Simicskó István: Magyarország előre megy, nem hátra!
Olyan világban élünk, amely napról napra új kihívásokat tartogat számunkra. Ez igaz az egyes emberekre, de ugyanúgy érvényes az országokra is – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Simicskó István, a KDNP országgyűlési képviselőcsoportjának a vezetője.
2021. november 8. 08:04

Simicskó István – MN/Mirkó István

Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője szerint a soron következő országgyűlési választás tétje az, hogy Magyarország letér-e arról a megkezdett útról, amely sikeressé tette a gazdaságot, biztosítja a magyar kulturális hagyományok fennmaradását és amely a külföld szemében is komolyan vehető partnerré tette az országot.

– Olyan világban élünk, amely napról napra új kihívásokat tartogat számunkra. Ez igaz az egyes emberekre, de ugyanúgy érvényes az országokra is – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Simicskó István. A KDNP országgyűlési képviselőcsoportjának a vezetője szerint a közelmúlt legnagyobb megpróbáltatásait egyértelműen a migrációs válság, a pandémia, illetve a világgazdasági okokból bekövetkezett energiaár-robbanás jelentette, amelyek életünket a mai napig erőteljesen befolyásolják, sőt az általuk jelentette fenyegetés mértéke az évek alatt fokozódott.

– A Fidesz–KDNP-kormányok idejében felismerték azokat a veszélyeket, biztonsági kockázatokat, káros impulzusokat, amelyek a XXI. században az egyre gyorsuló, globalizálódó világban Magyarországot érték és érik folyamatosan.

Ezek a jellemzően külső, világpolitikai, világgazdasági hatások sajnos nem kedveznek annak a politikai, gazdasági és kulturális környezetnek, amelyet mi a keresztény hagyományokon nyugvó, erős nemzetállamokra épülő Európának hívunk – fogalmazott. A frakcióvezető emlékeztetett: a jobboldali magyar kormány volt az első, amely az Európába hömpölygő illegális migránsáradatot kerítéssel állította meg. Ezzel szemben a baloldal az egész kérdést álproblémának nevezte és a migránsok emberi jogainak a megsértéséről papolt, sőt azt kezdte el emlegetni, hogy a bevándorlás tulajdonképpen gazdaságilag előnyös. – Nem fogadjuk el, hogy Európából egyesek olvasztótégelyt csináljanak, hogy ezzel a nemzetek az önfeladás útjára lépjenek, elveszítsék szuverenitásukat és így feladják identitásukat – szögezte le a frakcióvezető.

A pandémia kapcsán úgy fogalmazott: a kormány mind a keleti, mind a nyugati vakcinák beszerzésével időben lehetővé tette, hogy Magyarország az elsők között érje el a magas átoltottságot. Ezzel sikerült megelőzni, hogy nálunk is a közeli országokhoz hasonló fertőzöttségi számmal és túlterhelt egészségüggyel érjen minket a járvány következő hulláma. – Természetesen a baloldalnak ebben az esetben sem a magyar életek, hanem a nyugati vakcinagyárak érdekei számítottak, és sosem derül már ki, hogy a vakcinaellenes kommunikációjuk keltette bizonytalanságnak hány áldozata lett – tette hozzá.

Simicskó István szerint a rezsicsökkentés vívmányait sem lehet megkérdőjelezni.

– Egyik oldalról közel egy évtized alatt jelentős összegeket hagytunk az embereknél. Másrészt megvédtük a magyarokat az energiaárak elszabadulásától, amely mára több európai országban igencsak fojtogatja a lakosságot. Persze a kormánykritikus hangoknak ez sem tetszik. Ők szívesebben fizettetnék meg ezt is a magyar emberekkel – hívta fel a figyelmet.

A kormánypárti politikus szerint a soron következő országgyűlési választás tétje az, hogy Magyarország letér-e arról a megkezdett útról, amely sikeressé tette a gazdaságot, biztosítja a magyar kulturális hagyományok fennmaradását és amely a külföld szemében is komolyan vehető partnerré tette az országot. – A baloldalon ugyanazok az emberek állnak, akiknek a teljesítményéről 2010-ben már ítéletet mondtak a magyarok. Ők vették el a 13. havi nyugdíjat, az irányításukkal minden év menetrendszerűen rezsiáremeléssel indult, és végső soron csőd közeli helyzetbe sodorták az országot. Ezzel szemben a kormány gazdaságpolitikája most lehetővé teszi, hogy az emberek visszakapják a befizetett adójuk jelentős részét, hogy a 25 év alattiak mentességet kapjanak a jövedelemadó fizetés alól, hogy a fegyveres dolgozók hat havi fegyverpénzt kapjanak és hogy a nyugdíjasok újra visszakapják a 13. havi nyugdíjat – sorolta az elért eredményeket.

Simicskó István szerint hiába a baloldal aknamunkája, hiába a brüsszeli bürokraták vádaskodása, Magyarország előre megy és nem hátra. – Tavasszal az embereknek arról kell döntenie, hogy ez továbbra is így legyen – jegyezte meg.

Baranyai Gábor

magyarnemzet.hu
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • A kormány a helyén van
  Vannak mondatok a történelemben, amelyek az időből kiszakadva és felemelkedve örök életet élnek. Az ókori Rómától az angol és a francia történelmen át egészen a mai históriáig tudunk ezekről. Nekünk is van ilyen.
 • Hatvanöt éve végezték ki Tóth Ilonkát, az 1956-os forradalom mártírját
  Az 1956-os forradalom és szabadságharcot követő kádári megtorlás koncepciós perei közül az egyik legbotrányosabb eljárásban ítélték halálra a 24 éves Tóth Ilonát. A beismerő vallomások ellenére hosszú évek kutatómunkája alapján ki lehet mondani, hogy Tóth Ilona és társai nem követhették el azt a gyilkosságot, amivel vádolták őket.
 • Karácsony Gergely elszólta magát
  Magyarázkodni akart Karácsony Gergely az ATV Egyenes beszéd című műsorában, miután kiderült, hogy Brüsszel utasítására lejjebb veszik a világítást, nyáron a klímát, télen a fűtést a közintézményekben.
 • Lengyel–ukrán föderációról álmodnak
  Lengyelországban az utóbbi időben egyre több szó esik a nyilvánosságban egy esetleges lengyel–ukrán föderatív állam létrehozásának esélyeiről. Ez egyelőre nem több fikciónál, nagyrészt a sajtóban vitatkoznak róla, de már politikusok is megszólaltak pró és kontra az ügyben.
MTI Hírfelhasználó