Szükség van a migrációt kezelő fegyveres szervezetre
Bakondi György azt mondta: a jelenleginél szélesebb körben - intézményesített formában - tervezik bevonni a védekezésbe a polgárőrséget is. Ennek tart az előkészítése - közölte.
2022. január 21. 20:01

Katonák a határon – honvedelem.hu

Szükség van a tartós migrációs hullám kezelését folyamatos szolgálattal biztosító fegyveres szervezetre - jelentette ki a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatornán pénteken.

Bakondi György azt mondta: a jelenleginél szélesebb körben - intézményesített formában - tervezik bevonni a védekezésbe a polgárőrséget is. Ennek tart az előkészítése - közölte.
   
Hangsúlyozta, hogy a jelenleg a határon szolgáló rendőri erők a fokozott nyomást nem képesek ellensúlyozni, ezért az ország több pontjáról átvezényléssel küldik a határra a rendőröket. Ez pedig mind a rendőrök családja, mind az ott elvégzendő feladatok szempontjából hátrányos - fűzte hozzá.

Az illegális határátlépések száma és az embercsempészek ellen indított eljárások száma is több, mint egy évvel ezelőtt. Csütörtök estig már több mint 7900 illegális határátlépőt fogtak el, így vélhetően pénteken már a 8 ezret is elérte a számuk. Szintén csütörtök estig 79 büntetőeljárást indítottak embercsempészés miatt a magyar hatóságok - ismertette Bakondi György.
   
A főtanácsadó kiemelte: 2015 óta folyamatosan migrációs nyomás alatt van a magyar határ. Sem a nemzetközi elemzők, sem a magyarországi információk alapján készült prognózisok nem azt jelzik, hogy pár hónapon belül véget érne a migrációs nyomás. Fel kell készülni arra, hogy hosszú időn keresztül kell szolgálni a magyar emberek és Európa biztonságát - fogalmazott Bakondi György, megjegyezve: szeretnék, ha ebben az Európai Unió is partnere lenne Magyországnak, anyagi és más támogatásban is.

MTI
  • A kormány az ország biztonságát és a gazdaságot is megvédi
    Az elhúzódó háborús helyzetben az új magyar kormány két legfontosabb feladatának az ország biztonságának és gazdaságának megvédését nevezte a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön a Kormányinfón. Gulyás Gergely bejelentette, hogy péntektől csak magyar rendszámú autók tankolhatnak rezsicsökkentett árú üzemanyagot, Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter pedig a kormány által nyolc területen bevezetendő extraprofit-különadó részleteiről számolt be.
  • A Kádár-rendszer feltárása nélkül nem érthetjük a jelent
    Száztíz évvel ezelőtt született Kádár János, aki hazánk XX. századi történelmének egyik legmeghatározóbb figurája lett.
  • A digitalizált világ diktatúrába torkollhat
    „Ha a mesterséges intelligenciának átadjuk a döntést, akkor valóban jöhet egy fordulat, amikor valóban már egzisztenciális fenyegetést fog jelenteni az emberi létezésre” – mondja Miklos Lukacs de Pereny.
MTI Hírfelhasználó