Hazánk nem kényszeríthető embercsempészek támogatására
Hidvéghi Balázs: Az Európai Unió luxemburgi székhelyű bírósága ítéletében arra az álláspontra helyezkedett, hogy a magyar "Stop Soros" törvénycsomag ellentétes az uniós joggal. Döntésével indirekt módon az embercsempészet elfogadására akarja rávenni Magyarországot.
2021. november 17. 22:54

Hidvéghi Balázs.

Az Európai Unió Bírósága kedden kihirdetett ítéletével a törvények fölé emelte az illegális migrációt menedzselő Soros-szervezeteket, ameddig azonban nemzeti kormány van Magyarországon, addig az illegális migráció kérdésében álláspontja változatlan: az illegális bevándorlást meg kell állítani - jelentette ki Hidvéghi Balázs fideszes európai parlamenti (EP-) képviselő szerdán.

Hidvéghi Balázs a közösségi oldalára feltöltött videóüzenetében emlékeztetett: az Európai Unió luxemburgi székhelyű bírósága ítéletében arra az álláspontra helyezkedett, hogy a magyar "Stop Soros" törvénycsomag ellentétes az uniós joggal. Döntésével indirekt módon az embercsempészet elfogadására akarja rávenni Magyarországot - jelentette ki.
   
Elmondta: a magyar Országgyűlés által 2018 júniusában elfogott törvénycsomag azt mondja ki, hogy az illegális, azaz törvénysértő migráció szervezése, segítése, finanszírozása bűncselekmény, tehát büntethető. Szavai szerint a törvény elfogadásakor a teljes magyar bevándorláspári baloldal, az Európai Bizottság és a Soros-hálózat össztüzet zúdított a magyar kormányra, és a törvény visszavonását akarta elérni. Elmondta, legutóbb Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester, az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltje külön videófelvételen beszélt arról, hogy a migráció jó dolog. A kormány azonban nem engedett a kérdésben, a magyarok többször és világosan elmondták a véleményüket, és végül az ügy az Európai Unió Bíróságára jutott - közölte.
   
Szögezzük le, a "Stop Soros" törvénycsomag a bevándorláspártiak útjában állt, ezért meszelték el - fogalmazott Hidvéghi Balázs.
   
Az EP-képviselő kijelentette: Brüsszel nem adta fel ezeket a terveket, továbbra is azt akarja elérni, hogy Magyarország engedje az illegális migrációt, és engedje működni az azt elősegítő szervezeteket.
   
Hangsúlyozta továbbá: az ítéletet, ahogyan az uniós bíróság korábbi ítéleteit is, Magyarország tudomásul veszi. Leszögezte ugyanakkor, hogy ameddig nemzeti kormány van Magyarországon, addig az illegális migráció kérdésében álláspontja változatlan marad: az illegális bevándorlást meg kell állítani.
   
"Fenntartjuk magunknak a jogot arra is, hogy fellépjünk a külföldről finanszírozott Soros-hálózathoz tartozó, az illegális migrációt szervező és elősegítő szervezetekkel szemben" - tette hozzá Hidvéghi Balázs.

MTI
  • Az EU-ban egy szűk kör kezében van a valódi hatalom
    „Az európai intézmények működése a gyakorlatban meglehetősen különbözik attól, amit a szerződésekben vagy a könyvekben olvashatunk" - jelentette ki Trócsányi László. Rámutatott, hogy az Európa Parlamentben elvileg ugyan minden tagállam egyenlő, de . "a valódi hatalom egy szűk kör kezében van", s a döntések meghozatala "zárt ajtók mögött történik".
  • Meghosszabbítja a kormány az oltási akcióhetet
    Egy héttel meghosszabbítja a kormány a hétfőn indult oltási akcióhetet - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken reggel.
  • Brutális erejű választási beavatkozásra készülhetünk
    Horváth József: Közép-Európán söpört végig egy furcsa, kormányokat és politikusokat buktató hullám. Ausztria, Csehország, Szlovákia, Románia és legutóbb Bulgária. Ami közös bennük, hogy az európai balliberális fősodorral szemben álló politikusokat, pártokat járattak le és szorítottak ki kormányzati pozícióból.
MTI Hírfelhasználó