Bayer Zsolt: Égő voksok Erdélyben
A képsorok megerősítik, hogy egyértelműen szervezett provokációról van szó, amelynek az a célja, hogy a határon túli szavazatokat hiteltelenítsék.
2022. március 31. 19:42

(Forrás: YouTube)

Mindazok, akik mindeddig nem hitték el, sőt el sem tudták képzelni, hogy ezek bármire (is) képesek, ma reggel összefutottak a cáfolhatatlan bizonyítékkal.

Ma reggel „bomba” robbant odaát Erdélyben, ahol nagyjából kilencvenszázalékos a magyar kormánypártok támogatottsága a magyarok körében. Kapaszkodjanak meg! Odaát Erdélyben félig elégett szavazólapokat találtak, amely szavazólapokon a magyarországi baloldali pártok valamelyikére leadott voksok szerepeltek.

De legyünk pontosak és tényszerűek: ezen félig elégett szavazólapokat Jedden találták meg, ami gyakorlatilag Marosvásárhely egyik városrésze.

Legyünk még pontosabbak és még ennél is tényszerűbbek: a félig elégett szavazólapokat Jedden, Marosvásárhely „alvóvárosában” Parászka Boróka erdélyi „magyar” szélsőliberális „újságíró” otthonától egy cinkelépésnyire, a temetővel szemben, egy építkezési területen találták meg.

És legyünk még ennél is sokkal tényszerűbbek és pontosabbak: a „megtalálás” úgy történt, hogy – képzeljék csak el! – egy román újságíró egyszer csak telefonhívást kapott, természetesen anonimat, egy ismeretlen, így beazonosíthatatlan számról, és a telefonáló közölte vele, hogy Jedden (Parászka Boróka házától cinkelépésnyire) egy építési területen félig elégett magyar szavazólapok vannak szétszórva.

A román újságíró még a tegnap esti órákban kiszállt a helyszínre, ahol döbbenetes dologgal volt kénytelen szembesülni: egy építési területen (Parászka Boróka házától cinkelépésnyire) bizony félig elégett magyar szavazólapok hevertek szerteszét.

Talán mondanom sem kellene, de most tényszerűnek és pontosnak kell lennünk, szóval úgysem fogják kitalálni, de a szavazólapok mellett nem voltak ott sem az azonosító nyilatkozatok, sem a névre szóló borítékok, de még a népszavazási lapok sem. Csak azok a fránya szavazólapok. Félig elégetve. És képzeljék csak el! Tudom, ezt sem fogják elhinni, pedig így történt: a félig elégett szavazólapok valamilyen fatális véletlen folytán pont úgy égtek el félig, hogy mindegyiken kivehető maradt, hogy valamelyik magyarországi baloldali pártra adta le voksát, az, aki „leadta”.

Ez történt Erdélyben, barátaim!

Ez aztán a bomba, nem igaz?

És vajon ki helyezhette el ezt a bombát Erdélyben, Jedden, Parászka Boróka házától – legyünk stílszerűbbek – tyúklépésnyire?

Nos, természetesen kínálkozik egy magyarázat: sötét fideszes erők, akik pontosan tudják, hogy az erdélyi magyarok körében nagyjából kilencvenszázalékos a magyarországi kormánypártok támogatottsága, elérkezettnek látták az időt arra, hogy nagyon nagy erőfeszítéssel páros lábbal felugorjanak a levegőbe, és tökön rúgják önmagukat. Így aztán összegyűjtötték a baloldalra leadott szavazólapokat, azokat kivitték Jeddre egy építési területre, gondosan eltávolítottak minden azonosítót, majd elégették a paksamétát, de úgy, hogy látható maradjon, miszerint ezek bizony baloldali szavazólapok voltak, s leginkább az ne semmisüljön meg véletlenül sem, hogy pontosan kikre is adták le voksukat az ismeretlen erdélyi szavazók.

Igen, ez is egy lehetséges forgatókönyv.

Persze, aki nem hiszi, annak majd utána járnak…

S van persze egy másik forgatókönyv. Amely szerint a bármire (is) képes gazemberek fogták ezeket a szavazólapokat, eltávolítottak minden beazonosításra alkalmas papírt, majd gondosan elégették ezeket, de úgy, hogy világos maradjon, kikre is „adták le voksukat”, akik „leadták”, majd az egészet kitették Jedden, Parászka Boróka házától tyúklépésnyire, majd felhívták a román sajtót, hogy hol találják a magyarországi választási csalásokat igazoló „bizonyítékot”. És a román sajtó – mit tesz Isten! – megtalálta ezeket a „bizonyítékokat”, majd a történet azonnal hatalmas karriert futott be a magyarországi, a baloldalhoz hasonlóan bármire képes, mert moral insanity, tehát teljesen gátlástalan baloldali sajtóban, és már a délelőtt folyamán azt követelte a baloldal moral insanity, tehát teljesen gátlástalan miniszterelnök-jelöltje, hogy semmisítsék meg az összes határon túli levélszavazatot.

Nos, mindenki döntse el, melyik változatot tartja hihetőnek.

Kicsit segítek azért: aki nem teljesen elmebeteg, pontosan tudja, hogy ez a „bomba” bizony a baloldal bombája. Amely baloldal, csakúgy, mint négy éve, mint nyolc éve, kitartóan viszi a választási csalás narratíváját, lévén mást vinni nem tud, csak a saját alkalmatlanságát, gazemberségét és gátlástalanságát. És ne legyenek kétségeink: az EBESZ „megfigyelői” (valójában politikai ügynökei) már ma megírták a jelentésüket erről az „újabb választási csalásról”. Lehet, hogy a jeddi építési területtől alig tyúklépésnyire lakó Parászka Boróka nappalijában szövegezik éppen.

Mindazok, akik mindeddig nem hitték el, sőt el sem tudták képzelni, hogy ezek bármire (is) képesek, ma reggel összefutottak a cáfolhatatlan bizonyítékkal.

Figyelnünk kell. És a választás után kötelező lesz gondosan szétszerelnünk ezeket a bombákat. Kerül, amibe kerül…

Bayer Zsolt

A Telex már közel két hónapja őrizhette a választási csalásról szóló cikkét

Minden jel arra utal, hogy a Telex már közel két hónappal ezelőtt felkészülhetett a baloldal mostani kampányakciójára. A történet előzménye, hogy az ismert erdélyi baloldali aktivista, Parászka Boróka lakhelyétől nem messze kidobva találtak 25-30 szavazólapot. Az esetről a balliberális portál számolt be, a szivárványkoalíció pedig ennek hatására a külhoni szavazatok megsemmisítését követeli.

Ám a Facbook Meta for Developers funkciójánál  meg lehet tekinteni egyes cikkek metaadatait, amely szerint a portál már február elsején feltölthette a kidobott levélszavazatokról szóló írását, várva a baloldal sípszavára.

Ám a feltételezett baki minden bizonnyal a Telex újságíróinak is feltűnhetett, s a csorba kiküszöbölésére több gyors változtatást eszközölhettek cikkükben (az oldalon csak az írás linkjének utolsó néhány változatát lehet megtekinteni, a régebbiek eltűnnek). Külön érdekesség, hogy a cikket februárban írhatták, míg a levélszavazatokat Erdélyben csak március 15-én vehették át a választópolgárok.

A furcsa eset kapcsán megszólalt a Telex főszerkesztője is a Transzparens Újságírásért Alapítványnak. Mint Dull Szabolcs írta, „a cikk a Transtelexen jelent meg ma reggel 8:55-kor”, és állítása szerint „a cikk szerkesztőségi rendszerünkbe való átvételekor technikai hiba történt a dátumozással, visszaugrott egy véletlen időpontra, ezt azonnal megjavítottuk”.

Sepsiszentgyörgyi polgármester a kidobott szavazólapok kapcsán: Szervezett provokáció

Antal Árpád rámutatott: a baloldal által bemutatott, kidobott szavazólapok azonosító nyilatkozat nélkül eleve érvénytelennek minősülnek – olvasható a Mandiner cikkében.

Az ismert baloldali aktivista, Parászka Boróka lakhelyétől nem messze kidobva találtak 25–30 szavazólapot. A baloldal gyakorlatilag alig pár perccel a hírek megjelenését követően egyből közleményeket adott ki, és csalást emlegetve jelezték: az eddig beérkezett összes, mintegy 150 ezer levélszavazatot meg kell semmisíteni.

Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere közösségi oldalán reagált a hírre, ahol először is leszögezte, hogy az RMDSZ elítéli azokat a vádakat, amelyek azt sugallják, hogy itt választási csalásról lenne szó.

A képsorok megerősítik, mint fogalmazott, hogy „egyértelműen szervezett provokációról van szó, amelynek az a célja, hogy a határon túli szavazatokat hiteltelenítsék”.

Mindannyian tudjuk, akik levélszavazatot töltöttünk ki, hogy minden lezárt borítékban van azonosító nyilatkozat. Anélkül nem érvényes a szavazat” – mutatott rá.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Nemzetközi megfigyelő: Ki kell vizsgálni az adatlopási és az erdélyi ügyet!

Elítélte az elmúlt napok a magyarországi választások megzavarására alkalmas eseményeit, és a történtek kivizsgálását, az elkövetők felelősségre vonását sürgette lapunknak adott nyilatkozatában Weronika Przebierala, az Ordo Iuris lengyel jogi elemző intézet egyik igazgatója, aki a Szövetség a Közjóért (Alliance for the Common Good) meghívására érkezett hazánkba, és részt vesz egy nemzetközi választási megfigyelői programban.

Weronika Przebierala (Forrás: Facebook/Instytut na rzecz Kultury Prawnej Ordo Iuris)

Ha ez az értesülés beigazolódik, akkor ez a választási folyamatba való beavatkozás újabb formája, és az elkövetőket azonnal felelősségre kell vonni – mondta WeronikaPrzebierala a Mediaworks Hírcentrumának mai cikkére reagálva. A cikkben az áll: súlyos választási csalást követett el Márki-Zay Péter baloldali miniszterelnök-jelölt választási kampánycsapata. A Bajnai Gordon egykori miniszterelnökhöz köthető DatAdat-csoport egy törvénytelenül megszerzett adatbázis felhasználásával több mint egymillió választónak küldött sms-t. 

Ma a kidobott erdélyi szavazólapokról is értesültünk. Nem szabad alábecsülnünk az ilyen eseteket, minden incidenst részletekbe menően ki kell vizsgálni, hogy meg lehessen állapítani, hamisítványokról vagy provokációról van-e szó – tette hozzá a nemzetközi megfigyelőcsoport misszióvezető-helyettese, az Ordo Iuris lengyel kutatóközpont nemzetközi jogi irodájának igazgatója. Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere a rejtélyes szavazólapokkal kapcsolatban azt mondta: – Egyértelműen szervezett provokációról van szó, amelynek az a célja, hogy a határon túli szavazatokat hiteltelenítsék. 

Hétfőn – mint arról a Mediaworks lapjai is beszámoltak – internetes bűnözők feltörtek több magyar hírportált. Érintett volt többek között a Metropol, a Nemzeti Sport és a 888.hu is. A baloldali bűnözők a Mediaworks internetes oldalait támadták meg, el akarván hallgattatni a konzervatív, jobboldali hangokat, írta az Origó.hu. A hekkerek olyan információt is közzétettek a feltört oldalakon, miszerint Márki-Zay több választási ígérete is teljesült már. Az Origó rendőrségi feljelentésről is írt az üggyel kapcsolatban.

Weronika Przebierala azt mondta: Minden ilyen eseményt egyformán el kell ítélni, attól függetlenül, hogy milyen médiatermék vált az áldozatává. Senkinek a jogát nem lehet megkérdőjelezni arra vonatkozóan, hogy maga választhassa meg a forrást, amelyből tájékozódik. Az ehhez való jognak a megvonása, különösen egy választási kampány idején, rendkívül veszélyes incidens. Ráadásul értesüléseink szerint az elkövető kompetensnek érezte magát abban, hogy eldöntse, mi igaz és mi nem, amikor a feltört oldalakat becsmérlően minősítette.

A hajrában különösen súlyos vétségek

A lengyel megfigyelő szintén elítélte, hogy szerdán pedig a Fidesz honlapját törték fel ismeretlenek, elérhetetlenné téve a kampány hajrájában a kormánypárt egyik fő kommunikációs csatornáját, és beleavatkozva ezzel a választási küzdelembe. – Ez is súlyos beavatkozás a választási folyamatba: annál súlyosabb megfosztani a választópolgárokat a tájékozódás lehetőségétől, minél közelebb van a választás napja. Nyilvánvaló, hogy a kampánynak nagy jelentősége van a választók döntésének kialakításában – nyilatkozta lapunknak.

Csütörtöki hír szerint több új balliberális delegálttal bővült az EBESZ (Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet) magyarországi választási megfigyelői missziója. Przebierala kifejtette: Az EBESZ nemzetközileg elismert szervezet, amelynek egyik feladata, hogy az egész világon jelentést készítsen a választási megfigyelői missziókról az egyes országokban. Önmagában nem negatív, hogy nőtt a delegációja tagjainak száma. Az EBESZ magyarországi időközi jelentése viszont már kétségeket ébreszt, mivel annak szerzői gyakran meg nem nevezett forrásokra hivatkoznak, illetve súlyos aggodalomra okot adva veszik át egy politikai párt véleményét, amikor bírálják a magyar választási rendszert. Véleményem szerint alapvető, hogy ne feledkezzünk meg a választási megfigyelő feladatáról, ami mindenekelőtt nagy felelősséggel jár: erősíti a demokratikus intézményeket, építi a választási folyamatokba vetett közbizalmat és segít a választási visszaélések leállításában.

Lapunknak adott e héten interjút Jerzy Kwasniewski, az Ordo Iuris elnöke, aki a fent említett választási megfigyelői delegáció vezetője, és élesenbírálta az EBESZ jelentését, szerinte a szervezet elfogultan lépett fel Magyarországon.

 

 

 

 

 

 

MNO - Mediaworks Hírcentrum
 • Javaslat a Korrupcióellenes Munkacsoportnak
  A baloldali politikus ugyanis 2015. szeptember 29-én egy online újságnak az ügyre utalva a következőket mondta: „Amúgy nem azt mondtam, hogy az SZDSZ tele van korrupciós ügyekkel. Hanem azt, hogy az SZDSZ is tele van korrupciós ügyekkel. Fontos az az is.” Egészen különleges üzenet ez a veterán politikustól.
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • Hazánk első szuperszonikus kutatórakétája
  Sikeresen startolt a BME (Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem) Aerospace Team által megépített megépített, 3 méter hosszú, szilárd hajtóanyagú, oktatási célú kutatórakéta csütörtökön - közölte az MTI-vel pénteken a projekt főtámogatója, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH).
 • Nekünk Magyarország biztonsága az első
  Nekünk Magyarország biztonsága az első, ezért Magyarország nem áll háborúban senkivel - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című pénteki műsorában.
 • Szijjártó: FARE önkéntes munkásőrök csoportja
  Szijjártó Péter nonszensznek nevezte a szervezet tevékenységét, és reményét fejezte ki, hogy az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elnöke „megszabadítja az európai futballt ettől a munkásőr-szervezettől, mert ezek csak bajt okoztak, meg bajokat is fognak okozni”. „Jól látszik, hogy fogalmuk sincsen a világról, és halvány fogalmuk sincsen a magyar történelemről” – emelte ki.
MTI Hírfelhasználó