Szükség van a migrációt kezelő fegyveres szervezetre
Bakondi György azt mondta: a jelenleginél szélesebb körben - intézményesített formában - tervezik bevonni a védekezésbe a polgárőrséget is. Ennek tart az előkészítése - közölte.
2022. január 21. 20:01

Katonák a határon – honvedelem.hu

Szükség van a tartós migrációs hullám kezelését folyamatos szolgálattal biztosító fegyveres szervezetre - jelentette ki a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatornán pénteken.

Bakondi György azt mondta: a jelenleginél szélesebb körben - intézményesített formában - tervezik bevonni a védekezésbe a polgárőrséget is. Ennek tart az előkészítése - közölte.
   
Hangsúlyozta, hogy a jelenleg a határon szolgáló rendőri erők a fokozott nyomást nem képesek ellensúlyozni, ezért az ország több pontjáról átvezényléssel küldik a határra a rendőröket. Ez pedig mind a rendőrök családja, mind az ott elvégzendő feladatok szempontjából hátrányos - fűzte hozzá.

Az illegális határátlépések száma és az embercsempészek ellen indított eljárások száma is több, mint egy évvel ezelőtt. Csütörtök estig már több mint 7900 illegális határátlépőt fogtak el, így vélhetően pénteken már a 8 ezret is elérte a számuk. Szintén csütörtök estig 79 büntetőeljárást indítottak embercsempészés miatt a magyar hatóságok - ismertette Bakondi György.
   
A főtanácsadó kiemelte: 2015 óta folyamatosan migrációs nyomás alatt van a magyar határ. Sem a nemzetközi elemzők, sem a magyarországi információk alapján készült prognózisok nem azt jelzik, hogy pár hónapon belül véget érne a migrációs nyomás. Fel kell készülni arra, hogy hosszú időn keresztül kell szolgálni a magyar emberek és Európa biztonságát - fogalmazott Bakondi György, megjegyezve: szeretnék, ha ebben az Európai Unió is partnere lenne Magyországnak, anyagi és más támogatásban is.

MTI
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • A kormány a helyén van
  Vannak mondatok a történelemben, amelyek az időből kiszakadva és felemelkedve örök életet élnek. Az ókori Rómától az angol és a francia történelmen át egészen a mai históriáig tudunk ezekről. Nekünk is van ilyen.
 • Ferenc pápa: nem tervezem a visszavonulásomat
  A következő hónapokban Kanadába, Moszkvába és Kijevbe is szeretne elutazni, azon pedig csak nevet, hogy állítólag daganatos megbetegedésben szenvedne – mondta egy hosszabb interjúban a katolikus egyházfő.
 • Szijjártó: A migrációs nyomás új veszélyességi szintre lépett
  Új veszélyességi szintre lépett a migrációs nyomás, a migránsok egyre agresszívebbek, erőszakosabbak, már felfegyverkeznek, és használják is ezeket a fegyvereket - hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Szabadkán, ahol szerb hivatali kollégájával, Nikola Selakoviccsal találkozott.
 • A baloldal totális összeomlása
  A közvélemény-kutatások szerint ha most lennének a választások, a Fidesz–KDNP-pártszövetsége akár négyötödös többséget tudna kialakítani az Országgyűlésben, hisz a rekord támogatottság mellett az ellenzéki oldalon a DK és a Mi Hazánk Mozgalom kivételével jelenleg egyik ellenzéki párt sem lenne önállóan képes bejutni a parlamentbe – fogalmazott Nagy Ervin elemző.
MTI Hírfelhasználó