Kövér László keményen kiosztotta Gyurcsányt
A bukott miniszterelnök napirend előtti felszólalását nem hagyta szó nélkül a házelnök. Kövér László alaposan helyretette a DK frakcióvezetőjét.
2022. május 16. 15:57

Gyurcsány Ferenc felszólalásában törvénytelennek nevezte a jelenlegi kormányt. Az, hogy nem szakítottam félbe, és nem vettem el öntől a szót, az ne tévessze meg abban, hogy azt higgye, hogy van joga törvénytelennek nevezni egy demokratikusan megválasztott kormányt - válaszolt a bukott miniszterelnök szavaira Kövér László, az az Országgyűlés elnöke.

Hozzátette: Közlöm Önnel, még a ciklus elején, hogy Önnek, nincs joga ilyet tenni. Különösen nincs, miután Ön szándékosan a polgárháború szélére sodorta Magyarországot 2006-ban.

„Ön minden létező és elképzelhetetlen bűnt elkövetett ez ellen a nemzet ellen, ez ellen az ország ellen és a demokrácia ellen. Erre személyes példákat is tudnék mondani, de azt hiszem ettől most meg kell kímélnem a tisztelt Házat.”

Tehát szeretném felhívni a figyelmét arra, hogy ez volt az első és utolsó olyan felszólalása az Országgyűlésben, amikor Magyarország törvényesen megválasztott kormányát törvénytelennek meri nevezni - zárta megszólalását Kövér László.

MH
Címkék:
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • A kormány a helyén van
  Vannak mondatok a történelemben, amelyek az időből kiszakadva és felemelkedve örök életet élnek. Az ókori Rómától az angol és a francia történelmen át egészen a mai históriáig tudunk ezekről. Nekünk is van ilyen.
 • A háborús inflációnak csak a békével lehet véget vetni
  Magyarországnak a béke oldalán kell lennie, a háborús inflációt nem lehet másképpen megakadályozni, csak ha a háborúnak vetünk véget - mondta a miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.
 • Itt vannak az új magyar rendszámok
  Nem kell lecserélni a régit. Az új rendszámtáblákat július elsejétől alapvetően a Magyarországon újonnan forgalomba helyezett (új, illetve külföldről használtan behozott) járművek kapják meg. A meglévő régi rendszámtáblákat nem kell újakra cserélni, azokat gond nélkül tovább lehet használni.
 • Intézményes bővülés a katolikus egyházban
  A napokban a hetvenedik születésnapját ünneplő Esztergom–budapesti érsek, Erdő Péter beszélt a magyar és a világegyház eltérő helyzetéről és arról is, hogy a magyar püspökök jövő tavaszra újra Magyarországra hívták a szentatyát.
MTI Hírfelhasználó