A legócskább zeneesztéta
Persze nem az, csak egy magyargyűlölő vallásfilózófus (SZDSZ)
2022. május 12. 00:41

Fotó: Áder János leköszönő államfő fogadja Novák Katalin új köztársasági elnököt a Sándor-palota teraszán 2022. május 10-én. MTI/Bruzák Noémi

„Novák Katalin kitörő lelkesedéssel számolt be arról, hogy »ma reggel átvettem a Sándor-palota kulcsát Áder Jánostól.«

Ha ismerné a történetet, tudhatná Novák Katalin, hogy ez Bartók országában nem sok jóval kecsegtet. Az első kulcs a kínzókamrát nyitja majd, ahol minden csupa vér; a második ajtó a fegyveresházat, ahol az összes fegyver véres; a harmadik a kincseskamrát, ahol még az ékszereken is vér ragyog; a negyedik a virágoskertet, ahol a rózsák véresek; az ötödik ajtó mögött feltárul a Birodalom, ami mostantól már mind az övé, s ahol a nap a hold és a csillagok a játszótársai; a hatodik mögött ott a könnyek tava, a bánat és a szomorúság helye; s végül a hetedik ajtóból előjönnek a régi asszonyok, „szépek, szépek, százszor szépek”, s mostantól már ő is közéjük tartozik.

Speciel engem ez az utolsó ajtó izgat a legkevésbé: az, hogy hány nőt rejtett el oda az eddigi nagyúr, s az, hogy az új hölgy közéjük fog-e tartozni, avagy sem. Sokkal inkább izgatnak az utolsó szavak: »És mindég is éjjel lesz már… Éjjel… éjjel…«

Mert mostantól legalább öt éven át egészen biztosan az lesz.” 

Gábor György: Novák lelkes, hogy átvette a Sándor-palota kulcsát

i

mandiner.hu - facebook
Címkék:
  • A kormány az ország biztonságát és a gazdaságot is megvédi
    Az elhúzódó háborús helyzetben az új magyar kormány két legfontosabb feladatának az ország biztonságának és gazdaságának megvédését nevezte a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön a Kormányinfón. Gulyás Gergely bejelentette, hogy péntektől csak magyar rendszámú autók tankolhatnak rezsicsökkentett árú üzemanyagot, Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter pedig a kormány által nyolc területen bevezetendő extraprofit-különadó részleteiről számolt be.
  • A Kádár-rendszer feltárása nélkül nem érthetjük a jelent
    Száztíz évvel ezelőtt született Kádár János, aki hazánk XX. századi történelmének egyik legmeghatározóbb figurája lett.
  • A digitalizált világ diktatúrába torkollhat
    „Ha a mesterséges intelligenciának átadjuk a döntést, akkor valóban jöhet egy fordulat, amikor valóban már egzisztenciális fenyegetést fog jelenteni az emberi létezésre” – mondja Miklos Lukacs de Pereny.
MTI Hírfelhasználó