Gazdagodhatnak a magyar–dél-koreai kapcsolatok
Hazánk vendége Mun Dzse In dél-koreai államfő. A magyar köztársasági elnök és a kormányfő is fogadta fogadta a politikust.
2021. november 3. 11:58

Mun Dzse In dél-koreai államfő (j3) és felesége, Kim Dzsong Szuk (j2), valamint Áder János köztársasági elnök (b) és felesége, Herczegh Anita (j) a Királyi Lovardában rendezett díszvacsora előtt 2021. november 3-án. MTI/Bruzák Noémi

 

Áder János köztársasági elnök (j2) és Mun Dzse In dél-koreai államfő (b3) tárgyal a Sándor-palotában.

 

Orbán: magasabb szintre emelkedhetnek a magyar-dél-koreai kapcsolatok

Orbán Viktor miniszterelnök bízik abban, hogy Mun Dzse In dél-koreai elnök magyarországi látogatása magasabb szintre emeli a két ország közötti kapcsolatot.

A magyar kormányfő szerdán hivatalában fogadta Mun Dzse In dél-koreai elnököt, aki kedden érkezett hivatalos látogatásra Magyarországra.
   
Orbán Viktor a találkozón örömét fejezte ki, hogy Dél-Korea kitüntetett partnert lát Magyarországban. Úgy fogalmazott: csodálattal tölt el bennünket az, ahogy Dél-Korea ötvenmillió ember erejével a világ egyik vezető technológiai hatalmává vált. Hangsúlyozta: csak a legjobbat mondhatja el a Magyarországon lévő koreai cégekről, fantasztikus beruházásaik vannak itt. "Nagyon becsületes emberek", minden megállapodást betartanak, a határidők teljesülnek, nagyon szeretünk velük együttműködni - tette hozzá.
   
A miniszterelnök közölte: bízik abban, hogy a látogatás magasabb szintre emeli ezt a kapcsolatot.
   
A dél-koreai elnök rövid nyilatkozatában köszönetet mondott a Hableány sétahajó balesetével kapcsolatos magyar hozzáállásért, jelezve, hogy a magyar miniszterelnök minden szükséges erőforrást biztosított az eltűntek felkutatására. Azt is kifejtette: a két országnak sok területen vannak közös vonásai, és olyan innovatív területeken is együttműködik, mint az elektromos autók gyártása.
 

MTI