Paskai László Szent Adalbert Érmeket adott át
Szent Adalbert Érmet vehetett át három kereszténydemokrata politikus Paskai László bíboros, prímás, érsektől az esztergomi bazilikában rendezett Nagyboldogasszony ünnepen. Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye által tavaly alapított kitüntetést idén adták át először.
2002. augusztus 15. 14:01
A főegyházmegye védőszentjéről - Szent Adalbertről - elnevezett kitüntetésnek két fokozata van, a nagy- és a kisérem.

Tóth János Csaba, a főegyházmegyei hivatal szóvivője elmondta: nagyérem annak a világi személynek adományozható, aki kimagasló tevékenységét a főegyházmegye egészére kihatóan végezte, a kisérem adományozását pedig egyházi szervezetek kezdeményezhetik, ugyancsak világiak részére. Nagyérem kitüntetésben részesült Latorcai János fideszes országgyűlési képviselő a prímási székváros javára végzett munkájáért.

Semjén Zsolt, az Orbán-kormány államtitkára az egyház és a társadalom kapcsolatának érdekében végzett munkájáért vehette át ugyanezt a kitüntetést.

Ugyancsak nagyérmet kapott Harrach Péter volt szociális és családügyi miniszter, aki a hátrányos helyzetű családok érdekében végzett kimagasló tevékenységéért vehette át a kitüntetést.

Szintén nagyérmet kapott a német Hubert Buchinger egyetemi tanár az esztergomi Vitéz János Római Katolikus Tanítóképző Főiskola javára végzett munkájáért.

Kisérem kitüntetést kapott Tóth József a rákoshegyi templom és egyházközség számára végzett kimagasló jogtanácsi tevékenységéért.

(MTI nyomán)

Címkék:
  • Vakulástól látásig
    Mondom, 1998-ban a világ még boldog (?) volt. De eltelt harminc év és most nem vagyunk annyira boldogok. És talán azért nem, mert felébredtünk. Azt nem mondanám, hogy buták voltunk, de mégsem láttunk semmit.
  • Rágalmazás mint politikai művelet
    Egy jelöltet undorító rágalmakkal illetni – ez a „demokrácia” része.
MTI Hírfelhasználó