A kereszténység tanítását tovább kell adni
A kereszténység tanítását minden területen, mindenhol és mindenkinek tovább kell adni - hangoztatta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára vasárnap a Győr-Moson-Sopron megyei Dunaszigeten, ahol megáldották a felújított Jézus Szíve-templomot.
2021. november 8. 00:03

 A felújított dunaszigeti Jézus Szíve-templom 2021. november 7-én. Ezen a napon a megújított templomot Veres András megyés püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke áldotta meg, majd szentmisét mutatott be. MTI/Krizsán Csaba

A kereszténység tanítását minden területen, mindenhol és mindenkinek tovább kell adni - hangoztatta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára vasárnap a Győr-Moson-Sopron megyei Dunaszigeten, ahol megáldották a felújított Jézus Szíve-templomot.

Soltész Miklós azt mondta, hogy a neomarxizmus ma is itt van közöttünk. "Látjuk, hogy ésszerűtlen gondolatokkal" hogyan tesznek tönkre világokat, az energiapolitikát és ennek következtében hogyan fogják újra elszegényíteni a világot, mint ahogy ezt tették az elődeik is - fogalmazott.
   
"Közöttünk vannak azok is, akik a gender- és LMBTQ-ideológiával főleg a fiatalokat mérgezik, azok lelkét akarják elvenni" - figyelmeztetett.
   
"Nekünk meg kell, hogy legyen a válaszunk" - szögezte le, hozzátéve, hogy ez a válasz a kétezeréves keresztény tanítás, amely egyebek mellett túlélte az ókori keresztényüldözést és a szovjet kommunista rendszert is.
   
A kérdés az, hogy a pusztítás mértéke, főleg a lelkekben, mekkora lesz - mondta.
   
Soltész Miklós kiemelte, hogy a keresztény tanítást nem elég az egyházi vezetőknek továbbadni, az mindenkinek a feladata. "Ezt a felelősséget ebben a nehéz időszakban merjék vállalni" - szólított fel.
   
Hozzátette, hogy a kormány ehhez meg tudja adni a lehetőséget, "talán többet is, mint ami szokásos", legyen az templom, iskola, vagy szociális intézmények építése.
   
Azonban, hogy mindez "lélekkel, erővel és a kereszténységgel megteljék, az mindenkin múlik" - hangoztatta az államtitkár.
   
Nagy István agrárminiszter, a térség fideszes országgyűlési képviselője beszédében a mai Dunasziget történetét elevenítette fel.
Kiemelte, hogy a szigetközi településen a "mesterségesen összefércelt településrészek nehezen nőttek egybe, mind fizikailag, mind lelkileg".
   
Felidézte, hogy a falu temploma 1940-ben épült, a torony az 1960-as években, a toronysisak pedig 1982-ben készült el.
   
A tárcavezető hangsúlyozta, hogy a település történetének új állomásához, a fizikai és lelki építkezés állomásához érkeztek a dunaszigetiek azzal, hogy a Jézus Szíve-templom megújulhatott.

 

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára beszédet mond a felújított dunaszigeti Jézus Szíve-templomban.
   
A templom a település lakóinak együvé tartozását is szimbolizálja - mutatott rá.
   
Elmondta, hogy több egyházi támogatás és pályázat révén kicserélték a tetőt, kiépítették a vízelvezetést, felújították a villanyhálózatot és kívülről lefestették.
   
A megújított templomot Veres András megyés püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke áldotta meg, majd szentmisét mutatott be.
   
A püspök homíliájában az adakozás fontosságáról beszélt. "Sokat adni öröm, de az igazi öröm akkor kezdődik, amikor azt is meg tudom osztani mással, amire nekem is szükségem lenne" - fogalmazott.
   
Farkas István piarista szerzetes elmondta, hogy a Jézus Szíve-templom mintegy hetvenmillió forintból újult meg.

MTI
  • Az EU Gondolatrendőrsége vadabb a volt Szovjetunióénál
    Bogár László: Van a feminizmus, amely destruktív indulattal harcol azért, hogy a nő ugyan biológiailag nagyon is nő maradjon, de szuperférfiként tarolhasson le mindent és mindenkit, főként a hímeket. Aztán van a transzgender, ami még nagyobb indulattal harcol azért, hogy egyáltalán ne is létezhessen lételméletileg sem az, hogy nő és/vagy férfi.
  • Aranyrögök az irodalmi bőségszaruban
    Soltész Márton: Péter számára nem létezett önmagáért való irodalmiság; az irodalmat, annak törzsi hagyományaihoz hűen közösségi élményt adó, rituális-szakrális gyakorlatként művelte, olyan tevékeny jelenlétként, amelynek áldásait mindenkor a közösség – elsősorban annak gondolkodó, önépítő tagjai – élvezi(k).
  • Globális cselekvés nemzetállami tettekkel
    Az az évtizedek óta ismert mondás, hogy gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan, már kevés - húzta alá Áder János. Jelenleg az elnök szerint helyesen így hangzik: cselekedj globálisan, cselekedj lokálisan.
MTI Hírfelhasználó