Migránstámadás a határon – husáng, csúzli, üveggolyó
Több támadás érte a Csongrád-Csanád megyei szerb határszakaszon szolgálatot teljesítő rendőröket és katonákat péntekre virradóra - derül ki a rendőrség honlapján közzétett videóból. Mindennaposak az illegális migránsok támadásai a magyar rendvédelmi szervek ellen a határon - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója pénteken az M1 aktuális csatornán.
2022. február 18. 16:20

Mindennaposak az illegális migránsok támadásai a magyar rendvédelmi szervek ellen a határon - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója pénteken az M1 aktuális csatornán.

Bakondi György azzal kapcsolatban beszélt erről, hogy a rendőrség pénteken nyilvánosságra hozott a honlapján egy felvételt, amelyen migránsok percekig dobálják husángokkal a déli határvédelmi kerítésnél a határt őrzőket.
   
A belbiztonsági főtanácsadó szerint jelentősen nőtt a támadások száma, és a felvétel azért is figyelemre méltó, mert ha az ember csak olvas vagy hall róla, nem is tudja elképzelni, milyen agresszióval, milyen "féktelen erőszakkal" szembesülnek a katonák, rendőrök a határon.
   
Hangsúlyozta: az erőszaknak két változata van, az egyik a határbiztonsági létesítmények műszaki berendezései, például a kamerák ellen irányul, míg másik formája a határ biztonságáért felelők elleni támadás.
   
Kitért arra, hogy egyre veszélyesebb eszközökkel történnek a támadások, botokkal, késsel, sok esetben csúzlival. Ezek súlyos sérülést is okozhatnak - mondta Bakondi György. Hozzátette: a védekezésben részt vevők megfelelő felszerelésben látják el szolgálatukat, hogy minimálisra csökkentsék a sérülés veszélyét.
   
Bakondi György elmondta: idén, csütörtök éjfélig már 20 ezer határsértőt és 160 embercsempészt fogtak el. Ebből arra lehet következtetni - fúzte hozzá -, hogy a tavaszi idő kezdetével az illegális migráció növekedésére kell számítani.

 

Csúzli, üveggolyó, husáng, tuskó, kő

Perceken át husángokkal, kövekkel dobálták a kerítés magyar oldalán a határsértést megakadályozni próbáló rendőröket. Egy bűnöző létrával többször is a határt védők felé ütött.

Harc.

Több támadás érte a Csongrád-Csanád megyei szerb határszakaszon szolgálatot teljesítő rendőröket és katonákat péntekre virradóra - derül ki a rendőrség honlapján közzétett videóból.

A határ vajdasági oldalán összegyűlt, feltehetően fiatal bűnözők több alkalommal, perceken át husángokkal, kövekkel dobálták a kerítés magyar oldalán a határsértést megakadályozni próbáló rendőröket, akik pajzsot, sisakot és lövedékálló mellényt viseltek.
   
A felvétel alapján a kerítés fölött áthajított fadarabok közt voltak 30-40 centis tuskók és egyméteresnél hosszabb husángok is.
   
Az egyik határsértő csúzlit tartott a kezében. Bemutatták azokat az üveggolyókat is, melyeket feltehetően a csúzlival lőttek át magyar oldalra.
   
A videón többször is feltűnt egy bűnöző, aki a kerítésnek támasztott létra tetején állt és egy másik alumíniumlétrát próbált a magyar oldalra leereszteni. A létrával többször is a határt védők felé ütött, az egyik ilyen támadást csak a pajzsával tudta felfogni az egyik rendőr.
 

mti,Gondola
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • Felkapcsolták a Szent Péter téri karácsonyfa fényeit
  A fénygyújtás pillanatára elállt az eső, és a tér megtelt elsősorban római családokkal és külföldiekkel.
 • Hazánk kormánya elhivatott a családtámogatás ügyében
  Magyarország kormánya elhivatott a családok támogatása ügyében, minden intézkedést úgy hoznak meg, hogy szem előtt tartják a családok érdekeit; legyen szó kisebb vagy nagyobb családokról, vagy olyanokról, akik gyermekeiket egyedül nevelik - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) fiatalokért felelős helyettes államtitkára szombaton Budapesten.
 • Katolikus ifjúsági házat avattak Székelyföldön
  Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára az avatóünnepségen elmondta: a Gyulafehérvári Római Katolikus Főegyházmegye ifjúsági rendezvényeinek központjává váló létesítmény megszentelt helyen, a fogyatékkal élőket táboroztató Szent Gellért Alapítvány Rehabilitációs és Rekreációs Háza szomszédságában épült.
MTI Hírfelhasználó