Karácsony szolgálati autójának szabálytalanságai
A fővárosvezető korábban biciklistaként reklámozta magát, noha autóval közlekedik, sőt sofőrt is fizet az adófizetők pénzéből. A szolgálati autóval történő szabálytalanságok fölvetésére bornírt reagálásokat hallhatnak a budapestiek.
2021. december 1. 22:38

Bicikli helyett – origo.hu

Újabb felvételek jelentek meg a sajtóban arról, hogy Karácsony Gergely szolgálati autójával szabálytalanságokat követtek el - hangzott el az M1 aktuális csatorna szerda esti híradójában. A főpolgármester ezzel kapcsolatban az M1 kérdésére azt mondta, hogy nem emlékszik minden egyes másodpercre, amit a szolgálati kocsiban tölt.

Videó.

A híradóban felidézték, hogy nemrég a főpolgármester autója a buszsávban előzött az Erzsébet hídon, néhány hete pedig a buszmegállóban várakozott.
   
A buszsávos előzéssel kapcsolatban a Mediaworks Hírcentrum kérdezte Karácsony Gergelyt, aki azt mondta, hogy lesz fegyelmi az ügyből. Hangsúlyozta: reméli, hogy eddig csak egyszer fordult elő ilyen eset. Hozzátette, hogy sofőrje szégyelli magát.
   
Az M1 híradójában arról is beszéltek: a Mediaworks Hírcentrum felvételei szerint valószínűleg korábban is elkövethetett szabálysértést a főpolgármester sofőrje, Hatvanban ugyanis a hivatali autóval a buszmegállóban várakozott.
   
A Magyar Nemzetre hivatkozva az M1-en szerdán azt mondták, hogy "több száz milliós haszonra tehetett szert a fővárosi ingatlanmutyi egyik vevője".
   
"Az úgynevezett jutalékos rendszerben működtetett fővárosi ingatlaneladások egyik szereplője rögtön dupla áron próbált túladni egy 256 millió forintért megvásárolt telken" - idézték a lapot.

Bicikli és sisak – magyarhirlap.hu
   
Az M1 megkérdezte az ügyről Karácsony Gergelyt, aki szerint azonban nem merült fel, hogy egyes ingatlanokat áron alul értékesítettek volna.
   
A híradóban azt mondták, a korábban nyilvánosságra került hanganyagokból az derült ki, hogy 10 százalék lehet a jutalék mértéke a budapesti korrupciós modellben. Ezért cserébe a főváros személyre szabottan írhatja ki a pályázatokat.
   
"Karácsony Gergely hetek óta hangoztatja, hogy szerinte nincs ügy" - mondták az M1-en.

Sisak a földmunkák megtekintéséhez is! Fővárosvezető a Blahán – archív
   
Hozzátették: a Városháza eladásáról szóló egyeztetés részleteit már a rendőrség is vizsgálja. Az ügyben eddig befolyással üzérkedés, csalás, vesztegetés, vesztegetés elfogadása, hivatali visszaélés és hűtlen kezelés elkövetésének gyanújával indult eljárás.
 

MTI
  • A tram-train reneszánsza Európában
    Egyre népszerűbb Európában a tram-train rendszere, ennek jele, hogy hat német és osztrák város összesen több mint félezer szerelvényt rendelt a Stadlertől. Ugyanilyen járművek közlekednek Szeged és Hódmezővásárhely között is, számuk, ha majd mindegyiket forgalomba helyezik, eléri az egy tucatot.
  • A magyarok többsége a Fidesz győzelmét várja
    A megkérdezettek 68 százaléka kormánypárti győzelemre számít, még az ellenzéki szimpatizánsoknak is csak kevesebb, mint a fele bízik a kormányváltásban - derül ki a Nézőpont Intézet legfrissebb kutatásából
  • Nem tud titkot tartani a dán titkosszolgálat?
    A politikus az elmúlt években több olyan interjút adott, amiben lényegében megerősítette az együttműködést az egyik legnagyobb amerikai hírszerző ügynökséggel, sőt azt is „kikotyogta”, hogy az alku még Bill Clinton elnöksége idején jött létre.
MTI Hírfelhasználó