Durva választási kampány jöhet
Ma már kijelenthető, hogy Márki-Zay Péter nem váltotta be a baloldalon hozzá fűzött reményeket, csak egy újabb középszerű ellenzéki politikussal lett több, nincs semmilyen hozzáadott értéke – véli Deák Dániel politológus, aki szerint a Városháza-ügy nemcsak Karácsony Gergelyt sodorta hazugságspirálba, hanem a teljes baloldalt is.
2021. december 6. 08:44

Nemcsak a legfrissebb – a Fidesz további erősödését mutató – közvélemény-kutatások jelzik, hogy csalódást keltett a baloldalon Márki-Zay Péter, hanem a közösségi média számai is – hangsúlyozta lapunknak Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője. Hozzátette: az ellenzéki miniszterelnök-jelölt hiába vet be mindent, és posztol többet, teljes érdektelenség övezi a kínosabbnál kínosabb tartalmait. Így lett a csodafegyverből hatalmas nagy teher, amitől még szabadulni sem tudnak, hiszen az előválasztás bebetonozta Márki-Zay jelöltségét – mutatott rá a politológus.

Így azzal kell főzni, ami van alapon Márki-Zay Péterrel futnak neki a 2022-es parlamenti választásnak. Már csak négy hónap van hátra, ehhez képest a baloldal mintha eltűnt volna, egyetlen kampányüzenetük sincs, sőt a kiszivárgó információk szerint még csak most kezdenek el gondolkodni azon, mit mondjanak a választóknak. Ez nagyon megkésett, így csak egy összecsapott és kudarcos kampány várható tőlük, ráadásul a miniszterelnök-jelöltjük egyre inkább teher – folytatta az elemző.

Szerinte mindez nem meglepő: Márki-Zay olyan ügyekben támadja a kormányt – rezsicsökkentés, benzin árának csökkentése, migráció, gyermekvédelem –, amely kérdésekben elsöprő, hetven és kilencven százalék közötti a támogatottsága a kormányzati álláspontnak. Ezekben a fontos ügyekben a szűk kisebbség álláspontját képviseli a baloldal, ami a 2015-ös migrációs válságot követő időszakhoz hasonló stratégiai hibát jelent, azonban úgy tűnik, a külföldi érdekeknek való megfelelés azonban fontosabb számukra, mint a magyar emberek képviselete.

Nem javítja a baloldal helyzetét a Városháza-ügy sem, amely már több mint egy hónapja uralja a politikai napirendet, és súlyos hazugságspirálba sodorta nemcsak Karácsony Gergelyt, hanem a teljes baloldalt is – hangsúlyozta Deák. Felidézte, Márki-Zay nevetséges nyilatkozattal igyekezett mentegetni a korrupciós botrányba került főpolgármestert.

A Városháza-ügy már nem is a hivatal épületének eladásáról szól: a bizonyítékok alapján egy jól kiépült baloldali maffiahálózat működik Budapesten Karácsony alatt – állapította meg az elemző. Leszögezte: a főváros által létrehozott vizsgálóbizottság teljesen értelmetlen, a főpolgármester a szőnyeg alá akarja söpörni az ügyet, így inkább a rendőrség nyomozására és az Anonymus újabb bizonyítékaira kell figyelni.

Mindeközben a jobboldal egyre sikeresebb, a közösségi médiában a jobboldali politikusok és véleményvezérek tarolnak, a közvélemény-kutatásokban erősödik a Fidesz, ráadásul körvonalazódik az új európai jobboldali szövetség – emelte ki a politológus. Hozzáfűzte: a kormányzati intézkedések növelik a társadalmi elégedettséget, amely tovább javulhat annak hatására, hogy jövő év elején érkezik a 13. havi nyugdíj, az SZJA-mentesség a fiataloknak és az adó-visszatérítés a szülőknek.

Emellett a nemzeti oldal kampánya világos üzenetekkel és jövőképpel zajlik. A választási kampány ennek ellenére durva lesz, hiszen a bukdácsoló baloldal mögött hatalmas globális hálózat áll, amely minden erőt be fog vetni annak érdekében, hogy megbuktassa a szuverenista Orbán-kormányt, és egy instabil bábkormányt ültessenek a helyére, amely mindenféle ellenállás nélkül kiszolgálja a globalista érdekeket – vélekedett az elemző.

Magyar Hírlap
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • 23 millió hazugság a nemzet ellen – 18 éve árulták el a külhoni magyarokat
  A 2004. december 5-i népszavazáson az emberek szavazhattak határon túli nemzettestvéreink sorsáról, természetesen az akkor meglévő baloldali-liberális gőzhengerrel szemben, amely nem volt rest akár hazugságokkal is akadályt gördíteni a közjogi magyar nemzetegyesítés elé. Az alacsony részvétel miatt nem lett érvényes a voksolás, melyen többségbe kerültek az elszakított területeken élők mellett leadott szavazatok. 2010-ben az Országgyűlés elsöprő többséggel megszavazta a kettős állampolgárság megkönnyítéséről szóló törvényt, ismét egyesítve jogaiban a szétszakított magyarság alkotóelemeit. Gyógyítva ezzel 2004. december 5-e sebeit.
 • Végképp lelepleződött a dollárbaloldal
  Az újabb hét új leleplezést hozott a dollárbaloldalon, egyértelművé vált, hogy nem csupán Márki-Zay Péter mozgalmát pénzelték a tengerentúlról, hanem további több mint egymilliárd forint szolgálta a pártok kampányát – mondta lapunknak Kiszelly Zoltán politikai elemző.
 • Emberkereskedők irányítják a migrációt
  Franciaország és Németország „saját határain vizsgálja meg, ki jogosult és ki nem a belépésre, ki képvisel hasznos munkaerőt a vállalatok számára és ki nem”. Olaszországban viszont – hangoztatta Meloni – a szelektálás a tengeri útvonalon történik, és a migránshajókat mozgató embercsempészek döntenek.
MTI Hírfelhasználó