Márki-Zay Gyurcsányt okolja a vereségért
Egymásra mutogatnak a szélsőbal bukott politikusai. Gyurcsány Ferenc korábban „a kapitány” – értsd: Márki-Zay – gyengeségében jelölte meg a vereség okát, maga Márki-Zay ellenben az őt bábként használó Gyurcsány Ferencre mutatott mint a kudarc fő okozójára.
2022. április 5. 09:27

Márki-Zay hajdúböszörményi lakossági fóruma – MN/Mirkó István

Még tegnap éjjel, közvetlenül a vereség után a Partizán című műsorban értékelte a választási eredményeket Márki-Zay Péter. A baloldali összefogás bukott miniszterelnök-jelöltje szerint két fő oka volt a vereségének:

Gyurcsány és az orosz–ukrán háború.

Továbbá az is problémát jelentett, hogy a Jobbiknak sem sikerült hozni a 2018-as szavazóit az összefogásba, mert a négy évvel ezelőtti egymilliós tábor nagyjából harmadolódhatott a Mi Hazánk, a Fidesz és az ellenzék között – állapította meg. Jakab Péter szavaira, aki szerint Márki-Zay megbuktatta az ellenzéket, Hódmezővásárhely polgármestere szintén elismételte, hogy a Jobbik volt az, aki elveszítette a szavazóit, majd arról beszélt, hogy a Jobbik-elnök közönségének nagy része DK-s szavazó.

Mint kiderült, Márki-Zay azért sem neheztel a DK, a Jobbik és az LMP tagjaira, amiért nem jelentek meg a közös eredményvárón.

Én értem azt, hogy ők adott esetben konkurenst láttak bennem, már eddig is, most pedig különösen, tudomásul vettem azt is, hogy ezt nehezen viselték az elmúlt időszakban, de végülis egy célunk van – fogalmazott.

Gyurcsány szerint kapitány nem attól lesz valaki, hogy megválasztják

Reped a szélsőbal: Gyurcsány az általa kreált bábot, Márki-Zayt mutatja fel a kudarc okaként, Márky-Zaj ellenben az őt mozgató Gyurcsányban fedezte föl a vereség okozóját – Kép: magyarnemzet.hu

A baloldali miniszterelnök-jelölt ugyanakkor kiemelte, hogy továbbra is hisz a baloldali összefogásban, akikkel – mint mondta – nagyon jó programot állítottak össze. Nélkül tehát nem ment volna, így az összefogásban nem lát kivetnivalót. Mikor Gulyás Márton felvetette, hogy mindenhol, listán és az egyéni körzetekben is kevesebb szavazója volt az baloldalnak, mint 2018-ban, amikor még nem fogtak össze, Márki-Zay azzal felelt, hogy ezt célozta a Fidesz kampánya, amely arra irányult, hogy elbizonytalanítsa az ellenzékieket. Kérdésre válaszolva a szivárványkoalíció miniszterelnök-jelöltje beismerte, hogy senki nem gondolta, hogy ez lesz az eredmény, hiszen az exit polluk is listás ellenzéki fölényt jelzett. Tehát meglepően sikeres volt a gyűlöletpropaganda – jegyezte meg.

A hódmezővásárhelyi eredményekre térve úgy fogalmazott, hogy nagyon szoros volt a verseny, fej fej mellett haladnak, de néhány tucat szavazattal ő kerekedik majd felül. Számításaival ellentétben azonban Márki-Zay Péter Hódmezővásárhelyet is elveszítette, hiszen jócskán alulmaradt a fideszes Lázár Jánossal szemben.

magyarnemzet.hu
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • 23 millió hazugság a nemzet ellen – 18 éve árulták el a külhoni magyarokat
  A 2004. december 5-i népszavazáson az emberek szavazhattak határon túli nemzettestvéreink sorsáról, természetesen az akkor meglévő baloldali-liberális gőzhengerrel szemben, amely nem volt rest akár hazugságokkal is akadályt gördíteni a közjogi magyar nemzetegyesítés elé. Az alacsony részvétel miatt nem lett érvényes a voksolás, melyen többségbe kerültek az elszakított területeken élők mellett leadott szavazatok. 2010-ben az Országgyűlés elsöprő többséggel megszavazta a kettős állampolgárság megkönnyítéséről szóló törvényt, ismét egyesítve jogaiban a szétszakított magyarság alkotóelemeit. Gyógyítva ezzel 2004. december 5-e sebeit.
 • Végképp lelepleződött a dollárbaloldal
  Az újabb hét új leleplezést hozott a dollárbaloldalon, egyértelművé vált, hogy nem csupán Márki-Zay Péter mozgalmát pénzelték a tengerentúlról, hanem további több mint egymilliárd forint szolgálta a pártok kampányát – mondta lapunknak Kiszelly Zoltán politikai elemző.
 • Emberkereskedők irányítják a migrációt
  Franciaország és Németország „saját határain vizsgálja meg, ki jogosult és ki nem a belépésre, ki képvisel hasznos munkaerőt a vállalatok számára és ki nem”. Olaszországban viszont – hangoztatta Meloni – a szelektálás a tengeri útvonalon történik, és a migránshajókat mozgató embercsempészek döntenek.
MTI Hírfelhasználó