az irodalmat, annak törzsi hagyományaihoz hűen közösségi élményt adó, rituális-szakrális gyakorlatként művelte, olyan tevékeny jelenlétként, amelynek áldásait mindenkor a közösség – elsősorban annak gondolkodó, önépítő tagjai – élvezi(k).
  • Globális cselekvés nemzetállami tettekkel
    Az az évtizedek óta ismert mondás, hogy gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan, már kevés - húzta alá Áder János. Jelenleg az elnök szerint helyesen így hangzik: cselekedj globálisan, cselekedj lokálisan.
MTI Hírfelhasználó