Szegény Jámbor számolgat
2021. október 26. 23:52

A kormánypárt szavazótábor már csak buszoztatással hajlandó megmozdulni.

Az ellenzéki előválasztáson összesen 850 ezer ember adta le a voksát az első, vagy a második fordulóban. Ennyien gondolták fontosnak, hogy beleszóljanak abba, hogy kik legyenek a parlamenti képviselőjelöltek, és ki legyen az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje.

Azért is hatalmas szám ez, mert nem volt mögötte sem pénzből történő, direkt mozgósítás és szervezett szavazó szállítás sem.

Nem úgy a Fidesz október 23-i Békementén, ahol úgy tűnik, hogy önkormányzatok szervezésében érkezett meg az „ünneplő” tömeg több száz autóbusszal.

Annyi busz volt az Andrássy úton végig, hogy alig lehetett elférni tőlük. De a megmozgatott tömeg mérete így is jelentősen elmaradt az előválasztás 850 ezres számától:

"Az elmúlt hetek mozgósítása után két szám: Ellenzék: 850 ezer előválasztó. Fidesz: kb. 100 ezer békemenetelő."

Írta közösségi oldalán Jámbor András. És valóban, a Fidesznek remeghet a bokája, ha ekkor mozgósítással is csak ennyire volt képes.

Jámbor András: Az ellenzék ebben is lenyomta a  Fideszt

ezalenyeg.hu
Címkék:
  • Szükség van a migrációt kezelő fegyveres szervezetre
    Bakondi György azt mondta: a jelenleginél szélesebb körben - intézményesített formában - tervezik bevonni a védekezésbe a polgárőrséget is. Ennek tart az előkészítése - közölte.
  • Magyarország nem fordulhat vissza
    Orbán Viktor kifejtette: a Magyarország előre megy, nem hátra mondatban benne van az a küzdelem, amelyet Magyarország az elmúlt 12 évben folytatott, hiszen 2010-ben egy csődbe jutott ország volt, az országot "kivéreztették és tönkretették". De "nagyon kemény munkával 12 év alatt a korábbi baloldali kormányzás hibáit és bűneit Magyarország kijavította" - mutatott rá.
  • Az orosz medve nem játék
    2021-ben Belaruszban egy olyan destabilizációs akció történt, amely meglehetősen hasonlított a 2014-es, kijevi forradalomnak nevezett puccsra. Az orosz vezetés most hamarabb ébredt, és gyorsan rea­gált. Fehéroroszország esetleges elvesztését konkrét nemzetbiztonsági fenyegetésként kezelték.
MTI Hírfelhasználó