Folytonosság jellemezte a nemzetpolitikát
Kiszámíthatóság és folytonosság jellemezte a tavalyi és az idei nemzetpolitikát - mondta a Miniszterelnökségnek a területért felelős államtitkára kedden Budapesten.
2021. október 26. 15:12

Sölch Gellért, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkára (szemben, b3) beszédet mond a Magyar Állandó Értekezlet (Máért) Oktatási, Kulturális, Demográfiai és Ifjúsági Szakbizottságának ülésén az Emberi Erőforrások Minisztériumában 2021. október 26-án. Mellette Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára (b2) és Zsigó Róbert, a családokért felelős tárca nélküli miniszter parlamenti államtitkára (b4). MTI/Máthé Zoltán

Kiszámíthatóság és folytonosság jellemezte a tavalyi és az idei nemzetpolitikát - mondta a Miniszterelnökségnek a területért felelős államtitkára kedden Budapesten.

Potápi Árpád János a Magyar Állandó Értekezlet (Máért) szakbizottsági ülésén a járványhelyzethez való alkalmazkodás és a közös újrakezdés szempontjából értékelte a nemzetpolitika eredményeit. Programjaik átkerültek az online térbe, új színtereket nyitottak a külhoni magyarsággal való kapcsolattartásban - jelezte.

Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára beszédet mond a Magyar Állandó Értekezlet (Máért) Oktatási, Kulturális, Demográfiai és Ifjúsági Szakbizottságának ülésén az Emberi Erőforrások Minisztériumában.
   
Beszámolt az idei - a nemzeti újrakezdés évéhez kapcsolódó - pályázatokról, a nemzeti jelentőségű intézmények támogatásáról, az erdélyi orvosi lakások építéséről, a magyar nyelvű oktatás támogatásáról, határon túli óvodák és bölcsődék "rendszerszintű" építéséről, felújításáról, valamint a magyar nyelvű felsőoktatás támogatásáról, amelyek közül a komáromi Selye János Egyetemet emelte ki.

MTI
  • Orbán Viktor Varsóban
    A miniszterelnök a lengyel fővárosban tartandó eseményről azt mondta, tizenkét olyan pártvezető találkozik, aki hangot akar adni annak a sok tízmillió embernek, akik ma európai polgárok, de úgy érzik, hogy nem képviselik őket.
  • A titkosszolgálatok támadása idegen érdek: ki a tégla?
    Földi László: Felettébb zavaró és végtelenül elszomorító, hogy a magyar polgári titkosszolgálat bármelyikében áruló tisztek létezhetnek. Ők ugyanis nem lehetnek pártkatonák, mint volt ilyen időszak a rendszerváltás előtt, hanem szakmájukat végző kiválasztottak, az országot az első vonalban védeni köteles szervezet tagjai.
  • A cselekvés lehetőségeit mutatja a Planet 2021
    A Planet 2021 Budapest nem riogatni akar, hanem megmutatni, hogy a környezet védelmében mindenki tehet valamit - mondta Áder János pénteken, miután megtekintette a rendezvény fenntarthatósági közönségprogramját.
MTI Hírfelhasználó