Az egész nemzetnek előre kell mennie, nem hátra
Potápi Árpád János államtitkár úgy fogalmazott: „A nemzeti kormányzás óta a Kárpát-medencét újra kitölti a magyar nemzet szellemi, kulturális és gazdasági ereje." Hangsúlyozta, hogy 2010 előtt, a "Gyurcsány-féle baloldal idején ez nem így volt".
2022. január 9. 10:42

Potápi Árpád János – MTI/Veres Nándor

2022 a választás éve, amely az egész magyarság jövőjéről szól: nemcsak Magyarországnak, hanem az egész magyar nemzetnek előre kell mennie, nem hátra - mondta a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára vasárnap, a Facebook-oldalán közzétett videóban.

Potápi Árpád János hangsúlyozta, hogy amióta nemzeti kormány van, a magyar nemzet erős és egységes.
   
"A külhoni magyarokat a nemzet elválaszthatatlan részének tekintjük, segítjük őket, hogy megőrizzék magyarságukat és szülőföldjükön tudjanak boldogulni" - mondta.
   
Kiemelte, a kormány támogatja őket abban, hogy fejlesszék közösségi intézményeiket, a magyar bölcsődéket, óvodákat, iskolákat, a magyar vállalkozásokat.
   
Az államtitkár úgy fogalmazott: "A nemzeti kormányzás óta a Kárpát-medencét újra kitölti a magyar nemzet szellemi, kulturális és gazdasági ereje."
   
Hangsúlyozta, hogy 2010 előtt, a "Gyurcsány-féle baloldal idején ez nem így volt".
   
"A baloldal célja soha nem a magyar nemzet felemelése, hanem az idegen érdekek kiszolgálása volt" - jelentette ki.
   
Potápi Árpád János azt mondta: ma ugyanaz a Gyurcsány Ferenc akar visszakerülni a hatalomba, aki "gyűlöletkampányt folytatott a külhoni magyarok ellen, és aki az állampolgárságot is elvenné tőlük".
   
"A baloldal kijelölt vezetője" előbb telepítene be az országba migránsokat, minthogy a külhoni magyarokat segítse - tette hozzá.
   
Az államtitkár kiemelte: 2022 az egész magyar nemzetnek és azon belül a külhoni magyarságnak létkérdés. Potápi Árpád János ezért a magyar kormány nevében arra kérte a külhoni magyarokat, hogy regisztráljanak és vegyenek részt a tavaszi választáson.
 

MTI
MTI Hírfelhasználó