Az ellenzéket elbutítja az orbánozás
Orbán magabiztos és kreatív, sokkal dinamikusabb, mint ellenfelei
Az alkotmányjogász elmondta, „az elitellenes politika mindig megváltást ígér, de még sehol sem volt igazán eredményes, sőt, csak fokozta a káoszt.”
2021. december 5. 21:24

Tölgyessy Péter alkotmányjogász, politológus a 444.hu podcastjában járt. A 83 perces műsorban kifejtette, hogy „az ellenzéki pártok még mindig nagyon gyengék, de sok szavazónak tizenkét év után elege van Orbánból, így lehet esély a kormányváltásra.” Ám az esélylatolgatás közben elmondta, hogy „a miniszterelnök hisz a rendszerében, magabiztos és kreatív, sokkal dinamikusabb, mint ellenfelei. Az ellenzéket elbutítja az orbánozás.”

Tölgyessy Péter Márki-Zay Péterről

A politológus elmondta, hogy Márki-Zay Péter „a világtrend magyarországi megjelenése: az elitellenes politikus. Az előválasztáson fölényesen győzte le a legerősebb ellenzéki pártot is.” Viszont kifejtette, hogy az elitellenes politika mindig megváltást ígér, de még sehol sem volt igazán eredményes, sőt, csak fokozta a káoszt.”

„A kormányváltás aligha oldaná meg az ország súlyos gondjait. Akár ronthat is a helyzeten.”

Tölgyessy Péter a baloldali sajtóról

Az alkotmányjogász elmondta a podcastban a véleményét a magyar baloldali sajtóról is: „Egyre hevesebben működik ez az angyal-ördög dolog, hogy én vagyok az angyal, mindenki más ördög. Ebben szerintem rengeteget segíthetne egy valódi, polgári sajtó. [...] Az amerikai lapoknál ott van a régi, nagypolgári újságírás étosza, hogy objektívnek kell lenni, függetlennek. [...] Állandóan lelepleződünk, mert nem vagyunk se objektívek, se függetlenek. [...] Magyarországon épp ez a baloldali sajtónak – ha úgy tetszik, a hivatalos – küldetése, pedig ez valójában, az én szememben bizony, egy polgárháborús sajtónak a dolga.”

mandiner.hu
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
  • A kormány a helyén van
    Vannak mondatok a történelemben, amelyek az időből kiszakadva és felemelkedve örök életet élnek. Az ókori Rómától az angol és a francia történelmen át egészen a mai históriáig tudunk ezekről. Nekünk is van ilyen.
MTI Hírfelhasználó