Újraindítjuk a magyar gazdaságot
Felpöröghet a magyar gazdaság: a kormányzat számos adóterhet vesz le a vállalatokról, így azok szabadabban érvényesíthetik az innovációkkal az értékalkotást.
2021. november 13. 20:21

A kormányfő – archív, MTI/Koszticsák Szilárd

Újraindítjuk a magyar gazdaságot! – írta közösségi oldalán Orbán Viktor miniszterelnök. A bejegyzésben a miniszterelnök közölte, hogy január 1-től csökken a szociális hozzájárulási adó mértéke, megszűnik a szakképzési hozzájárulás, csökken a kisvállalati adó, és meghosszabbítják a kis- és középvállalkozások adókedvezményét.

Mint ismert az intézkedéseket szombat reggel Varga Mihály pénzügyminiszter jelentette be a közösségi oldalán. „A gazdasági kabinet 750 milliárd forintnyi adócsökkentésről döntött, tovább csökkennek a munkát terhelő adók” – jelentette be a pénzügyminiszter.

Január elsejétől 2,5 százalékponttal csökken a szociális hozzájárulási adó mértéke, megszűnik a 1,5 százalékos szakképzési hozzájárulás, 10 százalékra csökken a kisvállalati adó kulcsa, és meghosszabbítják a kis- és középvállalkozások kedvezményét is a helyi iparűzési adóban, így jövőre is maximum egy százalék adót fognak fizetni – ismertette Varga Mihály.

Az adócsökkentések teljes összege idén és jövőre eléri a 2000 milliárd forintot – hangsúlyozta a pénzügyminiszter.

hirado.hu
  • Az EU-ban egy szűk kör kezében van a valódi hatalom
    „Az európai intézmények működése a gyakorlatban meglehetősen különbözik attól, amit a szerződésekben vagy a könyvekben olvashatunk" - jelentette ki Trócsányi László. Rámutatott, hogy az Európa Parlamentben elvileg ugyan minden tagállam egyenlő, de . "a valódi hatalom egy szűk kör kezében van", s a döntések meghozatala "zárt ajtók mögött történik".
  • Meghosszabbítja a kormány az oltási akcióhetet
    Egy héttel meghosszabbítja a kormány a hétfőn indult oltási akcióhetet - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken reggel.
  • Brutális erejű választási beavatkozásra készülhetünk
    Horváth József: Közép-Európán söpört végig egy furcsa, kormányokat és politikusokat buktató hullám. Ausztria, Csehország, Szlovákia, Románia és legutóbb Bulgária. Ami közös bennük, hogy az európai balliberális fősodorral szemben álló politikusokat, pártokat járattak le és szorítottak ki kormányzati pozícióból.
MTI Hírfelhasználó