Foreign Policy: Idén érdemes figyelni a magyar választást
Az amerikai külpolitikai szaklap a magyar választásokról is elemzést közölt összeállításában.
2022. január 2. 21:48

Terjedelmes összeállítást készített a Foreign Policy arról, hogy milyen választásokra lesz érdemes figyelni 2022-ben, és a listán Magyarország is főszerepet kapott. A globalista amerikai külpolitikai szaklap a vonatkozó részt annak felidézésével kezdi, hogy tavaly hazánkba látogatott Tucker Carlson, a konzervatív Fox News televízió sztárriporterre, valamint kiemelik, hogy Steve Bannon egykori nemzetbiztonsági tanácsadó „a legfontosabb alaknak” nevezte Orbán Viktort. Idézték az egyik korábbi, Magyarországról szóló cikküket, amelyben a szerző úgy fogalmazott, Orbán Viktor hűbérbirtokként kezeli az országot, majd hozzáteszik: a tavaszi választásokon eldől, hogy marad a hűbérúr vagy leminősül hűbéressé.

A cikk azzal folytatódik, hogy a magyar miniszterelnök maga hirdeti büszkén az illiberális demokráciát, majd felmondják azokat a vádakat, melyeket jellemzően a nemzetközi balliberális média a magyar kormány szemére hány. Ilyenek például a fékek és ellensúlyok rendszerének leépítése, a sajtó irányítása, de persze nem maradhat ki a Soros György elleni támadás, az illegális migráció ellenzése vagy a családvédelmi – a cikkben LMBTQ-ellenesnek nevezett – törvény. Sőt, így bő két héttel Emmanuel Macron budapesti látogatása után az is előkerül, hogy Magyarország „pária lett az Európai Unióban”.

A Foreign Policy egy korábbi cikkében rámutatott, hogy küszködik a magyar ellenzék, most mégis arra figyelmeztetnek, Orbán Viktor jobban teszi, ha résen van. A külpolitikai szaklap szerint a Fidesznek ezúttal biztosan nem lesz kétharmada.

Elemzésüket azzal zárják, egyelőre bizonytalan, hogy az ellenzéki tábor ki tudja-e használni a helyzetet, hogy Orbán Viktor és „politikai gépezete” végül búcsút mondjon a hazai és nemzetközi színtérnek. Hozzáteszik: ha az ellenzék kudarcot is vall, még mindig vigasztalhatja magát azzal, hogy képes volt legalább valamennyire megnehezíteni a kormányfő dolgát.

MNO
  • Tusványos örvényei
    Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
MTI Hírfelhasználó