Terrorveszély a karácsony közeledtével
Akik menedékkérőkként átjöttek az Európai Unióba, megpróbálják újra mobilizálni, hogy hajtsanak végre terrortámadásokat, gázolásos merényleteket, késes támadásokat. A csalódott menedékkérők, akiknek Európában sem lett jobb az életük, potenciális veszélyt jelentenek – szögezte le Georg Spöttle.
2021. november 28. 10:28

A világ terrortérképe – businessinsider.com

A keresztény ünnepek előtti merényleteknek kulturális üzenete van – mondta el Georg Spöttle az M1 Híradójában.

„Folyamatosan növekszik az Európára nehezedő migrációs nyomás. Ez már önmagában is fokozza a terrorcselekmények veszélyét, mivel az illegális bevándorlókkal merénylők is érkezhetnek a kontinensre. A karácsony közeledtével pedig még nagyobb a veszély, ugyanis a keresztény ünnepek előtti merényleteknek kulturális üzenete van” – hangzott el az M1 Híradójában.

„Németországban és például Csehországban olyan szempontból kisebb a terrorveszély, hogy a kormányok betiltották a karácsonyi rendezvényeket, vásárokat a fertőzésveszély miatt” – mondta Georg Spöttle, a Nézőpont Intézet elemzője az M1 Ma este című műsorában.

Erfurt az egyetlen város, amely egy nagyon kis rendezvényt tarthat, ahol 2 ezer fő befogadására lesz lehetőség.

Ugyanakkor nem kizárt, hogy akár Németországban vagy Franciaországban például egy templomba az éjféli misére bemenjen valaki robbanómellénnyel. Ez az adventi időszakban fokozott veszélyt jelent” – szögezte le.

Az Iszlám Állam területileg szétesett, ám ott maradt valahol a felhőben.
Tehát online ők nagyon aktívak, minden országban ott vannak, és próbálnak toborozni, például Magyarországon is, Két magyar fiatalt sikerült behálózniuk, és rávenni őket, hogy előkészítsenek egy terrorcselekményt”– fogalmazott a szakértő.

Azokat a híveket, akik menedékkérőkként átjöttek az Európai Unióba, megpróbálják újra mobilizálni, hogy hajtsanak végre terrortámadásokat, gázolásos merényleteket, késes támadásokat. A csalódott menedékkérők, akiknek Európában sem lett jobb az életük, potenciális veszélyt jelentenek.

mandiner.hu