A gyurcsányi párt utat nyitna a migránsözön előtt
A minap Gyurcsány Ferenc, a baloldal igazi vezetője a közösségi oldalán állt ki a migránsok, és a migráció mellett, amivel ismét bebizonyítva, hogy a baloldal semmit nem változott, és még mindig ugyanazok a célok vezérlik, mint régen.
2022. január 11. 11:55

Niedermüller Péter, a DK politikusa az ATV Start című műsorában arra a kérdésre, hogy a brüsszeli narratíva fontosabb-e a DK számára, mint a kormány álláspontja a migráció ügyében, Niedermüller (Gyurcsány Ferenc DK-elnök szavait idézve) arról beszélt, a kormány a kerítést megépítése után nem foglalkozott többet ezzel a kérdéssel, ez pedig „szembemegy mindazzal, amit Európát jelenti” és ebben a DK-s politikus szerint Gyurcsánynak „abszolút igaza van”.

Video

Létrás bűnöző a rendőrautót támadja – youtube

A minap Gyurcsány Ferenc, a baloldal igazi vezetője a közösségi oldalán állt ki a migránsok, és a migráció mellett, amivel ismét bebizonyítva, hogy a baloldal semmit nem változott, és még mindig ugyanazok a célok vezérlik, mint régen.

A baloldal semmit sem változott, továbbra is bevándorláspártiak, ennek ismét hangot adtak - tudatta hétfői közleményében a Fidesz, kiemelve: vasárnap Gyurcsány Ferenc állt ki az illegális migráció mellett, hétfőn pedig a DK polgármestere, Niedermüller Péter erősítette meg, ha kormányra kerülnének, lebontanák a határkerítést.

„Úgy látszik, a baloldal a magyar emberek helyett továbbra is Brüsszel oldalán áll, együtt akarják legálissá tenni az illegális migrációt. A magyarok egyszer már kinyilvánították akaratukat és nemet mondtak a bevándorlásra. A Fidesz-KDNP-nek a magyar emberek biztonsága az első, továbbra is azon fogunk dolgozni, hogy megvédjük Magyarország határait” - hangsúlyozta a Fidesz.

Migrant

Migránsbűnözők erőszakos fellépése – youtube

Mint ismeretes, az Európai Bizottság a kötelező letelepítési kvótákat is folyamatosan napirenden tartja, erről legutóbb például Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszélt a a Budapesti Migrációs Konferenciát követő sajtótájékoztatón.

A magyar kormány ezzel szemben úgy véli, hogy minden országnak joga van kimaradni a migrációs folyamatokból, és az az alapvető jog, hogy mindenki a hazájában élhessen biztonságban.

Szijjártó Péter szerint a migráció további erősödésének biztonsági, civilizációs és egészségügyi kockázatai is vannak. Kiemelte, hogy látható az összefüggés a bevándorlás és a terrorizmus között, illetve a párhuzamos társadalmak kialakulásának veszélyére figyelmeztetett. Emellett rámutatott, hogy a migrációs hullámok felgyorsítják a koronavírus-járvány terjedését, különös tekintettel arra, hogy az érkezők jellemzően olyan országokból jönnek, ahol alacsony az oltottsági arány.

„Az Európai Uniónak meg kellene védenie magát, és nem még nagyobb bajt hoznia az európai emberek fejére” - fogalmazott.

Úgy vélekedett, hogy a migráció komoly biztonsági kihívásokat jelent Európában, miután a kontinens példátlan módon egyszerre három irányból is nyomás alatt áll. Szerinte „a jelenlegi helyzetnél pedig már csak a kilátások rosszabbak”, ugyanis a kiváltó okok egyre súlyosabbá válnak.

Gyurcsány

A gyurcsányi kedvencek rendőreinket támadják – youtube

A miniszter kiemelte, hogy egyesek azzal a „bántóan leegyszerűsítő hivatkozással” veszik védelmükbe a migrációt, miszerint kell a munkaerő. A mostani válságos helyzetben azonban, amikor európaiak tíz- és százezrei vesztették el a munkahelyüket, először a helyiek problémáit kellene megoldani.

Közölte, Magyarország déli határán idén eddig 110 ezer migránst állítottak meg, míg tavaly ez a szám „csak” 44 ezer volt. „Ha Brüsszelen múlna, ez a 110 ezer bevándorló már itt lenne benn, de szerencsére nem rajtuk múlik, hanem rajtunk” - jelentette ki.

Dömötör Csaba, a Fidesz parlamenti államtitkára kedden közösségi oldalán hívta fel a figyelmet arra, hogy a baloldalnál hat éve beakadt a lemez. „Niedermüller Péter szerint öreg emberek, beteg emberek és gyerekek érkeznek a migrációs hullámmal. Néha elbeszélgethetne a röszkei rendőrökkel” - fogalmazott Dömötör Csaba.

magyarhirlap.hu
  • Szükséges-e a NATO északi irányú bővítése?
    A bővülés ellen szóló legaktuálisabb ellenérv furcsamód maga a kezdeményezés indoka, azaz Oroszország.
  • Megújuló parkban nyílt meg a Néprajzi Múzeum
    Egy megújuló park szélén, világszínvonalú épületben nyílt meg a Néprajzi Múzeum új otthona a Liget Budapest projekt eredményeként - mondta el az MTI-nek a megnyitó alkalmából a projekt miniszteri biztosa.
  • Orbán Viktor holnap az Országgyűlésben bemutatja Magyarország új kormányát
    Egy nap múlva hivatalosan is megalakul Magyarország új kormánya. Orbán Viktor miniszterelnök egy rövid beszédben mutatja be ötödik kabinetjét, ezután a miniszterek leteszik az esküjüket. Az új kormánynak 14 minisztere lesz, akik közül 11-en minisztériumot vezetnek majd, hárman pedig tárca nélküli miniszteri feladatot látnak majd el. Orbán Viktor korábban arról beszélt: a veszélyek évtizede előtt állunk, és az új kormánynak az a legfontosabb feladata, hogy megvédje a magyar emberek biztonságát – számolt be róla az M1 Híradója.
MTI Hírfelhasználó