Jócselekedet bírálni Soros veszélyes törekvéseit
A hiteles és jóhiszemű zsidó rabbikra hárul, hogy egyértelműen kijelentsék, ez egy mitzvah (igaz cselekedet, jócselekedet) – és nem „antiszemitizmus” –, hogy kritizálják Soros Györgyöt a közbiztonság és az Amerikai Egyesült Államok aláásására tett radikális kísérleteiért.
2022. június 7. 10:00

Mosoly a plakáton – timesofisrael.com

Dov Fischer rabbi a Koalíció a Zsidó Értékekért nyugati regionális alelnöke szerint nagyon helytelen, hogy az „Obama-hívők” rasszistának nevezték az Obama elnökségével kapcsolatos kritikákat, fejtette ki nemrégiben a New York Post hasábjain. Igaz, hogy Barack Obama egyik szülője fekete volt, de a politikája egyáltalán nem volt az, csak egyszerűen rossz. Hasonlóképpen helytelen egységesen „antiszemitának” nevezni a milliárdos Soros György elleni támadásokat.

Amióta Jonathan Greenblatt, Obama egykori fehér házi tisztviselője átvette az Anti-Defamation League-et (Rágalmazásellenes Liga), reflexszerűen azt hajtogatja, hogy „Antiszemitizmus!”, amikor a kritikusok Soros politikai munkásságát veszik górcső alá.

 

ADL CEO Jonathan Greenblatt equates anti-Zionist rhetoric with antisemitism | The Times of Israel

Jonathan Greenblatt – timesofisrael.com

Ezért is a hiteles és jóhiszemű zsidó rabbikra hárul, hogy egyértelműen kijelentsék, ez egy mitzvah (igaz cselekedet, jócselekedet) – és nem „antiszemitizmus” –, hogy kritizálják Soros Györgyöt a közbiztonság és az Amerikai Egyesült Államok aláásására tett radikális kísérleteiért.Világosan fogalmazva, a politikai szakértőknek, a rovatvezetőktől a karikaturistákon át senkinek sem szabad haboznia Soros elítélését illetően.

Anti-Defamation League | Make a Difference in New England | New England

Több tízmillió dollárt folyósítva Soros helyi kampányokat finanszírozott Amerika-szerte, hogy progresszív kerületi ügyészeket válasszon, akik agitálnak a rendőrség és a dekriminalizáció „halálos koktélja” mellett. Ezek az ügyészek általában nem emelnek vádat a vagyon elleni bűncselekmények vagy súlyos vétségek ellen. Ehelyett szándékosan értékelik alul a bűncselekményeket vétségként.

Soros 125 millió dollárt tolt a Democracy PAC nevű szuper PAC-ba, megjegyezve, hogy az adomány „hosszú távú befektetés”. (PAC: Political Action Committee – Politikai Cselekvés Bizottság.) Ezt megelőzően 2015 és 2019 között ő és a hozzá kapcsolódó PAC-k több mint 17 millió dollárt költöttek helyi DA (kerületi ügyész) kampányokra. Ez a szám 2020 és 2021 között meghaladta a 20 millió dollárt.

Larry Krasner philadelphiai kerületi ügyész 1,7 millió dollárt kapott egy Soros PAC-tól a 2017-es kampányban, amely során hivatalba került.

Philadelphia DA Larry Krasner offers his most radical criminal justice reform yet.

Larry Krasner – slate.com

Tavaly 559 embert öltek meg a városában, ami az eddigi legnagyobb szám Philadelphia történetében. A Cook megye államügyész, Kim Foxx 2 millió dollárt kapott egy Soros PAC-től. 2021-ben 797 embert öltek meg Chicagóban, 25-tel többet, mint 2020-ban.

Foxx Will Win in November. It's 2024 She Should Worry About – Chicago Magazine

Kim Foxx – chicagomag.com

Marilyn Mosby baltimore-i államügyész volt az egyik első, akit Soros támogatott, amikor 2014-ben úgy döntött, hogy finanszírozni kezdi a progresszív ügyészek választási erőfeszítéseit.

Baltimore prosecutor Marilyn Mosby faces staffing crisis amid criminal charges and uphill reelection battle | Fox News

Marily Mosby – foxnews.com

Brandon Scott polgármester „erőszakcsökkentési” stratégiákra tett kísérlete ellenére Baltimore gyilkossági aránya már a második egymást követő évben 337-re emelkedett.

Brandon Scott Claims Victory in Baltimore Mayoral Race - Maryland Matters

Brandon Scott – marrylandmatters.org

San Franciscóban George Gascón, egy másik Soros által támogatott ügyész, harcolt az óvadék megszüntetéséért, és társszerzője volt a 47. számú javaslatnak, amely számos bűncselekményt vétségekre redukált.

Under fire, LADA Gascón backtracks on sentence of woman who assaulted 10-year-old - Los Angeles Times

George Gascón – latimes.com

Ebből adódóan a 950 dollár vagy annál kisebb értékű javak eltulajdonítása vétség lett, ezzel egyidejűleg a városban a bűnözés aránya 37% -kal nőtt Gascón hivatali ideje alatt.Utódja, Chesa Boudin folytatta a progresszív politikát, ugyancsak kiszámítható eredményekkel, mivel a bűnözés továbbra is növekszik: a betörések 2020-ban közel 50% -kal nőttek.

Recall campaign against San Francisco D.A. Chesa Boudin - Los Angeles Times

Chesa Boudin – latimes.com

A független Büntető Igazságszolgáltatási Tanács közzétette azokat az adatokat, amelyek szerint 22 nagyobb amerikai városban 44 százalékkal nőtt a gyilkosságok száma 2019 és 2021 között. Az áldozatok többsége, mintegy 10 000 afroamerikai volt. Továbbá a családon belüli erőszak, a fegyveres támadások, a súlyos testi sértések, a rablások, az autólopások és még a vonatrablások növekedéséről is beszámolt.

Ehelyütt megjegyzendő, hogy az Amerikai Egyesült Államok Legfelsőbb Bírósága friss döntésével megszüntette az alkotmányos védelmet, amely évek óta szövetségi mentőövet biztosít azoknak az ártatlan foglyoknak, akik elhúzódó bebörtönzéssel vagy akár kivégzéssel szembesülnek, miután az államok rossz jogi képviseletből eredő téves ítéleteket hoztak. A 6:3 arányban hozott ítéletben az ország legfelsőbb bíróságának domináns jobboldali többsége megtiltotta a szövetségi bíróságoknak, hogy olyan új bizonyítékokat hallgassanak meg, amelyeket korábban nem mutattak be állami bíróságon az alperes nem hatékony jogi képviselete miatt.

Az ítélet, amely a büntetőjogi gyakorlat szigorítását jelenti, azt a következményt eredményezi, hogy a fogvatartottak már nem fordulhatnak a szövetségi bírósághoz, még akkor sem, ha azt állítják, hogy jogtalanul ítélték el őket, mert ügyvédeik nem megfelelően kezelték ügyeiket.

A döntés kizsigerelte a legfelsőbb bíróság saját precedensét egy olyan lépésben, amelyet a három liberális bíró logikátlannak nevezett. Egy eltérő véleményben Sonia Sotomayor bíró elutasította a döntést, figyelmeztetve, hogy „sok embert hagy cserben, bebörtönzéssel vagy akár kivégzéssel kell szembenézniük anélkül, hogy érdemi esélyük lenne arra, hogy igazolják a jogi tanácsadáshoz való jogukat.”

Sonia Sotomayor will swear in Kamala Harris on Inauguration Day. - The New York Times

Sonia Sotomayor – nytimes.com

A döntés erős kritikákat váltott ki a jogvédő csoportokból. Az Innocence Project azt mondta, hogy a jogtalan ítéletek megsemmisítése soha nem volt könnyű, és hogy „a legfelsőbb bíróság mai döntése sokkal nehezebbé teszi az igazságszolgáltatás biztosítását a tévesen elítélt emberek számára”.

New Logo and Brand Identity for Innocence Project in 2019

Thomas véleménye a legfelsőbb bíróság korábbi döntéseit is hatályon kívül helyezi, ugyanis 2012-ben úgy döntött a Martinez kontra Ryan ügyben, hogy a fogvatartottak szövetségi bírósághoz fordulhatnak azokban az esetekben, amikor az állami bíróságokon nem részesültek hatékony jogi tanácsadásban.

„Úgy tűnik, hogy a legfelsőbb bíróság pokolian hajt arra, hogy ne tartsa tiszteletben a precedensjogot.”- mondta Janai Nelson, a NAACP Legal Defense Fund elnöke, amely Amerika első polgári és emberi jogi szervezete.

Legutóbb, 2019-ben az Open Society Foundations bejelentette, hogy 15 millió dolláros támogatást nyújt a szervezetnek.

Open Society Foundations logó | Direkt36

Tom Perriello, a Nyílt Társadalom-USA ügyvezető igazgatója méltatta az LDF kiemelkedő eredményeit a polgári jogok képviseletében, a stratégiai perekben, a politikai munkában és a stratégiai kommunikációban.

Pizza and Politics: Tom Perriello, Democratic Candidate for Governor of Virginia | The Institute of Politics at Harvard University

Tom Perriello – iop.harvard.edu

„Az LDF immár 80 éve felállította a mércét annak érdekében, hogy ez az ország megfeleljen a szabadság és az igazságosság legmagasabb eszméinek mindenkinek” – mondta Perriello. „Abban az időben, amikor a rasszizmus, a gyűlölet-bűncselekmények és a strukturális egyenlőtlenségek mind nőnek, büszkék vagyunk arra, hogy elmélyítjük elkötelezettségünket e mérföldkőnek számító intézmény és inspiráló vezetője, Sherrilyn Ifill iránt, és arra biztatjuk a többi finanszírozót, hogy lépjenek előre létfontosságú munkájuk támogatása érdekében. az elkövetkező években."

Dov Fischer rabbi szerint amennyiben nem „katolikusellenes” elítélni a Joe Biden elnök és Nancy Pelosi házelnök által támogatott katasztrofális politikákat, akkor nem antiszemita elítélni Sorost, aki a legjelentősebben finanszírozza az ilyen kerületi ügyészek megválasztására irányuló kampányokat.

Rabbi Dov Fischer Archives - www.israelhayom.com

Dov Fischer – israelhayom.com

Lehetnek olyan kritikák, amelyek átlépnek egy határt, mint például a karikatúra, amely Sorost egy zsidó vallási szimbólummal, kippával ábrázolja, ennek ellenére a judaizmus mint vallás és Soros György nem keresztezik egymást. Ő ugyanis lerombolja a nemzet alapelveit és a demokratikus intézményeket. Igenis hazafias mitzvah felállni és kimondani mindezt!

Korábban Köves Slomó, az EMIH vezető rabbija ezzel kapcsolatban azt nyilatkozta, hogy a sorosozás nem feltétlenül antiszemitizmus. “Soros nem mint zsidó, hanem mint a globális kapitalizmus szimbóluma jelenik meg a nyilvánosságban. Ha ez ellen a mainstream establishment elleni ellenszenvet antiszemitizmusként tituláljuk, akkor mi magunk hitelesítjük a “globális kapitalizmus egyenlő zsidóság” paradigmát. Nem hiszem, hogy ez hasznos lenne. Sokkal érzékenyebben kellene azzal bánnunk, hogy milyen jelenséget nevezünk antiszemitának.” Az izraeli külügyminisztérium szóvivője, Emmanuel Nahshon pedig arra emlékeztetett közleményében, hogy “Soros kritikája semmilyen módon nem tekinthető illegitimnek”, hiszen Izraelben is “folyamatosan aláássa tevékenységével, a demokratikusan megválasztott legitim kormányokat. Izrael rossz hírnevét keltő szervezeteket támogat és folyamatosan kétségbe vonja Izrael jogát az önvédelemhez”.

tuzfalcsoport.blogstar.hu
 • Javaslat a Korrupcióellenes Munkacsoportnak
  A baloldali politikus ugyanis 2015. szeptember 29-én egy online újságnak az ügyre utalva a következőket mondta: „Amúgy nem azt mondtam, hogy az SZDSZ tele van korrupciós ügyekkel. Hanem azt, hogy az SZDSZ is tele van korrupciós ügyekkel. Fontos az az is.” Egészen különleges üzenet ez a veterán politikustól.
 • Csengey Dénes legendája filmalkotásban
  Csengey mint ikon is fontos volt az MDF-nek, farmeröltönyt viselt, hosszú haja, szakálla volt, a fiatalokat vonzotta ezzel a megjelenéssel. Jó párost alkottak 1989. március 15-én a televízió előtt Cserhalmi Györggyel: a színész Kiáltványt olvasott fel Csengey beszéde előtt.
 • A keresztyén hit mélysége a megmaradás kulcsa
  A Kárpátaljai Református Egyház egyházkerületi ünnepi közgyűlésén Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter úgy fogalmazott, hogy "hosszú történelmünk megmutatta, hogy a keresztyén hit mélysége ezekben az időkben a megmaradás kulcsa".
 • A jogvédők ordító csendje
  A „jogvédő" NGÓ-knak az ukrajnai háborúval kapcsolatban tanúsított szemforgató hozzáállása leleplezte őket abban, hogy minimális érzékenységet sem tanúsítanak a valóban életveszélyben lévő kárpátaljai nemzettársaink iránt, hanem kizárólag a megrendelői igények szolgai végrehajtásában merül ki ténykedésük – fogalmaz Hetzmann Róbert.
 • Barcsay Jenő szellemiségének eleven értékei
  Barcsay Jenő, a mester életműve egyedülálló egyetemes értékeivel teszi gazdagabbá az erdélyi magyar képzőművészetet, s a teljes magyar képzőművészetet – fogalmaz Feledy Balázs.
MTI Hírfelhasználó