Védelmi Innovációs Kutatóintézet létesül Zalaegerszegen
Ötmilliárd forintos beruházással a zalaegerszegi járműipari tesztpályán hozza létre egyik vidéki bázisát a Védelmi Innovációs Kutatóintézet - jelentette be az innovációs és technológiai miniszter pénteken a helyszínen.
2022. március 4. 14:11

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a Védelmi Innovációs Kutatóintézet projektindító sajtótájékoztatóján a ZalaZONE Járműipari Tesztpályán 2022. március 4-én. Ötmilliárd forintos beruházással a zalaegerszegi járműipari tesztpályán hozza létre egyik vidéki bázisát a Védelmi Innovációs Kutatóintézet. MTI/Varga György

Ötmilliárd forintos beruházással a zalaegerszegi járműipari tesztpályán hozza létre egyik vidéki bázisát a Védelmi Innovációs Kutatóintézet - jelentette be az innovációs és technológiai miniszter pénteken a helyszínen.

Palkovics László felidézte, hogy Magyarország néhány évvel ezelőtt ismét előtérbe állította a védelmi ipar fejlesztését, ennek egyik jelentős része a Rheinmetall Zalaegerszegen épülő harcjárműgyára.
   
Nem azért zajlanak azonban védelmi ipari beruházások, hogy bárkit megtámadjunk, hanem hogy megvédjük magunkat - hangsúlyozta a miniszter.
   
Vigh László, a térség fideszes országgyűlési képviselője egyebek mellett arról beszélt, hogy bármilyen katasztrófával szembeni kitettségünk csökkentése érdekében minden emberi és technikai eszközzel rendelkeznünk kell, amivel védeni tudjuk magunkat.

mti
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • A kormány 11 pontos akcióterve
  A kormány 11 pontos akciótervének intézkedései és az új hitelprogramok (gyármentő garancia- és hitelprogram) biztosíthatják a recesszió elkerülését Magyarországon a teljes foglalkoztatottság megőrzése és a családok megvédése mellett; hosszú távon azonban új gazdaságstratégiai modellre is szükség van - hangsúlyozta a gazdaságfejlesztési miniszter szerdán.
 • Moszkva komoly ajánlat esetén kész a tárgyalásra
  "Ha most komoly javaslat érkezik arra vonatkozóan, hogy hogyan lehetne megállítani ezt a konfliktust úgy, hogy közben teljesüljenek a mi teljesen jogos követeléseink, természetesen készek leszünk tárgyalni" - mondta Lavrov a Jevgenyij Primakov néhai miniszterelnök és külügyminiszter emlékének szentelt fórumon.
 • Elutasította az Alkotmánybíróság az ellenzéki indítványt
  Az Alkotmánybíróság a határozatában megállapította: "nem alaptörvényellenesek azok a rendelkezések, amelyek meghatározzák a még elégséges szolgáltatások pontos tartalmát a köznevelési intézményekben megtartott sztrájk esetén".
MTI Hírfelhasználó