Politikai nyilatkozatot nyújtott be a parlamentnek a KDNP
Politikai nyilatkozatot nyújtott be az Országgyűlésnek a KDNP, hogy utasítsák el a migrációt és a genderszemléletet is pozitív színben feltüntető megállapodást.
2021. december 7. 13:11

Nacsa Lőrinc – archív/MT/Bruzák Noémi

Politikai nyilatkozatot nyújtott be az Országgyűlésnek a KDNP, hogy utasítsák el a migrációt és a genderszemléletet is pozitív színben feltüntető megállapodást.

Nacsa Lőrinc, a kisebbik kormánypárt frakciószóvivője kedden az MTI-hez eljuttatott videónyilatkozatában kiemelte: a magyar emberek számos alkalommal kinyilvánították már a véleményüket a bevándorlással kapcsolatban. "Világos, hogy mi, magyarok, nem akarjuk, hogy Magyarország bevándorlóország legyen, hogy migránsok tömegei érkezzenek hazánkba" - szögezte le, hozzátéve: a magyarok arra is nemet mondtak, hogy brüsszeli segítséggel, kvóták alapján idetelepítsenek bevándorlókat.
    "
„Véleményünk szerint a migráció elősegítése és további migránsok Európába vonzása helyett meg kell állítani a migrációt és helyben kell segítséget nyújtani a bajban lévő kibocsátó országok számára" - emelte ki Nacsa Lőrinc.
   
A KDNP-s politikus ezzel együtt felhívta a figyelmet, hogy Brüsszelben mégis folyamatosan napirendben tartják a témát, újabb és újabb javaslatokat találnak ki a migráció ösztönzésére. Most is folyamatosan nő a nemzetközi nyomás, hogy Magyarország adja fel bevándorláspolitikáját - tette hozzá.
   
Ezért kedden a teljes KDNP-frakció egy politikai nyilatkozatot nyújtott be az Országgyűlés elé az úgynevezett poszt-Cotonoui megállapodás elutasításáról - közölte a szóvivő.
   
Nacsa Lőrinc azt mondta: véleményük szerint a megállapodás azért nem elfogadható, mert nem a migráció hordozta veszélyeket, hanem annak pozitív hatásait hangsúlyozza. Következetesen rendezett, biztonságos és szabályozott migrációt említ, amelynek előnyeit a megállapodás szerint ki kell használni - ismertette.

A megállapodástervezet ráadásul olyan dokumentumokra is hivatkozik, amelyek a szexuális oktatás kereteit, a szexuális irányultság és a nemi identitás témakörökre is kiterjesztenék, így annak elfogadása a magyar alaptörvénnyel és a gyermekvédelmi törvénnyel is ellentétes - jelentette ki a képviselő.
   
A KDNP szerint Magyarország ne legyen részese olyan megállapodásnak, amely a migrációt és a genderszemléletet pozitív színben tünteti fel és ezért veszélyeket hordoz - jelentette ki videójában Nacsa Lőrinc.
 

MTI
Címkék:
  • Létező és leküzdhetetlen a kettős mérce az EU-ban
    Létező és jelenleg sajnos leküzdhetetlen jelenségnek nevezte a kettős mércét az Európai Unióban (EU) Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti (EP-) képviselő hétfőn egy budapesti rendezvényen.
  • Kenya kész budapesti diplomáciai képviseletet nyitni
    Kenya erősíteni kívánja közép-európai jelenlétét, ezért készen áll arra, hogy minél hamarabb diplomáciai képviseletet nyisson Budapesten - hangzott el hétfőn Nairobiban, amikor Uhuru Kenyatta köztársasági elnök Áder Jánossal tárgyalt. A államfő többnapos látogatásra érkezett Kenyába, a kelet-afrikai ország függetlenné válása óta elsőkét a magyar köztársasági elnökök közül.
  • Újévi üdvözlet a német Abszurdisztánból
    Németország önkívületi állapotban van: németként évek óta úgy érzem már, hogy infantilis emberek ültek a nyakamra.
MTI Hírfelhasználó