Lukasenko, a liberális hős
2021. november 18. 09:21

A fehérorosz elnök – Nyikolaj Petrov/tass

Kedves liberálisok: itt az ideje, hogy köszönetet mondjatok Lukasenkónak!

Hogy miért?

Kezdem az elején.

Amikor 2015-ben Erdogan elkezdte hajtani a migránsokat Magyarország déli határa felé, ti mind azt mondtátok: Willkommen! A különböző “jogvédő” NGO-itok ahol tudták, segítették, támogatták az illegális migrációt. A röszkei ostromnál kedvencetekké vált Ahmed H. bíróság előtti védelmét is a ti szervezeteitek (Amnesty International, MIGSZOL) és a ti jogászotok (Bárándy Péter) látták el.

A nyugat-balkáni útvonalnál maradva: 2016 tavaszán a görög-macedón határ lezárásakor a feltorlódott több tízezer migránsnak szórólapokat osztogattatok, amelyekben arról okítottátok a bevándorlókat, hol vannak rések a macedón határzáron. A röpiratokban azt ígértétek nekik, hogy ha bejutnak Kelet-Európába, akkor nyert ügyük van, mert Németország onnan majd befogadja őket.

“Kérjük, rejtsétek el ezt a brosúrát. A rendőrségnek vagy az újságíróknak nem szabad látniuk.” – írtátok.

A határvédők hasonló tartalmú szórólapokat, térképeket találtak a magyar határnál elfogott migránsoknál is.

Aztán amikor a balkáni útvonalról a Földközi-tengerre került a migrációs nyomás, ti ezt is üdvözöltétek. Még csak nem is lepleztétek, hogy támogatjátok a “migránstaxik” működését. 2018 novemberében három nyugat-európai NGO-tok, a német Sea-Watch, az olasz Mediterranea és a spanyol Proactive Open Arms közös sajtótájékoztatón jelentette be, hogy “humanitárius szövetséget” hoznak létre, hogy a “tengeren is megvédjék az emberi jogokat”. A három szervezet felhívást intézett az európai lakossághoz, hogy támogassák őket és így mutassák meg: lehetséges egy “szolidárisabb” Európa is. Amikor pedig Matteo Salvini megpróbálta lezárni Olaszország kikötőit a különböző nyugat-európai felségjelzésű migránstaxik előtt, ti peres eljárást indítottatok ellene.

Már csak egy kérdés maradt: miért nem ünneplitek most az emberi jogok védelmezőjeként Lukasenkót?

Hiszen ő pontosan ugyanazt csinálja, amit ti, liberálisok.

Ahogy tudja, támogatja az Európába özönlő illegális migrációt. A fehérorosz elnök már júliusban azzal fenyegetőzött – liberális szempontból: azt ígérte –, hogy migránsok tömegeit fogja Európára zúdítani, ha az unió fenntartja a Belarusszal szembeni büntetőintézkedéseket. Fenyegetését – ígéretét – be is váltotta, ennek vagyunk most szemtanúi a lengyel határnál. Lehet, hogy ő nem röplapokat osztogat és nem drámainak szánt felvételekkel operál – ennél gyakorlatiasabb módszereket alkalmaz –, de amit csinál, az a liberális mérce szerint az emberi jogok védelme, maga a megtestesült szolidaritás.

Igazi européer magatartás.

Követi a liberális irányvonalat.

Azt hiszem, ideje lenne, hogy Brüsszel valami hangzatos kitüntetést ajándékozzon a fehérorosz elnöknek. Mondjuk “Globálisan a menekültekért”, vagy valami hasonló címmel.

Ez lehetne az utolsó felvonása annak a groteszk pszichodrámának, amit liberális bevándorláspolitika néven művelnek az NGO-itok, a politikusaitok, a brüsszeli embereitek és mellesleg Fehéroroszország elnöke is.


Lánczi Tamás

mozgasterblog.hu
  • Az EU-ban egy szűk kör kezében van a valódi hatalom
    „Az európai intézmények működése a gyakorlatban meglehetősen különbözik attól, amit a szerződésekben vagy a könyvekben olvashatunk" - jelentette ki Trócsányi László. Rámutatott, hogy az Európa Parlamentben elvileg ugyan minden tagállam egyenlő, de . "a valódi hatalom egy szűk kör kezében van", s a döntések meghozatala "zárt ajtók mögött történik".
  • Meghosszabbítja a kormány az oltási akcióhetet
    Egy héttel meghosszabbítja a kormány a hétfőn indult oltási akcióhetet - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken reggel.
  • Brutális erejű választási beavatkozásra készülhetünk
    Horváth József: Közép-Európán söpört végig egy furcsa, kormányokat és politikusokat buktató hullám. Ausztria, Csehország, Szlovákia, Románia és legutóbb Bulgária. Ami közös bennük, hogy az európai balliberális fősodorral szemben álló politikusokat, pártokat járattak le és szorítottak ki kormányzati pozícióból.
MTI Hírfelhasználó